Asperges met spek

koolhydraatarm kerstmenu

Asperges met spek, dat is toch wel een echte kerst klassieker. Maar omdat ik zelf geen vlees eet heb ik dit nog nooit gemaakt of gegeten. Gelukkig is daar Anne, die samen met mij een heel kerstdiner (koolhydraatarm) heeft bedacht. Zij maakte dit makkelijke bijgerecht voor tijdens het kerstdiner!

 

—-

 

Anne: Bij het kerstdiner horen ook verschillende soorten groenten gerechten. Een klassieker is dan toch ook wel de groene aspergers met spek of bacon. Aangezien asperges laag in koolhydraten zijn, 1.8gram koolhydraten per 100gram, is dit een fijn bij gerecht op tafel! Omdat het een bijgerecht is, is het niet de bedoeling dat je hier een groot portie van maakt. Zelf heb ik één pak gekocht van 100gram groene aspergetips en deze verdeeld over 4 porties. Zo heeft iedereen 1 portie groene asperges. Zelf vind ik het ook erg feestelijk staan op tafel!

 

Dit gerecht is per persoon maar 0.55koolhydraten, 3.5eiwit, 2.8vet en 84kcal.

 

Recept is voor 4 personen

Ingrediënten asperges met spek

  • 100gram groene aspergetips
  • olijfolie om in te smeren
  • plakken ontbijtspek
  • zout & peper

 asperges met spek

Bereiding asperges met spek

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Vervolgens leg je de asperges in een schaaltje en besprenkel dit met wat olijfolie, zout en peper. Meng goed door om ze daarna in vier porties te verdelen.
  2. Pak één portie en wikkel de onderkant om met één plak ontbijtspek. Leg deze dan op een bakpapiertje en als je ze alle vier gemaakt hebt, bak je de asperges met spel in 15min in de oven gaar. Je gerecht is nu klaar om uit te serveren!

 

Tip

Maak de asperges tegelijk met de geroosterde groenten (recept komt morgen online), dan kunnen ze na de helft van baktijd van de geroosterde groenten in de oven erbij gezet worden.

 

 

Ga jij deze kerstklassieker serveren tijdens het kerstdiner? 

 

 

Alle kerstrecepten kan je trouwens HIER terug vinden!

 

 

 

 

One Reply to “Asperges met spek”

  1. Dit vind ik zo’n lekkere combi!

Geef een antwoord