Gevulde zoete aardappel op z’n Italiaans

makkelijke vegetarische recepten

Ik ben gek op zoete aardappel. Je kan er zoveel verschillende dingen mee maken. Vorige week deelde ik al 7 van mijn favoriete gerechten met zoete aardappel. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer recepten te maken! De ingrediënten die ik voor dit recept heb gebruikt doe ik normaal gesproken door de pasta. Maar dit keer in een zoete aardappel. Tadaaaa de gevulde zoete aardappel op z’n Italiaans dus!

 

gevulde zoete aardappel

 

Recept is voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen (of 3, 4 kleintjes)
  • doosje cherry tomaten
  • 4 bosui
  • 1 avocado
  • pijnboompitten
  • rode pesto
  • geraspte kaas
  • knoflook vlokken (of poeder)
  • verse bascilicum

 

gevulde zoete aardappel

 

Bereiding

 1. Was de zoete aardappelen en kook deze met schil ongeveer 25 minuten in een grote pan. Als je er met een vork ik kan prikken kan je deze eruit halen.
 2. Snij de zoete aardappel door midden en haal een klein beetje zoete aardappel eruit, zodat er ‘een gootje’ ontstaat, maar hol ze niet helemaal uit. Leg de zoete aardappel in een grote ovenschaal, doe er een beetje olijfolie overheen en een beetje gedroogde knoflook vlokken (poeder). Verdeel over elke halve zoete aardappel een beetje geraspte kaas. Zet de grill van je oven aan en zet de schaal nu +/- 10 minuten onder de grill.
 3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes tot ze verkleuren. Snij onder tussen de cherry tomaatjes door midden, de avocado in schrijfjes, de bosui in ringetjes.
 4. Is de kaas gesmolten en een beetje krokant geworden? Haal de schaal dan uit de oven en verdeel over elke helft een paar tomaatjes, beetje bosui, een schijfje avocado en lepel er een beetje pesto overheen. Als laatste de pijnboompitjes en verse bacilicum en je gevulde zoete aardappel Italian style is klaar. Je kan de aardappel trouwens met schil en al opeten!

 

gevulde zoete aardappel

 

gevulde zoete aardappel

 

 

Ben je een hele grote eter? Dan zou je er eventueel nog een salade bij kunnen maken. Maar vergis je niet, deze gevulde zoete aardappel vult ontzettend goed!

 

 

 

21 Replies to “Gevulde zoete aardappel op z’n Italiaans”

 1. Klinkt fantastisch! Ga ik zeker een keer maken!

  1. O thanks, ben benieuwd wat je er van vind!

 2. Dit ziet er echt heerlijk uit!

 3. Hmmm dat lijkt me lekker!

  1. Zoete aardappel is altijd een goed idee 😀

 4. Volgens mij heb ik nog nooit zoete aardappel op maar dit lijkt me heel lekker 🙂

  1. O dan moet je dit recept zeker proberen!

 5. Lijkt me heerlijk, opgeslagen om eens te proberen.

  1. Leuk! Laat je het weten als je het hebt gemaakt?

 6. Dit ziet er ontzettend lekker uit. Recept klinkt goed. Ik ga hier een must try & eat van maken 😉

 7. […] begint nergens op te lijken, maar ik zie dat ik vandaag een recept heb uitgeprobeerd van Easy Daily Food = leuke om te volgen als je Toos Inspiratieloos bent, zoals mij en Kim. Let niet op de bruine […]

 8. ohmigadooo deze wil ik eens gaan proberen, njammm!

  1. O wat leuk, zeker doen want het is echt super lekker!

 9. Hmmm, zoete aardappel heb ik ook ontdekt!
  (Sinds ik Hello Fresh soms in huis heb!)

  1. Bevalt Hello Fresh goed? Ja zoete aardappel is zo lekker en super gezond. Win-win!

 10. […] begint nergens op te lijken, maar ik zie dat ik vandaag een recept heb uitgeprobeerd van Easy Daily Food = leuke om te volgen als je Toos Inspiratieloos bent, zoals mij en Kim. Let niet op de bruine […]

 11. […]  Gevulde zoete aardappel van Easy Daily Food De recepten van Easy Daily Food zijn makkelijk, snel en gezond. En dat willen we natuurlijk graag. Ik ben dol op zoete aardappel, maar eigenlijk eet ik dit nooit meer. Geen idee waarom niet. Pas liep ik over straat en hoorde ik een paar kinderen met elkaar kletsen over hoe lekker zoete aardappel wel niet is. Daarna kwam ik dit recept tegen en sloeg ik het daarom maar gelijk op in mijn lijst met recepten. De zoete aardappel is gevuld met cherry tomaten, bosui, avocado, pijnboompitten, pesto, kaas, knoflook en basilicum. Mjam!! Op de site is overigens nog een blog te vinden met allerlei andere recepten met zoete aardappel. […]

 12. Ik heb ze vanavond (eindelijk) gemaakt en waren heerlijk. Ik heb dan wel groene pesto gebruikt omdat ik alleen die in huis had maar top combinatie!

 13. […] Gevulde zoete aardappel […]

Geef een antwoord