GETEST I MUGCAKE van Dr Oetker

mugcake dr oetker

Ik liep langs het cakemix schap in de supermarkt en zag de verpakking voor de mugcake van Dr. Oetker. Aangezien ik nog nooit een mugcake had gemaakt leek het mij leuk om deze variant te testen. Het klinkt namelijk erg makkelijk, een zakje, een beetje melk, even in de magnetron en je hebt een heeeerlijk chocolade cake helemaal voor jezelf. Maar is dit ook zo? Gaat het zo makkelijk en is deze mug cake van Dr. Oetker echt zo lekker? Ik ga het je aaaaallemaal vertellen want ik heb de mugcake van Dr Oetker getest!
De mug cake kost €0,89 cent, wat ik persoonlijk helemaal niet duur vind. Tenminste als de cake lekker is :). Ik koos ervoor om de chocolade variant mee te nemen, er is ook nog een ‘straciatella’ mug cake.

 

mugcake dr oetker
Hoe werkt het
Je pakt een magnetron bestendige mok (ik gebruikte een goedkope mok van de Action). Je doet hier 50 ml melk in en het zakje ‘mug cake mix’. Je roert dit met een vork tot een glad beslag. Nou makkelijker kan niet zou ik zeggen! Daarna even kijken naar het aantal watt van je magnetron, die van mij kan max tot 750. Volgens de verpakking zou ik de mug cake 60 seconden in de magnetron moeten zetten voor een lekkere smeuige cake.
Mijn ervaring
Op de verpakking staat aangegeven dat elke magnetron verschilt (ja dat klopt) dus dat de magnetron tijd kan variëren. Bij mij was dit ook het geval, na 60 seconden was de substantie nog helemaal ‘nattig’. Ik heb de magnetron hierna nog 2x 30seconden laten draaien. Toen zag de cake er lekker uit!

De cake moet je nu 2 minuten laten afkoelen voordat je deze kan eten. De mug cake ruikt echt ontzeeeeettend lekker en kon mijzelf daarom amper 2 minuten bedwingen maar het is gelukt ;). De cake ziet er luchtig uit en ruikt echt naar een volle chocolade cake.

 

mugcake dr oetker
Was het lekker
De cake is echt ontzettend luchtig, dit had ik absoluut niet verwacht. Ik had verwacht dat de mug cake best wel zwaar en klef zou zijn. Dit was zeker niet het geval, plus punt! Maar als ik het dan heb over de smaak… Ik had er 4 happen voor nodig om erachter te komen dat er toch echt niet veel ‘chocolade smaak’ aan te ontdekken viel. Dit is best gek omdat de mug cake ontzettend lekker naar chocolade ruikt. Ik heb de cake dan ook na 4 happen laten staan en niet opgegeten.

 

 

Conclusie
Nee, de chocolade mug cake van Dr. Oetker zou ik niet nog een keer kopen. Misschien dat ik binnenkort de straciatella variant ga proberen omdat ik toch wel benieuwd ben hoe deze dan smaakt. De structuur van de cake heeft mij ontzetten verrast. Erg knap dat deze cake met zo weinig inspanning, roeren en in de magnetron zetten, zo lekker luchtig is. Maar mijn conclusie is dat er toch echt dat er veel te weinig smaak aan deze chocolade mug cake zit! Ik zou deze dan ook niet aanraden.

 

mugcake dr oetker

 

Heb jij de mug cake van Dr. Oetker al getest? Of maak jij zelf wel eens een mug cake? Ben benieuwd!

 

 

30 Replies to “GETEST I MUGCAKE van Dr Oetker”

 1. Ik heb nog nooit een mug-cake gemaakt en gegeten. Jammer dat deze mix voor mug-cake van Dr. Oetker niet het gewenste resultaat gaf!

  1. Ik heb ook nog nooit zelf een mugcake gemaakt. Toch maar eens proberen aangezien deze wel erg tegenviel 🙂

 2. Leuk om hier over te lezen. Ik ben deze al een aantal keer tegen gekomen in de supermarkt en weet nu dat ik deze met een gerust hart kan laten staan haha 🙂

  1. Haha ja dit is niks. Leek mij wel makkelijk voor die keren dat je echt zin hebt in een ‘guilty pleasure’ maar nee dit is echt niet lekker.

 3. Hihi gezien je review laat ik deze maar staan. Niks voor mij :-). Wel leuk en handig dat jij het test!

  1. Zeker niet de moeite waard om te proberen! 🙂

 4. We hebben deze ook geprobeerd, alle soorten zijn niet lekker. 😛

  1. O echt? Dat scheelt weer, hoef ik de andere versie ook niet te proberen haha

 5. Ik heb er al vaker over gelezen maar zal het niet zo snel proberen, we hebben ook geen magnetron dus word het sowieso lastig. Jammer dat de smaak zo tegenviel.

  1. Nee dan wordt het inderdaad lastig. Maar deze hoef je inderdaad niet te proberen!

 6. Super handig zo’n mugcake! Jammer dat de smaak tegenviel, als je chocolade cake eet moet je wel echt chocolade proeven anders hoeft het voor mij niet. Voordeel van zo’n mugcake ten opzichte van een normale cake: op = op. Je kunt er niet teveel van eten als in “nog één plakje, nog één plakje dan”.

  1. Nou dat was precies mijn gedachte! Had zoveel zin in iets ‘slechts’ met chocola en dacht dit is een handige portie. Maar nee helaas niet lekker genoeg.

 7. Dat is duidelijke taal. Gelukkig kun je ze in een handomdraai zelf maken. Een chocolade mugcake moet wel naar chocolade smaken vind ik.

 8. Het idee is zo leuk, maar dr. Oetker haalt het nooit bij home made baksels from scratch. Op youtube moet je het kanaal van Gemma Stafford Bigger Bolder Baking eens checken, zij heeft diverse mug cake recepten en nog veel meer lekkere dingen die je ook in de magnetron kunt maken. Haar recepten smaken wel goed!

  1. Bedankt voor de tip, ik ga zeker even haar kanaal bekijken!

 9. He wat jammer zeg, het klinkt zo goed! En idd, dat ie dan zo lekker luchtig is.. Hmm! Misschien een idee om er zelf nog wat chocolate chips aan toe te voegen voor wat extra chocolade smaak? 🙂 Twijfel of ik dat misschien zelf nog ga proberen. Maar niet nu! Hopelijk ga ik nog een kilo of 2 verliezen voor ik over 2 weekjes op vakantie ga :D!

  liefs!!

  1. Dan zou ik deze mugcake zeker niet proberen inderdaad. Alvast een fijne vakantie Rosie!

 10. Mugcake is heel erg makkelijk zelf te maken dus nee ik zou het ook niet proberen uit een pakje. Wel fijn dat het toch luchtig was!

  1. Ja ik moet toch echt eens zelf een mugcake gaan maken. Nog nooit gedaan namelijk.

 11. Ik heb weleens zonder pakje een mug cake gemaakt, dat kan ook he! Even op youtube een receptje zoeken en je kunt aan de slag. De basic ingredienten heb je vaak zelfs wel in huis. Geen pakje nodig en wil je meer chocosmaak, voeg je wat meer cacao toe!

  1. Ik ben toevallig net aan het zoeken naar een lekker makkelijk receptje haha!

 12. Da’s best een bummer… Ik ben altijd benieuwd hoe zo’n dingen smaken, maar misschien dat dit goedje toch maar ‘prut’ is. Goed dat ik hem niet heb meegenomen…
  Ps. Ik geef momenteel een winactie op mijn blog. Zin om mee te doen?

 13. Ik zou ook denken dat het een kleffe cake zou worden. Toch trekt mij het idee ook niet echt, maak dan liever een echte cake al kost dat natuurlijk een stuk meer tijd dan zo’n mugcake.

  1. Uit zelfbescherming maak ik geen chocolade cake haha. Dan kan ik het zeker niet bij 1 portie houden 🙂

 14. Ik heb tot nu toe alleen maar gezonde mugcakes gemaakt, deze wil ik ook eens een keer gaan maken!

 15. Ik heb op mijn blog een mug brownie staan. Zo gemaakt en smaakt wel naar chocolade!

  1. Ik heb toevallig gister m’n eerste mugcake recept gemaakt. Komt vrijdag online! Ik ga ook even kijken naar die van jou, benieuwd of we hetzelfde hebben gebruikt. Zo niet dan maak ik die van jou de volgende keer!

 16. […] weken geleden heb ik de mugcake van Dr Oetker getest. Het leek mij makkelijk om snel even een lekkere snack klaar te maken. En dan heb ik het niet […]

 17. […] weken geleden heb ik de mugcake van Dr Oetker getest. Het leek mij makkelijk om snel even een lekkere snack klaar te maken. En dan heb ik het niet […]

Geef een reactie