Gepofte zoete aardappel

Sinds ik dit recept heb gemaakt heb ik dit, denk ik, al 5 x gegeten. Dat is bijzonder aangezien ik elke week nieuwe gerechten maak! Deze gepofte zoete aardappel is echter zo makkelijk om te maken en je zit na 1 aardappel echt bom bom bom vol. Dit recept kost dus wel meer tijd maar dat is alleen de kooktijd in de oven. Ideaal, kan jij tussendoor andere dingen doen!

 

Recept is voor 2 personen

Ingrediënten

 • 1 grote zoete aardappel per persoon
 • 1 grote beker creme freche
 • 2 bosui
 • bakje cherry tomaatjes
 • peper & zout

 

Bereiding

 1. Zet de oven aan op 220 graden. Was de zoete aardappelen, laat de schil erom heen zitten. Prik met een vork een aantal gaten in de aardappel.
 2. Verpak de aardappel in aluminium folie en zet in de oven. Timer op ongeveer 45 minuten.
 3. Maak ondertussen de vulling. Snij de bosui in ringen, de tomaatjes in vieren en roer dit door de creme fraiche (niet verwarmen, gewoon in een kommetje doen). Voeg nu naar smaak peper & zout toe. That’s it!
 4. Als de timer af gaat check dan of de aardappelen gaar zijn. Ze zouden nu zacht genoeg moeten zijn om er met een vork makkelijk in te kunnen prikken. Is dit niet zo? Zet dan nog 15 minuten in de oven, oooooffffff zet 5 minuten op vol vermogen in de magnetron :).
 5. Als de aardappel klaar zijn trek je deze uit elkaar met een vork (niet helemaal door midden).
 6. Schep de vulling erin en klaar is je maaltijd.

 

 

Ben je een hele grote eter? Maak er dan deze wortel friet bij!

 

 

13 Replies to “Gepofte zoete aardappel”

 1. Oh hoe lekker is dit. Mij lijkt het goddelijk.

 2. Mmm dit ziet er heerlijk uit! Heb je recept even opgeslagen, ga het zeker een keer proberen 🙂

  1. Cool! Benieuwd of je het lekker vind!

 3. Oeh la la dit lijkt mij heerlijk!

  Ik leg nog weleens als we bbq’en een zoete aardappel gehuld in aluminiumfolie erop en dit vind ik heerlijk.

  Het recept ziet er goed uit, must try & eat!

  1. Thanks Nesrin! Eigenlijk nog nooit geprobeerd op de BBQ, kan natuurlijk net zo goed.

 4. Ik ben geen mega fan van zoete aardappel, toch ziet dit er lekker uit! & Leuke blog heb je, ik volg je vanaf nu! 🙂

  1. Wat leuk om te horen Kelly! Heel blij mee!

 5. Zoete aardappel is echt briljant, ik begrijp nog steeds niet dat ik dat een jaar geleden pas voor het eerst heb gehad! Het gerecht ziet er lekker uit, die ga ik misschien morgen eens proberen tijdens mijn ‘jeej het is weekend’ foodfest 😉

  1. Haha leuk! Benieuwd wat je nog meer allemaal gaat maken tijdens je foodfest haha, leuk!

 6. oeeh lekker, ik hou zo van aardappel receptjes haha

 7. […] Gepofte zoete aardappel […]

 8. […] aten wij gevulde zoete aardappel uit de oven. Het is dit recept. Ik heb de vulling alleen iets magerder gemaakt door crème fraîche light te gebruiken en magere […]

Geef een reactie