6x zoete aardappel recepten

zoete aardappel recepten

Kook jij wel eens met zoete aardappel? Misschien lijkt het je wel lekker maar heb je géén idee wat je er mee moet maken. Noooou goed nieuws! Op mijn blog kan je heel veel recepten vinden met deze gezonde zoete aardappel. Ik heb de 6 lekkerste recepten voor je op een rij gezet. Dan zit er vast iets tussen wat je lekker vind. Klik op de afbeeldingen om de recepten te bekijken!

 

Mexicaanse quinoa maaltijd

zoete aardappel recepten

Kan het nóg gezonder? Bonen, zoete aardappel & quinoa! Deze Mexicaanse quinoa maaltijd zit vol met gezonde ingrediënten en smaakt ontzettend lekker.

 

Zoete aardappel met bladerdeeg

zoete aardappel recepten

Makkelijk om te maken en weer eens iets anders dan een ‘standaard aardappel bijgerecht’.

 

Gezonde brownies

zoete aardappel recepten

Stiekem misschien wel het allerlekkerste baksel wat ik tot nu toe heb gemaakt. Bomvol gezonde ingrediënten maar dan met de smaak van een smeuïge chocolade brownie. Deze moet je echt proberen.

 

Bloemkool curry

zoete aardappel recepten

Heb ik je overtuigd om de zoete aardappel een kans te geven? Maak dan in plaats van je aardappel vlees & groente, eens deze super makkelijk en snelle bloemkool curry.

 

Zoete aardappel / courgette taart

zoete aardappel recepten

Misschien niet iets wat je op een doordeweekse avond gaat maken. Maar heb je zin om een instagram-waardig recept te maken 😉 ? Dan zou ik zeker deze gezonde zoete aardappel-courgette taart aanraden.

 

Wortel zoete aardappel soep

zoete aardappel recepten

Zelf soep maken is erg makkelijk en deze zoete aardappel en wortel soep is daar geen uitzondering op. Lekker romig en lekker gezond. Maak jij wel eens soep? Zo niet dan zou ik het zeker gaan proberen met dit makkelijke recept!

 

 

Klik op de foto’s om de recepten te bekijken!

 

 

Dit was mijn top 6 met zoete aardappel recepten. Welk recept lijkt jou het lekkerst? Ik ben erg benieuwd!

 

 

12 Replies to “6x zoete aardappel recepten”

 1. Ik ben gek op gepofte aardappel. Nog nooit geprobeerd met een zoete aardappel maar met dit recept ga ik dat zeker even proberen.

  1. Leuk Marije, zoete aardappel is eigenlijk geen aardappel maar groente, nog gezonder dus!

 2. Wat verschillend allemaal! Ik houd van zoete aardappel dus dit is voor mij erg goede inspiratie 😀

  1. Ben er ook gek op! Je kan er zooooveel mee maken!

 3. Wauw, zo veel lekkere ideetjes! Ik roep best wel vaak dat als er nog maar een ding zou zijn wat ik mag eten voor de rest van mijn leven, dat het zoete aardappel zou zijn. Je kunt daar zo veel mee! En dat blijkt wel met dit blogje 🙂 YAY!

  1. Haha dan zou ik toch echt voor chocola kiezen denk ik :D. Inderdaad is zoete aardappel suuuuper veelzijdig!

 4. Oh de gepofte aardappel lijkt me ontzettend lekker!

 5. Dol op zoete aardappel! Ik maak er naast soep ook regelmatig frietjes uit de oven van 🙂

 6. […] Je kan er zoveel verschillende dingen mee maken. Vorige week deelde ik al 7 van mijn favoriete gerechten met zoete aardappel. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer recepten te maken! De ingrediënten die ik voor dit recept […]

 7. […] ook gek op zoete aardappel? Kom dan woensdag zeker even terug. Vorige week deelde ik trouwens ook 7 zoete aardappel recepten. Misschien zit daar iets voor je […]

 8. Wat een leuke recepten weer!!
  Vooral de gezonde brownie lijkt mij erg lekker! Ga het weer even opslaan en binnenkort maken 😀

  1. Dankjewel! Ja die zijn echt heel lekker!

Geef een reactie