Gezonde carrot cake mugcake

carrot cake mugcake

Deze maand deed ik weer mee met de foodblog swap en mocht ik iets koken van de leuke foodblog Culi-sandra.nl! Sandra laat op haar blog veel verschillende recepten en andere toffe artikelen zien, dus mocht je haar blog nog niet kennen… Zeker even gaan kijken!

Ik volg Sandra al een hele tijd en vond het dan ook super leuk dat ik dit keer van haar blog mocht koken. Ik ging opzoek naar een lekker gezond ontbijtje. Ik vind het namelijk best moeilijk om hiermee te variëren. Ik besloot te gaan voor deze simpele, snelle gezonde carrot cake in de vorm van een eenpersoons mugcake. Klinkt perfect! Ik heb niet heel veel aangepast aan het recept. Wel heb ik de rozijnen weggelaten en de walnoten vervangen voor pecan noten. Ik kan je vast vertellen dat deze carrot cake echt ontzettend lekker is en ook nog eens heel goed vult. Perfect ontbijtje dus!

 

carrot cake mugcake

 

Recept is voor 1 carrotcake mugcake

 

Ingrediënten

 • 2 eetlepel havermout
 • 2 eetlepel zelfrijzend bakmeel
 • 2 snack worteltjes (of 1 grote)
 • 1,5 theelepel speculaaskruiden
 • 1 ei
 • klein handje pecannoten

 

Bereiding

 1. Pak een magnetron bestendige mok en meng hier het bakmeel, de havermout en de speculaaskruiden in. Roer goed door elkaar. Roer nu ook het ei erdoor heen met een vork.
 2. Rasp de wortel met een fijne rasp en voeg dit toe aan de mok. Breek als laatste een paar pecannoten in stukjes en voeg toe aan de mok. Nog 1 keer goed roeren en het deeg is klaar.
 3. Zet nu de mok in de magnetron en zet deze 2 minuten aan op 750 watt. Klaar is je carrot cake mugcake!

 

carrot cake mugcake

 

 

 

Ben jij ook zo gek op carrot cake? Dan moet je deze gezonde carrot cake mugcake zeker een keer proberen!

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

7 Replies to “Gezonde carrot cake mugcake”

 1. Wat leuk dat je deze mugcake hebt gemaakt! Ook een van mijn persoonlijke favorieten 🙂 Goed idee om de walnoten te vervangen door pecannoten, ga ik ook eens doen!

 2. dit wil ik zo graag eens proberen! X X

 3. I ♡ carrot cake en dit klinkt echt heel erg lekker!

 4. Dat ga ik zeker eens proberen! Lijkt me heerlijk liefs, josine

 5. Yum, fijn zo’n gezond makkelijk ontbijt idee!

 6. Kan t ook in de oven? Ik heb geen magnetron.

  1. Hi Sylvia, ja dat kan zeker. Ik weet dan alleen niet de graden en hoelang. Misschien wel te vinden op google? Succes, ben benieuwd wat je er van vind!

Geef een antwoord