Chocolade overnight oats = tijd besparen in de ochtend!

chocolade overnight oats

Overnight oats, ik moest er jaaaaren niks van hebben. Overnight oats is niks meer of minder dan havermout wat je aan nachtje in (plantaardige) melk laat weken en de volgende dag is je havermout ontbijtje meteen klaar om te eten. Er zijn al heel veel versies van overnight oats te vinden. Maar ik vind dat je echt echt écht deze chocolade overnight oats moet proberen, waarom? Het is zooo lekker, o en dus gewoon gezond heh!

 

 

Buikpijn van havermout + de oplossing (voor mij)

Ik heb al veel verschillende gerechten met havermout geprobeerd maar ik kreeg er altijd ontzettend veel buikpijn van. En dat is natuurlijk niet te bedoeling. Ik vond dit altijd super jammer omdat havermout enorm gezond is, je er super veel kanten mee op kan en het erg goed vult. O en niet te vergeten, meeeeega goedkoop. Ik had de hoop al opgegeven wat betreft de havermout (ja, ja dramatisch heh), maar ik heb de oplossing gevonden!

Stiekem vond ik deze oplossing niet zelf maar mijn vriendinnetje Nynke kwam met de oplossing. Wij hadden het over eten, what else is new, en toen kregen we het over de overnight oats en dat ik er zo’n buikpijn van kreeg. Nynke gaf aan dat zij het altijd maakt met amandelmelk in plaats van gewone koemelk. Ik dacht, dat is het proberen waard. En jaaa hoor, geen buikpijn en een mega lekker ontbijt!

Perfect voor die vroege ochtenden waarbij je half slapend je ontbijt staat je eten in het donker in de keuken. Op de dagen dat ik buitenshuis werk maak ik de avond van te voren áltijd deze chocolade overnight oats en ik eet dit op terwijl ik mijzelf klaar maak. Win-win! Want een ochtend spits is al druk genoeg zonder moeilijke ontbijtjes toch?

 

chocolade overnight oats

 

Ook maken? Ik maak de havermout altijd klaar in een (schoon en leeg 😀 ) jampotje. Zo heb ik meteen een goede deksel voor op het potje. En maak in 1x 2 ontbijtjes klaar, dan heb je in een paar minuten 2 ontbijtjes klaar staan. Scheelt weer tijd voor de komende 2 ochtenden. Gratis tip 😉

 

Recept is voor 1 portie chocolade overnight oats

Ingrediënten

 • 6 eetlepels havermout (gewoon een budget variant van je favo supermarkt)
 • 0,5 of 1 eetlepel cacaopoeder (te vinden bij de koffie e.d.)
 • 150 ml amandelmelk
 • Beetje honing

 

Bereiding

 1. Schep 6 eetlepel havermout in een goed afsluitbare beker/potje. Ik gebruik een glazen jampotje. Schep er de cacaopoeder doorheen en schud even door elkaar.
 2. Giet er nu amandelmelk over tot dat de havermout 1 a 1,5 cm boven de rand van de havermout uitkomt. Roer door elkaar en zet in de koelkast, minimaal 6 uren.
 3. Haal je chocolade overnight oats uit de koelkast, knijp er een flinke scheut honing over uit en roer door. Klaar zijn je gezonde oats!

 

chocolade overnight oats

 

Lekker simpel toch? En de smaak is zoooo lekker! Je kan er natuurlijk nog fruit of bijvoorbeeld kokosrasp aan toevoegen maar ik vind de overnight oats zo het allerlekkerste! Liever een ander ontbijtje? Hier staan 7 lekkere ontbijtjes die misschien ook iets voor jou zijn, klik hier!

 

 

Maak jij wel eens overnight oats? Voor mij de oplossing voor de drukke ochtendspits!

 

 

 

 

 

 

 

5 Replies to “Chocolade overnight oats = tijd besparen in de ochtend!”

 1. Oooh met cacao is een goede tip zeg! Dan komt er meteen een lekkere smaak aan.

  1. Ja I LOOOOOVE CHOCOLADE haha, zeker proberen!

 2. Jammie! Ik eet dit ook pas sinds 2 jaar ofzo, ervoor dacht ik ook altijd brrr. Ik prak er het liefst ook nog een banaan doorheen en doe hem dan de volgende ochtend in de magnetron. En dan koude blauwe bessen er op… HMMM! Zin in gelijk!

  1. Ohh in de magnetron! Dat is ook een goed idee zeg!

 3. Heerlijke variatie lijkt mij dit. In de winter kook ik de havermout tot lekkere warme pap en in de zomer ga ik vaak voor overnight oats.

Geef een antwoord