Aardbei & munt smoothie

aardbei munt smoothie

De hele maand januari staat EASY DAILY FOOD in het teken van gezond eten en gezonde recepten. Ik start deze gezonde reeks met een lekker makkelijk en gezond ontbijt. Namelijk een aardbei en munt smoothie!

Iedereen wil na het vreet festijn (of viel dit bij jou wel mee?) van de afgelopen maand het jaar weer lekker fris beginnen. Hoe kan je dit nu beter doen dan met dit frisse ontbijtje. Ook nog in ‘to-go’ vorm zodat je iets langer kan snoozen als je naar je werk moet. Met deze aardbei en munt smoothie begin je het jaar lekker fris!

aardbei munt smoothie

 

Recept is voor 1 grote smoothie

Ingrediënten

 • flinke hand bevroren aardbeien
 • 5 munt blaadjes
 • 4 eetlepels magere kwark
 • 100 ml melk

Bereiding

 1. Heb je een hele sterke blender? Dan kan je de aardbeien meteen in de blender doen. Is je blender niet zo sterk? Ontdooi de aardbeien dan eerst kort in de magnetron.
 2. Was de munt blaadjes en scheur deze in stukjes, doe deze ook in de blender.
 3. Voeg de kwark en melk toe en meng alles goed door elkaar. Klaar!

aardbei munt smoothie

Schenk de smoothie in een handige meeneem beker en je kan je frisse aardbei en munt smoothie onderweg opdrinken!

 

 
 

12 Replies to “Aardbei & munt smoothie”

 1. Mmm… Lekkere, frisse smoothie!

 2. Kom maar door hoor met die gezonde recepten, zijn bij mij van harte welkom! Lekkere combinatie lijkt me dit ook, aardbei met munt, zou ik zelf niet zo snel op komen. Ga het zeker onthouden.

 3. Klinkt heeeel erg lekker! Ik zou er zelf nog een hand spinazie bij in gooien 😀

 4. Die combinatie is altijd lekker. 😋

 5. Erg lekker! Was net aan het denken over een serie artikelen voor gezonde recepten met munt 🙂

 6. Klinkt lekker fris! Ga ik zeker onthouden 🙂

 7. Yes please! Komt u maar met de gezonde recepten. Deze smoothie ziet er heerlijk uit. Kwark heb ik nog nooit in een smoothie gedaan, ben benieuwd hoe dit smaakt.

 8. Heerlijk! Zelf maak ik ‘m ook vaak zo alleen zonder de munt. Dat ga ik de volgende keer eens proberen (groot-munt-liefhebber 😉 ). Lekker fris én gezond.

 9. Ziet er goed uit ik maak ook veel groene smoothies die vullen heerlijk!

 10. Aardbeien en munt, goede combinatie!! Ik kan ook niet wachten tot het weer de tijd is voor verse aardbeien, tot die tijd zijn bevroren heel handig!

 11. Deze toevallig vandaag gemaakt maar dan met magere yoghurt en ongezoete soya melk. Erg lekker inderdaad! Alleen vulde niet genoeg voor een ontbijt

Geef een reactie