Kids in de keuken I Chocolade rijstwafel

chocolade rijstwafel

Een rijstwafel is al sinds ik klein ben een van mijn favoriete snacks. Nog steeds eet ik dagelijks rijstwafels met smeerkaas, pindakaas & banaan of gewoon met niks erop. In de supermarkt zag ik een tijd geleden dat er rijstwafels te koop zijn met een chocolade laagje erop. Oeee lekker! Maar deze chocolade rijstwafel maak je heel makkelijk zelf. Zijn je kinderen ook gek op rijstwafels? Maak dan samen met je kids deze makkelijke chocolade rijstwafels!

 

chocolade rijstwafel

 

Rijstwafels bevatten ontzettend weinig calorieën, ongeveer 30 per stuk. Gebruik voor deze gezonde snack pure chocolade en beetje kokosrasp en je hebt deze chocolade rijstwafel super snel zelf gemaakt.

 

Recept is voor 2 chocolade rijstwafels

Ingrediënten

 • 2 rijstwafels
 • 3 blokjes pure chocolade
 • halve theelepel kokosolie
 • 2 theelepel kokosrasp

 

Bereiding

 1. Smelt de chocolade samen met de kokosolie kort in een magnetron. Check elke 15 seconden op het mengsel goed vloeibaar is.
 2. Chocolade gesmolten? Smeer nu met een theelepel de chocolade op de bovenzijde van de rijstwafel.
 3. Als laatste verdeel je over elke chocolade rijstwafel een theelepel kokosrasp.

Leg de rijstwafels nu apart zodat deze kunnen afkoelen en de chocolade hard kan worden. Daarna lekker opeten want anders worden de rijstwafels een beetje slof!

chocolade rijstwafel

 Lijkt deze chocolade rijstwafel jou lekker? Of koop je ze liever in de winkel?

 

 

18 Replies to “Kids in de keuken I Chocolade rijstwafel”

 1. Ziet er lekker uit! Eet zelf ook bijna dagelijks rijstwafels, alleen deze beleg ik dan met kip / kalkoenfilet of pindakaas 🙂

 2. Kijk dat is nog eens lekker (en gezond!)

 3. Ja, deze ken ik volgens mij wel vanuit de supermarkt. Zonnatura zijn ze van toch? Nooit aangedacht om ze eens zelf te maken (en dat terwijl ik die rijstwafels té lekker vind). Echt een leuk idee, ze zien er ook erg lekker uit 🙂

  1. Dankjewel Eef! De Lidl verkoopt ze ook. Zelf maken is natuurlijk extra lekker 🙂

   1. Ik heb ze inderdaad altijd van de Lidl, maar nu ga ik ze natuurlijk een keertje zelf maken: heerlijk!

 4. hmmm lekker! Alleen de kokosrasp zou ik dan achterwege laten, ik ben niet zo’n fan van kokos 😉

  1. Geen kokos fan? Hoe kan dat nou?! :p

 5. Dit zou zeker in de smaak vallen bij mijn kleine chocolademonster thuis! 😉 Ga het zeker een keer proberen, leuk om samen te doen.

 6. Leuk recept weer. Ik geef mijn zoontje weleens een rijstwafel met chocopasta, daar is hij gek op 🙂

  1. Bijna hetzelfde inderdaad haha! Vind ik ook lekker!

 7. Ik koop ze in de winkel voor de kiddo’s en eerlijk gezegd is het nooit in me opgekomen om het zelf te maken. Klinkt lekker!

  1. Uit de winkel zijn ze ook lekker maar zelf maken is natuurlijk veeeeel leuker 🙂

 8. Wat slim, nooit bij stil gestaan! Je hebt ze natuurlijk ook kant en klaar, maar dan zijn ze natuurlijk niet gezond.. ik ga dit zeker weten proberen, vooral omdat ik nu op mijn eten let. Thanks for sharing!

  -x- Sabrina

  1. Je bent echt naief als je denkt dat als je het zelf maakt dat ze dan ineens gezonder zijn. In de pure chocolade in het recept zit net zoveel suiker als de pure chocolade die op een rijstwafel kant en klaar zit (let op merendeel vd producten is wel met echte chocolade en geen cacaopoeder coating). Het is een leuke snack, maar onnodig om zelf te maken.

 9. […] een paar gezonde chocolade snacks te weten die je zo op tafel kan zetten. Eerder maakte ik al deze chocolade rijstwafels en deze chocolade muffins. Maar er is weer een nieuw lievelings recept, gezonde chocolade […]

Geef een reactie