Geld besparen op de boodschappen I DEEL 2

top 10 van 2016

Geld besparen op vaste lasten is altijd een goed idee. Boodschappen is voor iedereen een grote kosten post en iets wat je wekelijks in huis haalt. Een tijd geleden kwam het artikel; ‘geld besparen op de boodschappen‘ online en daar kwamen zoveel leuke reacties op met nóg meer goede tips. Al deze tips heb ik gebundeld, dankjewel voor de goede tips, en staan vandaag op een rij. Dus kan jij nog wel wat goede tips gebruiken om geld te besparen op de boodschappen? Lees dan snel verder.

 

1. Niet met een lege maag naar de winkel gaan

Misschien een hele bekende tip, maar daarom niet minder handig! Als je namelijk met honger naar de supermarkt gaat zie je allemaal lekkere dingen waar je op dat moment zin in hebt. Zonde van je geld!

 

2. Geld pinnen voor een week boodschappen en het daar mee doen
Als je geld daadwerkelijk ziet verdwijnen uit je portemonnee  dan heb je veel meer besef van hoeveel geld je uitgeeft en wat je nog over hebt. Zelf pin ik altijd de boodschappen omdat ik dat makkelijker vind. Maar als je echt op het boodschappen-budget moet letten is het handiger om contact te betalen.

 

3. Doe de grote boodschappen zoveel mogelijk in 1 keer
Maak een boodschappenlijst waarop je alle ingrediënten opschrijft die jij nodig hebt voor een week aan avond maaltijden. Koop dan alle grote en niet verse dingen in een keer. Dan hoef je alleen nog even snel na je werk de verse ingrediënten op te halen en hoef je niet de hele supermarkt door. Zo kom je niet in de verleiding om onnodige dingen mee te nemen.

 

4. Koop groente in de aanbieding en vries dit in
Groente is regelmatig in de aanbieding. Ook de voorgesneden zakken boerenkool e.d. Wist jij bijvoorbeeld dat je een zak boerenkool in zijn geheel in de vriezer kan bewaren? Hetzelfde geld voor verse spinazie. Ben jij gek op deze groente? Koop er dan extra van als het in de aanbieding is en bewaar het in de vriezer.

 

5. Ga je een aanbieding echt gebruiken?
Vaak zijn er aanbiedingen waar op staat 2e halve prijs. Je kan je dan afvragen of je het 2e artikel nodig hebt en wel echt gaat gebruiken. Bijvoorbeeld verse groente waarvan de 2e zak wortelen halve prijs zijn klinkt leuk. Maar als je vervolgens niet weet wat je er mee wil maken is het zonde van je geld.

 

6. Kook grote hoeveelheden.
Misschien een inkoppertje maar grote verpakkingen zijn in verhouding altijd goedkoper. Kook daarom in grote hoeveelheden en vries de helft in. Als je dan een maand wat krapper zit kan je altijd een lekkere maaltijd uit de vriezer toveren!

 

Dit waren tips die op social media genoemd werden en die mij nog te binnen schoten. Heb jij nog meer tips? Laat dan het dan vooral weten!

 

 

24 Replies to “Geld besparen op de boodschappen I DEEL 2”

 1. Goede tips! Vooral het geld in cash in je portemonnee hebben, heeft mij ontzettend geholpen in een mindere tijd. En goed nadenken bij aanbiedingen want hoe vaak heb je nou 3 dezelfde dingen nodig? Leuk artikel!

  1. Ja dan heb je veel meer zicht op je geld. Bedankt voor het compliment Marije!

 2. Bedankt voor de tips! Vooral die van niet met een lege maag boodschappen gaan doen. Daar moet ik echt aan werken… haha! x

  1. Haha ja kan veel geld schelen!

 3. Koop eens niet in de supermarkt de bekende merken maar stap eens over op het huismerk,vaak vind ik die nog lekkerder ook.

 4. Haha niet met een lege maag boodschappen doen, dat is zeker waar! Als ik trek heb en in de supermarkt loop is de verleiding toch groter om ongezonde (en lekkere) dingen mee te nemen…

  1. Haha ja dan heb ik zin om het hele chocolade schap in mn kar te gooien 🙂

 5. Goede reminder weer! De verleiding is groot om alles in je karretje te mikken ala je een lege maag hebt en de aanbiedingen je om de oren vliegen! 😉

 6. Niet met een lege maag naar de winkel is zeer zeker waar. Je hebt een supermooi nieuw logo!!

  1. Aaaw wat lief, dankjewel! Ben er ook super blij mee!

 7. Fijne tips 🙂 Ik doe de boodschappen ook zo veel mogelijk in 1 keer. Ik heb gemerkt dat dat op de één of andere manier echt enorm scheelt!

 8. Helemaal waar! Vooral “ga je die aanbieding echt gebruiken?” Ik heb nog weleens de neiging om dat tedoen. Vervolgens ligt het hier in de voorraadkast en kan ik het uiteindelijk wegdoen omdat we het toch helemaal niet zo vaak eten, zonde..

  1. Heb ik laatst ook nog gehad met wraps. 2e verpakking halve prijs, bleek hij er al zo lang te liggen dat het inmiddels over datum is. Jammer!

 9. De meeste tips gebruiken wij zelf ook. Naar de winkel gaan met honger is gewoon ook nóóit een goed idee haha 🙂

  1. Zeker niet inderdaad haha. Dan is heeft het chocolade schap echt een enorme aantrekkingskracht op mij 🙂

 10. Wat een ontzettend leuke tips. Geld pinnen voor een week heb ik wel eens over nagedacht, maar nooit uitgevoerd. Misschien toch nog eens het proberen waard.

 11. Super handige tips!! Ik moet inderdaad niet boodschappen doen met trek, want dan gaat het fout! 😉

  1. Zeer leuk en fijn artikel.
   Zelf proberen we ook heel bewust met boodschappen te zijn. Ik pin elke 4 weken €200 en dan heb ik €40 in de week te betreden en dan €10 voor extra’s zoals lekkers maar ook voor wc-papier of wasmiddel enz., dit alles is voor 2 personen en dan 1 keer in de maand gaan er hondenbrokken vanaf. Alles wat over is dat stop ik in een potje en zo sparen we ook wat.
   Sinds kort bestel ik veel via de ah pick-up-point zo weet ik van te voren waar ik aan toe ben qua kosten en kan ik makkelijker dingen schrappen. De afhaalkosten betaal ik wel maar door niet random dingen in me mandje te gooien in een fysieke winkel bespaar ik het weer (en meer tropische producten online te krijgen dan in onze winkel in een dorpje). Ook krijg ik dan wel eens gratis producten om te testen.

   1. Wat goed en knap dat je hier zo bewust mee bezig bent. Als je nog meer goede bespaar tips hebt, laat het vooral weten! Ik maak binnenkort weer een Deel 3 met bespaartips!

 12. Wauw, kun je een zak spinazie zo invriezen? Echt? Als ik dat toch eens eerder had geweten! En dan kun je er ook uit pakken wat je wilt en is het nog lekker? Kun je het dan ook rauw gebruiken in een salade of dat niet? Ik eet vaak salade met spinazie maar dan is zo’n zak van 300 gram echt veeel te veel!

  1. Ja ik vries regelmatig een zak verse spinazie in, ik haal er dan uit wat ik nodig heb voor bijvoorbeeld een smoothie of door de pasta. Ik moet zeggen dat ik het vanuit de vriezer nog niet gebruikt heb voor een salade. Dus dat zou je even moeten proberen! Maar die zakken zijn vaak zo groot dat je inderdaad de helft over hebt, zonde om weg te gooien!

 13. […] te vinden. Zo deelde ik al ‘geld besparen op de boodschappen’ deel 1 & deel 2. Toen Superscanner.nl contact met mij zocht om te vertellen over hun website was ik dan ook meteen […]

Geef een antwoord