Amandelmeel pannenkoekjes (koolhydraatarm)

koolhydraatarme ontbijt recepten

Soms is iets zo lekker dat je bijna niet kan geloven dat het ook nog gezond is. Maar dat is met deze amandelmeel pannenkoekjes toch echt het geval! Je hebt het beslag binnen no-time gemaakt en dan alleen nog even bakken. Ik heb zelfs geen mixer gebruikt om het beslag te maken maar gewoon een vork, kan prima. Ik at deze lekkere amandelmeel pannenkoekjes als avond eten, en de volgende dag als ontbijt. Su-per lekker. Echt. Daarbij zijn ze ook nog eens koolhydraatarm en passen dus helemaal in mijn nieuwe eet-stijl :). Ben je trouwens benieuwd wat koolhydraatarm eten eigenlijk is en waarom ik er mee begonnen ben? Dat kan je hier lezen!

Het ontbijt is namelijk wel een van de maaltijd die ik erg moeilijk vind om mee te variëren. Ik eet uit gemak bijna altijd Griekse yoghurt. Heel lekker maar je wil ook wel eens iets anders natuurlijk. Deze amandelmeel pannenkoekjes zijn snel gemaakt, hebben geen beleg of stroop nodig want ze hebben van zichzelf al heel veel smaak. Dus eet jij ook koolhydraatarm en zoek je een lekker ontbijt recept? Dan moet je deze pannenkoekjes echt eens proberen. Maak er extra veel en bewaar een paar porties in de koelkast, dan kan je ze de volgende dag nog een keer eten!

 

amandelmeel pannenkoekjes

 

Recept is voor 2 porties

Ingrediënten

 • 75 gram amandelmeel
 • 2 eieren
 • 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 1 tl zoetstof (ik gebruik vloeibare natrena, maar honing kan ook als je niet koolhydraatarm eet)

 

Bereiding

 1. Doe alle ingrediënten in een kom en roer dit met een vork tot een lekker stevig beslag.
 2. Laat een anti-aanbak pan warm worden en doe er een beetje olie, kokosolie of roomboter in. Giet nu met een kleine soeplepel een laagje pannenkoekbeslag in de pan. Ik maakte zelf hele kleine pannenkoekjes en deed er per keer 2 in de pan. Je kan de pannenkoekjes omdraaien als je grote bubbels ziet in het beslag (zie foto hieronder).amandelmeel pannenkoekjes
 3. Herhaal tot je beslag op is, ik maakte 8 pannenkoekjes met dit beslag, genoeg voor 2 porties!

 

Amandelmeel is een stuk duurder dan ander meel maar je hebt er ook maar heel weinig van nodig. Bewaar je pak amandelmeel trouwens niet in de kast maar goed afgesloten in de koelkast, dan blijft het extra lang goed!

 

amandelmeel pannenkoekjes

 

Ga jij deze amandelmeel pannenkoekjes proberen? En wat is jouw favoriete ontbijtje?

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

33 Replies to “Amandelmeel pannenkoekjes (koolhydraatarm)”

 1. Elly Krauss-Neerings zegt: Beantwoorden

  Hoeveel eiwitten koolhydraten en vetten zitten er in deze pannenkoekjes

  1. Hi Elly, dat weet ik zo niet. Ik eet namelijk wel koolhydraatarm maar tel geen koolhydraten. Ik denk dat er online wel een rekentool voor te vinden is als je de ingrediënten invult?

  2. Dit is ook geschikt voor een glutenvrij dieet.

   1. O, goed om te weten! Daar ben ik helemaal niet bekend mee!

 2. Wow, die zien er fluffy uit! Ik vind Amandelmeel best prijzig… Maar het is het proberen waard

  1. Ja is ook duur hoor. Gister weer een pak gehaald en is volgens mij 4 euro voor 200 gram. Heel duur. Maar voor bijvoorbeeld 2 porties pannenkoekjes heb je maar 75 gram nodig. Dus dan valt het weer mee!

   1. Kan het ook met kokosmeel?

    1. Ik heb nog nooit met kokosmeel gewerkt. Maar ik denk dat het wel lukt!

 3. Hallo.
  Ik heb onlangs amandelpoeder gekocht. Dat is toch amandelmeel, of niet?
  Alvast bedankt.

  1. Hi Naziha, nee dat is helaas niet hetzelfde! Misschien kan je via google wel een lekker recept vinden met amandelpoeder? Ik ben er zelf niet bekend mee. Xx

 4. Hoi, ik wil ze graag maken met bio yoghurt, kan dat ook?

  Groetjes, Elke

  1. Als het vrij dikke yoghurt is dan kan het denk ik wel! Benieuwd wat je er van vind!

 5. Ik ben het aan het proberen, alles volgens bovenstaande, maar het draaien is een drama…… Wat doe ik fout???? Ze smaken wel goed…. Maar heb absoluut geen nette pannekoekjes…..

  1. O nee wat zonde! Is het beslag wel dikkig? Heb je lang genoeg gewacht voordat je ging draaien, dat je echt grote bubbels zag? Misschien iets te weinig bakpoeder?

 6. […] worden en maakte ik deze super lekkere en luchtige amandelmeel pannenkoekjes. Het recept kan je HIER vinden. Op dit bord liggen trouwens 2 porties, de volgende dag at ik de 2e portie als […]

  1. Vanavond gemaakt, man had broodje kip kebab, dus voor mezelf pannenkoekjes gemaakt en gegeten met frambozen ,was heerlijk.
   Daarna nog wat lose kipkebap (in kokosolie opgebakken ) gegeten.
   Helemaal voldaan, nu lekker een kopje koffie.

   1. Wat leuk dat je de pannenkoekjes hebt gemaakt Nel! Klinkt lekker met frambozen erbij.

 7. […] Amandelmeel pannenkoekjes (koolhydraatarm) […]

 8. je kan bij het deeg wat olie of gesmolten kokosolie erbij doen en kleinere pannekoekjes maken.

  1. Hi Lieve, dit zijn kleine pannenkoekjes! Vind ik zelf het lekkerste om te eten 🙂

 9. Hmmm, interessant! Ik maak zelf pannenkoekjes met 75gr havermout, 1 ei, 1 banaan en 100ml melk. Ik neem aan dat amandelmeel wel lager is qua KH-waarde dan de havermout?

  1. Ja amandelmeel is lager in koolhydraten! Wel even goed kijken op het etiket want de ene bevat nog minder dan de ander!

 10. Heel lekker deze pannekoekjes. Amandelmeel is soms in de aanbieding bij Holland and Barret twee voor de prijs van een. Ik was vier euro kwijt voor twee zakjes van 300 gram.

  1. Wat leuk dat je ze lekker vind! Dat is een goede tip, en helemaal niet duur!

 11. Ik ben er geen fan fan helaas smaakt mij teveel naar ei . Als je een pannenkoekenfan bent zoals ik is dit qua smaak totaal niet te vergelijken.

  1. Heb je het ook geprobeerd in deze versie met amandelmeel? Je proeft namelijk geen ei in dit recept. Wie weet vind je deze wel lekker!

 12. Ze zijn heerlijk, heb ze vanmorgen klaargemaakt 🙂

  1. Wat leuk dat je het hebt gemaakt Nathanja! En super lief van je dat je laat weten dat je het lekker vond. Vind ik altijd zo leuk om te horen!

 13. […] is eigenlijk maar aller lekkerste koolhydraat arme ontbijt recept. Deze pannekoekjes zijn ontzettend lekker en zijn zelf de dag erna nóg lekkerder. Dus je maakt gewoon een grote portie […]

 14. Vandaag klaargemaakt. Ik was alleen zo eigenwijs om er grote pannenkoeken van te maken. Dat was niet echt handig, maar het mocht de pret (of moet ik zeggen “smaak”) niet drukken. Wat was dat lekker zeg!!!

  Echt simpel om te maken en ook handig dat je de ingrediënten eigenlijk standaard in huis hebt.

  1. Wat ontzettend leuk dat je het hebt gemaakt Bianca! Inderdaad lastig om ze netjes te houden als de pannenkoeken groot zijn haha. Blij dat je ze lekker vond!

 15. Geprobeerd met plak kaas erop. Heerlijk.
  Bedankt voor het recept.

  1. Wat een goed idee Hanna! Klinkt super lekker!

Geef een reactie