Frisse quinoa salade

frisse quinoa salade

Een tijd geleden at ik bijna wekelijks quinoa. In een lekkere salade of in een warme maaltijd zoals deze Mexicaanse quinoa maaltijd. Maar op de een of andere manier was ik de quinoa even vergeten. Tijd voor een nieuw recept! O en deze quinoa salade is echt de lekkerste die ik tot nu toe heb gegeten. Wij hebben dit gewoon als maaltijd gegeten maar je kan dit ook prima als lunch eten. Nog beter, maak extra veel en eet het de volgende dag gewoon nog een keer als lunch!

 

frisse quinoa salade

 

Recept is voor 2 personen

Ingrediënten

 • half pak quinoa (bijvoorbeeld Lassie 3 kleuren quinoa)
 • 1 avocado
 • halve verse mango
 • 1 aubergine
 • gegrilde paprika uit pot
 • handje cherrytomaatjes

Dressing:

 • 2 eetlepel olie uit de pot van de gegrilde paprika
 • sap van 1 limoen
 • 1 eetlepel honing
 • peper & zout

 

Bereiding

 1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Liever een duidelijke stap voor stap uitleg? Check dan dit artikel even.
 2. Was de aubergine en snij in plakken van ongeveer 0,5cm. Laat een grillpan heet worden en leg de aubergine plakken erop (zonder olie!) tot er aan beide kanten grill strepen te zien zijn. Laat afkoelen en snij in reepjes.
 3. Snij de avocado in schijfjes en de mango in stukjes. Snij de cherrytomaatjes door midden en gebruik ongeveer de helft van de gegrilde paprika en snij deze in stukjes.
 4. Maak de makkelijke dressing door de olie te mengen met het limoensap, de honing en een voeg een beetje peper en zout toe.
 5. Leg alles nu op een schaal. Je kan dit in laagjes doen; eerst de quinoa, dan de aubergine, tomaatjes en gegrilde paprika. Daarna de mango en avocado eroverheen en giet als laatste de dressing er over. Je kan natuurlijk ook gewoon alles door elkaar husselen en opeten. Maar zo op een schaal staat het wel heel mooi natuurlijk :). Klaar is je lekkere fris zoete quinoa salade!

 

frisse quinoa salade

 

Eet jij wel eens quinoa? Ik zeg trouwens gewoon kie-no-ah, ook al ‘hoor’ je te zeggen ‘kien-wah’. Klinkt toch net wat lekkerder vind je niet?

 

 

 

 

6 Replies to “Frisse quinoa salade”

 1. Ik heb nog nooit quinoa gegeten. Op een of andere manier trekt het mij niet. Misschien omdat ik niet goed weet wat ik ermee moet doen. Maar jouw recept klinkt lekker en licht. Dus wie weet 😉

 2. Lijkt me heerlijk! Zelf heb ik quinoa pas recentelijk “ontdekt” en ik ben fan. Lekker ook met de gegrilde aubergine, yum

 3. Ziet er echt heerlijk uit!

 4. Ziet er heel lekker uit! Hoewel ik niet zo’n fan ben van fruit in mijn salade haha, ik ben wel fan van quinoa!

 5. […] 6.Frisse quinoa salade met mango […]

 6. […] 14.Frisse quinoa salade […]

Geef een antwoord