Bloemkool curry

recepten met kokos

Ik kan niet tegen pittig eten. Zodra eten een beetje pittig is proef ik alleen maar vuur tijdens het eten, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar ik had wel zin om eens een lekkere vegetarische curry te maken. Probleem is dat curry’s meestal heel scherp zijn. Ik heb een aantal verschillende currypasta’s geprobeerd en heb eindelijk een curry recept gemaakt wat wel de heerlijke smaak heeft, maar niet de enorme hitte. Dus ben jij ook niet zo’n pittige eter? Maak dan zeker eens deze lekkere bloemkool curry!

Eten er kleine kids mee? Onze dochter lust eigenlijk alles maar dan wel met zo min mogelijk smaak (lees: geen pastasaus en kruiden). Ik heb daarom voor haar de bloemkool en zoete aardappel stukjes iets langer gekookt en niet door het curry mengsel gedaan. Is geen extra moeite en kan je toch allemaal hetzelfde eten!

 

bloemkool curry

 

Recept is voor 2 a 3 personen

Ingrediënten

 • halve bloemkool
 • 1 flinke zoete aardappel
 • half kopje bevroren doperwten
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 100 ml kokosmelk (geen light versie) + 50 ml water
 • 1 grote ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 eetlepel milde currypasta (bijv. tandori mildpittig van AH)

Bereiding

 1. Was en snij de bloemkool in roosjes en de zoete aardappel in stukken. Kook deze 5 minuten en giet af.
 2. Pak een grote wok/hapjes pan en doe hier de gesneden ui en knoflook in, bak ongeveer 2 minuten. Voeg nu een eetlepel currypasta, blikje tomaten puree en het water en de kokosmelk toe. Roer goed door en laat 2 minuten sudderen.
 3. Voeg nu de (al voorgekookte) bloemkool en zoete aardappel toe, roer door en laat 8 a 10 minuten staan op zacht vuur met een deksel op de pan.
Je bloemkool curry is nu klaar. Je kan het zo eten, of eventueel met rijst of een (volkoren) pita broodje.

 

Gratis tip van flip: gebruik je niet het hele bakje currypasta? Vries de over gebleven currypasta  dan in door het te verdelen in een ijsblokjes houder. Op deze manier kan je wel 3x met een bakje currypasta! Of verdubbel het recept en vries de helft van de bloemkool curry in. Ben je na een werkdag snel klaar met koken!
bloemkool curry

 

Maak jij wel eens een curry?

 

 

9 Replies to “Bloemkool curry”

 1. Is het heel slecht als ik zeg dat ik nog nooit curry heb gehad, laat staan gemaakt? Haha! Het lijkt me echt ontzettend lekker en mijn vriend ‘klaagde’ al langer dat ik het eens moest proberen. Ik denk dat ik start met deze niet zo pittige versie, haha.

  1. Dan is dit zeker een goed recept om mee te beginnen!

 2. Dit ziet er lekker uit. Ik vind pittig eten wel lekker maar mijn maag is er minder blij mee. Curry heb ik eigenlijk nog nooit gegeten, binnenkort maar eens proberen.

  1. Dan is dit zeker een goed idee!

 3. Dit lijkt mij echt heerlijk! Mijn vriend eet best vaak bloemkool, en ik hou wel van curry. Misschien een keertje uit proberen! -x-

 4. Ziet er heerlijk uit! Lijkt me een erg lekkere combi 🙂

 5. […] iets uit de vriezer, deze vega curry met bloemkool. Een recept van mijn blog die ik heel vaak maak omdat wij het alle drie hier in huis lekker vinden. […]

Geef een reactie