Albert Heijn Glutenvrij lijn

albert heijn glutenvrij

Albert Hein heeft een nieuwe reeks producten gelanceerd die allemaal glutenvrij zijn. Ik heb zelf gelukkig geen glutenallergie en heb dan ook nog nooit gekeken naar glutenvrije producten. Maar ik kreeg een super mooi gevuld kistje thuis gestuurd van de Albert Heijn met allemaal nieuwe producten uit deze lijn. Toen ik hier een foto van op instagram en Facebook zette kreeg ik ontzettend veel vragen over de smaak van de producten.

Ik heb daarom een aantal van de opgestuurde producten getest op smaak zodat jij weet of het de moeite waard is om de producten te gaan proberen!

 

Vrij van gluten

De nieuwe lijn heet ‘vrij van gluten’ en is logisch gewijs helemaal vrij van gluten. Zoals ik al zei heb ik helemaal geen ervaring met de smaak van andere glutenvrije producten omdat ik deze nog nooit heb gekocht. Extra leuk om daarom deze producten uit te proberen om zo te kijken of ze net zo lekker zijn als ze eruit zien.

De verpakking van de producten vind ik in ieder geval erg mooi. Ze zijn allemaal in dezelfde stijl zodat ze in de winkel makkelijk te herkennen zijn aan de frisse lichtblauwe verpakking. In totaal zijn er 25 nieuwe producten gelanceerd die sinds 20 maart in de winkels liggen.

 

Glutenvrije producten uit de box

De producten die ik opgestuurd heb gekregen zijn o.a. koekjes, bakmixen, crackers en pasta. Ik laat je hieronder zien wat ik allemaal heb ontvangen.

albert heijn glutenvrij

albert heijn glutenvrij

albert heijn glutenvrij

albert heijn glutenvrij

albert heijn glutenvrij

 

Getest

Een aantal van de gekregen producten heb ik alvast voor je getest..

 

Koekjes – Wat je niet op de foto’s ziet zijn de OREO achtige koekjes die ook in de box zaten. Deze waren namelijk zo ontzettend lekker dat deze al op waren voordat ik het op de foto kon zetten. OEPS! Maar dan weet je ook meteen dat je deze koekjes echt eens moet proberen als je glutenvrij eet want ze zijn echt niet te onderscheiden van de echte OREO’s.

Pannenkoekmix – De pannenkoekmix heb ik gemaakt en viel ook ontzettend goed in de smaak. Wel moet je zelf nog 800ml melk en 5 eieren toevoegen. Nu vond ik 5 eieren behoorlijk veel, in een normale mix doe je vaak 1 a 2 eieren. De pannenkoeken waren lekker stevig en wilden goed bakken. Ze vulden enorm goed door de hoeveelheid eieren denk ik. Maar zowel ik, mijn vriend als onze dochter vonden de pannenkoeken heerlijk.

Meerzaden crackers – Ook deze crackers heb ik uitgeprobeerd en waren erg lekker. Super knapperig en heerlijk met een stukje kaas erop. Aanrader dus!

 

albert heijn glutenvrij

 

Zoals je kan lezen zijn de Albert Heijn glutenvrije producten erg goed bevallen en zijn ze erg goed van smaak. Dus heb jij een glutenallergie of misschien een bekende van je die hier last van heeft? Dan kan ik je deze nieuwe producten van harte aanbevelen qua smaak!

 

Was jij al bekend met deze nieuwe glutenvrije lijn?

 

 

8 Replies to “Albert Heijn Glutenvrij lijn”

 1. Goede stap van de Albert Heijn. Alleen die 5 eieren in die pannekoeken mix vind ik best veel

  1. Ja veel heh! Vond ik ook. De smaak was gelukkig wel goed, geen omelet smaak of iets dergelijks haha

 2. Fijn dat die producten nu ook steeds meer uitbreiden. Zelf hoef ik niet glutenvrij te eten, maar ben wel benieuwd naar die crackers eigenlijk! 🙂

 3. Ik wist niet dat dit er aan kwam! Handig zeg. Zelf heb ik het niet nodig, maar ga het zeker even vertellen aan een vriendin die glutenallergie heeft!

  Liefs Sylvia

 4. Kan ik me ergens opgeven voor zo’n box? Zowel ik als m’n dochter moeten glutenvrij eten.

  1. Hi, de producten liggen als het goed is sinds afgelopen maandag allemaal in de winkels van de AH! Ben heel benieuwd wat jullie van de producten vinden!

 5. Oh wat lekker uitgebreid! Gelukkig geen glutenallergie of iets dergelijks maar lijkt me zo lastig om betaalbare producten te vinden die ook nog eens lekker zijn. Goed bezig AH.

  1. Denk zeker dat het een goede zet is van de Appie, ik heb via social media heel veel reacties gehad op het artikel. Veel mensen die er mee te maken hebben!

Geef een reactie