Geld besparen op de boodschappen!

top 10 van 2016

Wat jij aan boodschappen uitgeeft bepaal je natuurlijk zelf. De een geeft hier heel veel geld aan uit en de ander juist zo weinig mogelijk. Dit heeft natuurlijk met een aantal dingen te maken, uit hoeveel personen bestaat je gezin, woon je alleen, eet je bijvoorbeeld veel vlees en vis (is namelijk prijzig). Maar wil jij wat geld besparen op de boodschappen? Dan heb ik voor een aantal tips om wat geld te besparen!

geld besparen op de boodschappen

 

1. Boodschappenlijstje

Ontzettend old-school maar echt heel handig, een boodschappenlijstje! Ik maak altijd een boodschappenlijstje. Voornamelijk omdat ik anders met dingen thuis kom die ik niet nodig heb, maar ook omdat ik anders dingen als boter en melk vergeet mee te nemen. Dit is precies waarom je hiermee geld bespaard. Je koopt alleen wat je nodig hebt!

 

2. Maak een eet-planning

Dit klinkt serieuzer dan het is. Maar bedenk voor de komende week, of als je dit echt te ver gaat, de komende 3 dagen wat je wilt eten. Dan koop je, dankzij je boodschappenlijstje :), alleen wat je echt nodig hebt. Zo koop je geen onnodige dingen en maak je alles wat je hebt gekocht ook daadwerkelijk op.

 

3. Ga aan het eind van de dag naar de supermarkt

Aan het eind van de dag heeft de AH bijvoorbeeld veel producten voorzien van een 35% korting sticker. Denk bijvoorbeeld aan brood, vlees en andere producten. Deze kleine beetjes bij elkaar schelen al gauw een paar euro per boodschappen ronde.

geld besparen op de boodschappen

 

4. Doe boodschappen bij verschillende supermarkten

Tot een jaar geleden kocht ik alle boodschappen bij de AH. Groente van de AH is vergeleken met bijvoorbeeld de Lidl vrij prijzig. Sinds ik boodschappen doe bij de Lidl ben ik om. De groente is hier veel goedkoper en blijft langer goed. Ik ga dus voor veel dingen naar de Lidl en voor de overige producten naar de AH. Zo is het de moeite waard om te kijken waar je favoriete product het goedkoopste is. Dit kost je eenmaal iets meer werk maar levert je wel elke volgende boodschappen ronde geld op!

 

5. Leer simpel koken

Koken is leuk. Maar er zijn mensen die koken niet leuk vinden, dit komt dit vaak omdat het moeilijk lijkt. Mijn advies; leer een paar simpele basis recepten en je hoeft nooit meer Knorr wereldgerechten of een ander duur pakje te kopen. Voor een dergelijk gerecht ben je vaak al 8 euro kwijt per maaltijd voor 2 personen. Dit kan echt veel goedkoper. Gebruik bijvoorbeeld i.p.v. een pakje pasta saus, de helft van een klein potje pesto met een beetje olijfolie. Veel goedkoper. Of maak pasta saus met een blikje tomatenpuree en wat gedroogde kruiden.

Neem een kijkje op het internet voor makkelijke recepten met weinig ingrediënten. Bij voorkeur op mijn eigen site natuurlijk haha, en leer jezelf een aantal basis recepten aan. Dat gaat je echt geld schelen!

 

Dit waren mijn bespaar tips voor de boodschappen! Heb jij nog meer tips? Laat het vooral weten!

 

 

35 Replies to “Geld besparen op de boodschappen!”

 1. Hele goed tips.. Vooral die eetplanning en maak een lijstje. Ik reken overigens ook contant af tegenwoordig en pin iedere keer als ik mijn salaris heb gehad het bedrag wat ik uit mag geven aan boodschappen. Doe ik dit niet, dan koop ik echt veel te veel :-)!

  1. O dat is een goede tip! Doe ik zelf niet, dus niet aan gedacht! Slim.

 2. Sinds kort gebruiken wij ook een boodschappenlijst. Deze ligt in de la, zodat we elke keer als we iets missen, dit kunnen opschrijven. Werkt indd heel fijn.

 3. In een keer alle boodschappen halen helpt ook. Dan kom je ook niet in de verleiding om tijdens anders shopuitjes nog meer dingen te kopen.

  1. Slim! Doen wij inderdaad ook. Maar dan twee keer per week 🙂

 4. Handige tips. Zelf maak ik ook altijd een boodschappenlijst. Trouwens wat een leuke blog heb je uberhaupt!

 5. Aan het einde van de dag is er noooooit brood :'(
  Die planning is wel een super goed idee!

  1. Nee dat is zo inderdaad, heel vervelend!

 6. Handige tips! Een eetplanning maakten mijn vriend en ik ook altijd, echt efficiënt! Plus dat ik het stiekem wel leuk vond om lekkere gerechten te puzzelen met de producten die in de aanbieding waren, haha.

 7. Ik werk met een spreadsheet van een boodschappenlijst (incl. prijzen) die gekoppeld is aan een spreadsheet van m’n budget.
  Op die manier kan ik, voor ik boodschappen ga doen, een lijstje maken van wat ik nodig heb en wat ik kan betalen.

  Ik vraag bij het afrekenen altijd om een bonnetje zodat ik na het winkelen de eventuele prijswijzigingen kan aanbrengen in m’n spreadsheet.

  Ik zet het lijstje voor ik ga winkelen op m’n telefoon of ik maak een printje.
  Dit werkt heel goed als je moet leven van weinig geld.

  1. Zo, dat is nog eens efficiënt! Wat goed.

 8. Leuke tips. Ik maak ook alle sauzen zelf en echt het is veel goedkoper en lekkerder 🙂

 9. Leuke en toepasbare tips! Zelf kook ik meestal gewoon véél te veel en vries dan alles in kleine porties in. Op die manier heb ik nooit restjes én ben ik niet teveel energie kwijt aan koken. (:

  1. Dat is ook een goede tip. Ga ik onthouden voor de volgende reeks met tips! Dankje..

 10. Handige tips! Ik ga ook altijd naar de Lidl en koop wat nog over is (of wat niet lekker is bij de Lidl) bij de winkel ernaast. Alleen is die winkel (coop) zo duur. Toen de Lidl een tijdje dicht was, kocht ik al mijn boodschappen bij een andere winkel en was ik in totaal minder kwijt. Dus eigenlijk moet ik eerst naar de Lidl en dan naar het andere eind van het dorp voor de rest, maar dat doe je toch niet zo snel 😉 Lidl en AH is inderdaad een goede combi!

 11. Goede tips Marijke!!

 12. Handige tips! Wij hebben hier helaas geen Lidl in de buurt, dus ik ben gebonden aan de AH. Wat ik doe is eerst kijken wat ik allemaal nog in huis heb liggen en daar verzin in dan combinaties mee. Wat ik niet heb koop ik dan erbij. Ik maak ook altijd een lijstje en wat ook goed helpt: nooit met honger boodschappen doen, haha!
  Ik heb een weekbudget waarvan ik de boodschappen doe en ik kom altijd precies uit. En oh ja: brood bak ik vaak zelf, scheelt ook geld. Maar ik doe dat vooral omdat ik dat leuk en lekker vind.

  1. Wat een goed idee om brood zelf te bakken. Nog nooit gedaan!

 13. Ik ben schuldig. Hier moet ik echt iets aan gaan doen! X

 14. Handige tips! Wij hebben helaas geen AH in de buurt dus dat word het hem niet. Al vind ik de prijzen daar best wat aan de dure kant. -x-

 15. Karine van den Meersche zegt: Beantwoorden

  Je kunt brood in de diepvrieser steken en zo heb je altijd brood in huis .

  1. Handig! Doen wij inderdaad ook 🙂

 16. ik maak ook altijd boodschappenlijstjes maar kom zo vaak in verleiding. Sinds kort bestel ik mijn boodschappen online en eigenlijk is er minder verleiding en spendeer ik minder!

 17. Leuk om te lezen! Ik doe bijna alles van jou advies al behalve eind van de dag naar de winkel gaan, wat een goede tip! Dan is er natuurlijk vaak wat afgeprijsd 🙂 Oja en ik kies toch ook nog al eens voor makkelijk en iets van Knorr, toch maar proberen niet te doen en zelf iets maken.. kan onze kleine er ook van mee eten want is het vaak weer te gekruid!

 18. Goede tips. Dat van die afprijzing aan het eind van de dag had ik nog niet zo bekeken. Handig! Verder probeer ik inderdaad 1x per week boodschappen te doen. Scheelt ook.

  Oja en voorkomen dat manlief boodschappen doet, maar dat heb ik niet gezegd 😉

 19. Bij ons wordt sinds een aantal maanden ook een maaltijdplanner en een boodschappenlijstje gemaakt. Het werkt perfect want het boodschappenbudget is gedaald en we gooien ook minder voedsel weg.

 20. Goede tips! Ik bestel voortaan mijn boodschappen om zo minder in de verleiding te komen. In het begin was het even wennen maar nu is het super fijn en makkelijk! En ik ben vaak echt goedkoper uit!

 21. Elke week pin ik €50,- boodschappengeld. Daar heb ik het maar mee te doen die week. De ene keer houd ik over, de andere keer had ik nog wel een paar euro kunnen gebruiken. Het geld dat overblijft, spaar ik op. Voor noodgevallen of leuke dingen. Het wordt steeds meer een sport merk ik, om zo min mogelijk uit te geven haha. En ik doe inderdaad ook (met lijstje!) eerst boodschappen bij de Lidl, en dan bij de Appie.
  Boodschappen doen met een volle maag helpt trouwens ook! Dan pak je minder snel lekkere (ongezonde) dingen..
  Leuke blog trouwens!

  1. Dat vind ik echt knap van je Anne. Goed dat het je elke keer weer lukt. Als je nog tips hebt over hoe je het elke week weer red met €50, 00 laat het dan vooral weten. Maak binnenkort een nieuw artikel met alle tips van de bezoekers! Bedankt voor het compliment over mijn blog, super leuk!

 22. […] grote kosten post en iets wat je wekelijks in huis haalt. Een tijd geleden kwam het artikel; ‘geld besparen op de boodschappen‘ online en daar kwamen zoveel leuke reacties op met nóg meer goede tips. Al deze tips heb […]

 23. […] hele tijd geleden deelde ik tips om geld te besparen op de boodschappen, deze maand een aanvulling op deze tips. Deel 2 van de tips is nu al het meest gelezen artikel ooit […]

 24. Ja super handige tips!

Geef een reactie