Ei muffins – omelet on-the-go!

koolhydraatarme tussendoortjes

Restjes groente over? Maak deze gezonde ei muffins! Deze handige ei muffins zijn ideaal om van te voren klaar te maken en de volgende dag te eten als ontbijt. Het recept is voor 6 ei muffins dus je zou hier 3 dagen van kunnen ontbijten. Dat scheelt weer tijd in de ochtend! De ei muffins zijn ook nog een koolhydraatarm en passen dus goed in een koolhydraatarm dieet! Zelf ben ik niet zo’n fan van eieren in de ochtend dus ik heb het als tussendoortje gegeten en bij de lunch. Je kan makkelijk variëren met de ingrediënten, kijk gewoon even wat je nog over hebt uit je koelkast..

 

ei muffins paleo proof koolhydraatarm

 

Recept is voor 6 ei muffins, Nodig: muffintray

 

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • halve zoete rode paprika
  • kwart courgette
  • 1 plak geitenkaas
  • peper, zout & paprika poeder

 

ei muffins paleo proof koolhydraatarm

 

Bereiding

 1. Zet de oven aan op 180 graden en snij de groente en de kaas in kleine blokjes
 2. Kluts de eieren los in een kom en voeg peper, zout en paprika poeder toe.
 3. Vet een muffin tray goed in, of gebruik muffin papiertjes (dit zou ik aan raden, bij mij bleef het namelijk plakken). Vul de tray met het ei mengel tot 1cm onder de rand. Ik heb hier een kleine juslepel voor gebruikt omdat het anders snel over de rand heen gaat.
 4. Verdeel de blokjes groente en kaas over nu over jet ei mengsel in de muffin vorm en zet de ei muffins  ongeveer 20 minuten in de oven. De muffins worden eerst erg hoog maar storten in zodra ze uit de oven komen 🙂 De muffins zijn klaar als ze een beetje kleur hebben en ‘droog’ aanvoelen.

 

Bewaar de ei muffins in een luchtdichte doos in de koelkast, je kan de muffins ongeveer 3 dagen bewaren. Eet smakelijk!

 

6 Replies to “Ei muffins – omelet on-the-go!”

 1. Deze zien er heerlijk uit. Dat ga ik toch eens uitproberen

  1. Echt de 'moeite' waard!

 2. […] 3. Ei muffins – omelet on-the-go! […]

 3. […] makkelijk, gezond en snel om te maken. Toen ik net begon met deze website heb ik ze ook gemaakt, zie hier. Nu heb ik een verbeterde versie gemaakt van de ei muffins. Het geheim van de perfecte luchtige […]

 4. […] eimuffins zijn het perfecte recept om restjes groente mee op te maken. Daarbij zijn ze gezond en makkelijk […]

 5. Hallo Marijke
  Heb de eimuffins en Koolhydraatarme kwarkbroodjes met dadels gemaakt voor m,n bezoek van vandaag die een koolhydraatarm dieet heeft.Het was een succes. Dankjewel voor de recepten ga het echt vaker maken
  Lieve groet
  Sylvia

Geef een antwoord