Frozen fruit on a stick!

frozen fruit

Frozen fruit on a stick, oftewel een lekker gezond ijsje! Lekker ijs kunnen eten zonder suiker en andere gekke toevoegingen is dus helemaal niet moeilijk. Ik maakte 6 heerlijke waterijsjes die super gezond zijn en goedgekeurd door vriend en dochter :).

 

Je hebt voor dit recept een blender/staafmixer nodig en ijsvormpjes

 

Ingrediënten

 • +/- 15 aardbeien
 • 1 (koffie) kop sinaasappelsap
 • 1/2 (koffie) kop kokosmelk

 

frozen fruit

Bereiding

 1. Doe de aardbeien, het kopje sinaasappelsap en het halve kopje kokosmelk in een blender, pureer en dat is alles wat er in deze ijsjes gaat!
 2. Verdeel het sap over de ijsvormpjes, wat je overhebt kan je gewoon opdrinken. Ook erg lekker!
 3. Druk de ‘dekseltjes’ goed aan en zet recht op in de vriezer. Laat dit ongeveer een nachtje in de vriezer staan. Kan eventueel korter, check dan na ongeveer 4 uren of het ijs hard genoeg is.

TADAAAAA! En ja ze zijn net zo lekker als ze eruit zien. Niet te zoet maar juist lekker fris. Tip van flip om de ijsjes makkelijk uit de houder te krijgen; Houd de ijsvormpjes kort onder de kraan en laat er koudwater over heen stromen. Dan kan je de ijsjes zo los halen!

 

 Maak jij wel eens je eigen ijsjes?

 

 

6 Replies to “Frozen fruit on a stick!”

 1. […] 1. Frozen fruit on a stick […]

 2. Lijkt me zalig. Je kunt ook smoothies invriezen of vers fruit en dan de vormpjes opvullen met druivensap of appelsap. Ik zoek nog goede vormpjes, enig idee waar ik die het beste kan halen?

  1. EasyDailyFood zegt: Beantwoorden

   Wat een leuke ideeën! Nou qua vormpjes vind ik deze hele goedkope van de HEMA best goed. Kwam erachter dat als ik deze heel kort onder de hete kraan doe, ik de ijsjes er zo uit kan trekken. Heb al menig vormpje kapot getrokken omdat het ijs niet los kwam.

 3. […] het succes van deze gezonde ijsjes, besloot ik een nieuwe combinatie te maken en deze is weer erg lekker […]

 4. […] heel makkelijk je eigen ijsjes maken. Zo maakte ik deze tropische ijsjes met ananas en perzik. Of deze aardbeien ijsjes! Allemaal erg makkelijk om te maken en helemaal gezond! […]

 5. […] zomer heb ik al heel veel gezonde ijsjes gemaakt. Zoals deze en deze lekkere ijsjes. Maar ik had hele leuke nieuwe ijsvormpjes gekregen voor mijn verjaardag en […]

Geef een reactie