Aardappel – anders

 Ooo als ik deze foto weer zie loopt het water mij weer in  mijn mond. Zo lekker en ook zo makkelijk om te maken. Ik kwam soort gelijke foto’s tegen op internet en besloot zelf een poging te wagen. Deze aardappelen heb je in 5 minuten voorbereid en hoeven dan alleen nog maar in de oven!

Ingrediënten

 • 1 aardappel per persoon
 • peper &zout
 • paprikapoeder
 • kaas die goed smelt (ik heb cheddar kaas gebruikt)

aardappel anders

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Was de aardappelen en laat de schil zitten. Maak nu met een scherp mes inkepingen in de aardappel, er ontstaan nu klein schijfjes. Zorg dat je niet helemaal tot op de bodem snijdt. Anders blijft de aardappel niet aan elkaar zitten.
 3. Besprenkel de aardappelen met een beetje olijfolie en voeg peper/zout en paprika poeder toe. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten.
 4. Haal de aardappelen eruit, en voeg de kaas toe in elke inkeping. Ik heb zelf een vierkante plak cheddarkaas in vieren gesneden en tussen elk schijfje een vierkantje gedaan.
 5. Zet weer terug in de oven, ongeveer 15/20 minuten.
 6. Zorg ervoor dat de onderkant van de aardappel gaar is door te kijken of deze een beetje zacht is. Zo niet zet het dan terug in de oven met eventueel folie over de aardappel tegen het zwart worden van de kaas.

 

 

Ideaal om te eten op een luie zaterdag of zondag met een lekkere salade of stukje vlees/vis.

 

5 Replies to “Aardappel – anders”

 1. Oeh dit ziet er goed uit! En lekker makkelijk klaar te maken.

 2. Dit ziet er lekker uit zeg!

 3. Jumm! Wat lekker makkelijk en het ziet er echt super lekker uit!

 4. Oh wow dit ziet er overheerlijk uit!!!! Super goed idee!! Ik eet normaal gesproken koolhydraat arm, maar voor deze wil ik wel een keertje een uitzondering maken 😀

  X Lily
  http://www.hashtagbylily.com

  1. oo wat lief, dankjewel! Is echt heel lekker!

Geef een reactie