Mijn favoriete snelle maaltijd

maaltijd in 15 minuten klaar

Koken moet voor mij echt snel zijn. Je zult mij niet snel een gerecht zien maken waarbij ik voor het avond eten een half uur in de keuken moet staan. Inmiddels heb ik aardig wat favorieten op het gebied van snelle maaltijden. Maar er is 1 maaltijd die ik eigenlijk altijd maak als we ‘s avonds snel moeten of wanneer ik geen zin heb om te koken, gebeurd de beste natuurlijk ;). Daarom vandaag mijn favoriete snelle maaltijd. Het recept is voor 2 personen maar je kan er gerust meer van maken want de volgende dag als lunch is dit gerecht nog net zo lekker als de avond ervoor. O en je kan eigenlijk het hele gerecht ‘s ochtends al maken (behalve de avocado dan) en dan hoef je het ‘s avonds alleen nog maar uit de koelkast te halen..

 

snelle maaltijd

 

Recept is voor 2 personen

Ingrediënten

 • half pak quinoa (bijv. 3 kleuren quinoa van Lassie)
 • bakje cherry tomaatjes
 • 1 avocado
 • 1 zoete punt paprika
 • halve komkommer
 • pijnboompitten
 • Balsamico creme (zie foto hieronder)
 • beetje olijfolie

 

snelle maaltijd

 

Bereiding

 1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Liever een stap voor stap uitleg? Hier laat ik zien hoe makkelijk het is om quinoa te koken. Laat de quinoa na het koken afkoelen.
 2. Was de paprika, komkommer en de tomaatjes. Snij de paprika in blokjes, de komkommer in schijfjes en de cherrytomaatjes door midden.
 3. Rooster in een droge koekenpan (dus zonder olie) de pijnboompitten tot ze verkleuren. Blijf er wel bij staan want het gaat na een paar minuten ineens snel.
 4. Snij de avocado door midden en lepel de binnenkant eruit met een lepel. Snij de avocado in blokjes.
 5. Doe de quinoa nu in een grote kom, voeg alle ingrediënten toe. Doe er een beetje olijfolie doorheen, als laatste de balsamico creme en je snelle maaltijd is klaar!

 

snelle maaltijd

 

Heb je nou geen balsamico creme in huis? Je kan ook heel makkelijk een beetje balsamico azijn mengen met honing en een beetje olijfolie. Dan heb je ongeveer dezelfde smaak!

 

Wat is jouw favoriete snelle maaltijd?

 

 

 

 

 

 

6 Replies to “Mijn favoriete snelle maaltijd”

 1. Lekker en simpel recept. Mijn favo is jamie olivers pasta carbonara

 2. 3 kleuren quinoa? Wha, wat leuk! Dat heb ik nog nooit eerder gezien, haha. Ga ik eens kopen! Jouw favoriete snelle maaltijd ziet er heerlijk uit zeg. Ik denk dat ik dit ook wel lekker vind! Al twijfel ik over de avocado, maar misschien vind ik het op deze manier wel erg lekker. Ben benieuwd, dus ga het zeker een keertje maken. Al laat ik dan wel de balsamico en olijfolie achterwegen, want dat trekt mijn maag niet haha. Heb jij nog een idee voor een alternatief om er doorheen te doen? Of denk je dat het zonder iets er doorheen ook lekker is? 🙂

  1. Leuk dat je het gaat proberen Sandra! Is er een andere dressing die je wel goed kan hebben? Er moet wel echt iets doorheen om het extra smaak te geven. Ik vind die 3 kleuren quinoa zo lekker, gewon bij de AH te koop 🙂

 3. Ik ben het helemaal met je eens! Na een lange dag werken hebben we toch echt geen zin om nog uren te moeten ploeteren in de keuken? 😉

  Liefs, Merel

  1. Zo is het! Moet wel lekker snel 🙂

 4. Dit lijkt mij heerlijk en wat fijn dat je het gewoon in de koelkast kunt leggen.

Geef een antwoord