Getest: Paddenstoel cakejes van Koopmans

paddenstoel-cakejes-koopmans

Ik liep door de supermarkt en ik zag deze leuke verpakking van Koopmans staan. De paddenstoel cakjes zagen er zo mooi uit op de verpakking dat ik benieuwd was of het echt makkelijk zou zijn om dit te maken, en zo mooi te krijgen. Het gebeurd namelijk wel eens dat je in de supermarkt loopt en denkt ‘ik heb zin om iets te maken maar ik weet niet wat’. Mijn dochter vraagt in de supermarkt wel eens of we koekjes kunnen bakken. Ik heb dan geen zin om mijn telefoon erbij te pakken om te zoeken welke ingrediënten ik ook al weer nodig heb. Dan is deze verpakking paddenstoel cakjes natuurlijk een leuke uitkomst.

Ik besloot het thuis uit te proberen met mijn dochtertje en ik vertel je vandaag hoe deze test is gegaan!

paddenstoel-cakejes-koopmans

 

De verpakking

Op de verpakking staat aangegeven dat je alleen een beetje boter en 2 eieren toe hoeft te voegen. Dat begint in ieder geval goed! Soms staat er namelijk op een cakemix dat je bijvoorbeeld nog melk, boter en suiker moet toevoegen. Dat betekend dus dat er in de verpakking, letterlijk, alleen maar bloem zit want meer heb je niet nodig voor een cake. Positief dus!

 

Makkelijk te maken?

De paddenstoel cake mix is zomaar klaar, even de boter mixen, dan de rest erbij en nog 1 minuut mixen. Dat is wel heel snel klaar! Met 2 theelepels verdeel je het beslag over de mini cupcake vormpjes die erbij zitten en dan hoeven de cakejes nog maar 15 minuten in de oven. Hierna kan je beginnen met het versieren van de paddenstoel cakejes.

Op de verpakking staat nergens beschreven dat je de cakejes moet laten afkoelen voordat je het glazuur erop smeert maar dit heb ik wel gedaan.

 

paddenstoel-cakejes-koopmans

 

Versieren van de cakejes

Er staat duidelijk op de verpakking dat je 1 eetlepel water aan het glazuur ‘poeder’ moet toevoegen. Aangezien ik een beetje dwars ben besloot ik iets meer water toe te voegen omdat ik er anders geen goede mix van kon maken. Dom natuurlijk want het glazuur werd hierdoor te waterig. De oplossing hiervoor staat gelukkig ook op de verpakking; een beetje extra poedersuiker toevoegen. Dus dit heb ik gedaan. Maar ik moest echt héél, héél veel poedersuiker toevoegen voordat het dik werd.

Met een theelepel deed ik wat van het (inmiddels hele stevige) glazuur op de cakejes maar het droop er meteen weer af, zie de foto hieronder. Dus ik heb nóg meer poedersuiker toegevoegd maar ook nu bleef het glazuur ‘lopen’. Mijn dochtertje heeft de witte stipjes erop gelegd en die bleven goed plakken.

paddenstoel-cakejes-koopmans

 

De smaak

De cakejes zien er helaas niet zo mooi uit als op de verpakking, wat ik wel had gehoopt. Het glazuur bleef er af glijden ondanks dat het glazuur echt héél dik was en de cakejes volledig afgekoeld waren. De smaak van de cakejes was echter verassend lekker! Natuurlijk is de glazuurlaag heel zoet maar de cakejes zelf zijn echt enorm luchtig en smaken heerlijk!

 

Eindoordeel

Pluspunten

 • De cakejes zijn ontzettend snel klaar
 • De smaak van de paddenstoel cakejes is erg lekker
 • Mijn dochtertje vond het erg leuk om te maken

Minpunten

 • Het glazuur druipt van de cakejes af waardoor je niet echt een mooie ‘paddenstoel’ hebt, zie foto hierboven en hieronder.

 

Ik zou deze cakejes zeker aanraden omdat het erg leuk is om te doen en snel klaar is. Je hoeft niet eindeloos te mixen en ook hebben de cakejes geen lange baktijd. Echter vind ik het wel jammer dat de cakejes er best wel ‘slordig’ uit zien doordat het glazuur niet mooi blijft zitten en helemaal naar de zijkant zakt. Maar het is zeker leuk als ‘activiteit voor thuis’ en dan zou ik ze zeker aanraden!

 

paddenstoel-cakejes-koopmans

 

 

Had jij deze paddenstoel cakejes al gespot in de supermarkt?

 

 

 

 

15 Replies to “Getest: Paddenstoel cakejes van Koopmans”

 1. Het ziet er wel super leuk uit, ondanks de glazuur die niet helemaal bleef zitten. Leuk ook voor een feestje waar er kinderen zijn.

 2. Ze zien er in ieder geval heel schattig uit, al zou ik toch gaan voor zelf muffins maken (is toch ook wel heel makkelijk?)..

 3. Leuk, zo’n review! Ik kan me het eindoordeel goed voorstellen, want een groot onderdeel van het succes van deze cakejes is natuurlijk het versieren!

  1. Ja het was leuker geweest als ze iets mooier waren. Al maakte dat mijn dochtertje niks uit, die vond ze fantastisch 🙂

 4. Leuk, vind dat soort pakketten ook altijd leuk om met kinderen te maken. Ik heb nog een pak met gekleurde Fred & Ed cakejes liggen om met Bodhi te testen binnenkort!

  1. O leuk! Ben benieuwd of die ook leuk en lekker zijn!

 5. Ze zien er echt zelfgemaakt uit, en wel echt als paddestoelen. Ik wil er zo wel mijn tanden in zetten.

 6. Het ziet er in ieder geval super leuk uit! Ik geloof ook zeker dat het lekker is.

 7. Ik heb ze wel eens zien staan, ze zijn in ieder geval grappig geworden, jammer dat het glazuur zo bleef lopen!

 8. Ik vind ze er heel leuk uitzien ook al loopt het glazuur er af. Ik heb eigenlijk altijd wel wat pakken van Koopmans in huis, speciaal voor de kinderen 😉

  1. Ja is echt makkelijk en lekker! Als het glazuur nu ook nog perfect was dan was het een leuke kindertraktatie op school voor de kleintjes 🙂

 9. Wat een leuke cakejes! Jammer dat het een beetje uitliep, maar dat mocht de pret duidelijk niet drukken! 😉

  1. Zo is dat! Had alleen gehoopt dat ze net zo mooi zouden worden als op de verpakking 🙂

 10. Ik heb ze net met m’n dochtertje gemaakt, als je je aan de eetlepel water houd is het glazuur goed en blijft het mooi op de cakejes zitten! Owh en ik heb ze niet eerst af laten koelen..

  1. O echt? Ik dacht juist slim te zijn door ze af te laten koelen haha. Leuk dat je het even laat weten, ga ik het nog een keer proberen!

Geef een antwoord