Gezonde chocolade mugcake

gezonde tussendoortjes

Twee weken geleden heb ik de mugcake van Dr Oetker getest. Het leek mij makkelijk om snel even een lekkere snack klaar te maken. En dan heb ik het niet over een schaaltje fruit. Soms heb je zin in iets ‘slechts’ met veel chocolade. Helaas viel de mugcake van Dr Oetker erg tegen. Op social media kreeg ik veel reacties dat je een gezonde chocolade mugcake heel makkelijk zelf kan maken. Ik heb een aantal recepten bekeken en besloot een poging te wagen.

 

Ik kan mij nu al niet meer voorstellen dat ik ooit zonder deze chocolade mugcake heb geleefd. Lichtelijk overdreven natuurlijk AHUM. Maar wat is dit ontzettend lekker. Weinig ingrediënten en vult ontzettend goed. Wat hier fantastisch aan is is dat het echt smaakt als een moddervette chocolade cake. Maar deze mug cake is alles behalve slecht. Perfect om mee te ontbijten of als lekkere snack bij een bakje koffie. Oke, genoeg gepraat, hier komt het lekkerste en makkelijkste recept ooit..

 

gezonde chocolade mugcake

 

Recept is voor 1 mugcake

Ingrediënten

 • 1 banaan (hoe rijper hoe zoeter)
 • 1 ei
 • 1 eetlepel tarwemeel (of vervang door ander meel)
 • 1 eetlepel cacao poeder
 • 1/4 theelepel bakpoeder

 

Bereiding

 1. Heb je een blender? Doe dan alles in de blender en meng tot een glad beslag. Geen blender? Prak dan de banaan fijn, kluts het ei los en roer nu samen met de overige ingrediënten tot een glad beslagje.
 2. Wil je de mugcake niet uit het kopje eten maar op een bordje? Vet dan je mok in met een klein beetje olijfolie. Giet het beslag in de mok en zet in de magnetron. Mijn magnetron kan tot 750 watt en ik heb de mok 2,5 minuut in de magnetron gedaan. Maar check je eigen magnetron even omdat de tijd hierdoor kan verschillen.
 3. Laat de mugcake een minuutje staan en daarna is deze klaar om te eten! Wil je de mugcake op een bordje doen? Zet het kopje dan op een bord en sla op de bodem, je cake laat dan snel los.

Ik heb de gezonde chocolade mug ake helemaal laten afkoelen. Hierna heb ik er een eetlepel Griekse yoghurt op gedaan en beetje pure chocolade. Oh my wat is dit lekker.

 

gezonde chocolade mugcake

 

Meer zin in een appeltaart mugcake? Daar heb ik ook een heel makkelijk recept voor, klik dan hier!

 

Heb jij wel eens een mugcake gemaakt? Zeker eens proberen want het is echt ontzettend lekker en gezond!

 

 

40 Replies to “Gezonde chocolade mugcake”

 1. Mmh heb ook nog zo’n zakje thuis liggen maar deze klinkt veel beter. Dit recept ga ik zeker proberen!

 2. Ook ik heb de mug cake pas net ontdekt maar wat zijn ze lekker hè! Deze ziet er met die topping helemaal heerlijk uit, jum!

  1. Ik zag het op jouw blog inderdaad, allebei laatkomers dus 😉

 3. Dit ga ik proberen. Ik ben dol op chocolade. Dit klinkt ook goed. Kan ik toch mezelf verwennen maar wel gezond en verantwoord.

  1. Jazeker want het proeft echt als een ‘vette chocolade cake’!

 4. Ziet er lekker uit!

 5. Wat een leuk en gezond recept. Dit mòet ik zeker eens proberen 🙂

 6. Wat een handig recept! Wel echt gezonder en volgens mij ook heel lekker 😀

  1. Zeker de moeite waard om te proberen. Smaakt heel goed!

 7. Oooh deze ga ik ook eens proberen!!

 8. Deze is zoveel lekkerder!

 9. OOOEEEEHHHH <3 Deze ga ik sowieso een keer proberen. Zonder slagroom, dat dan weer wel 🙂

  1. Leuk Melle! Deze mug cake heeft Griekse yoghurt met chocola er boven op. Voor mij hier ook geen slagroom nodig zo lekker!

 10. Hmmmm weer een must try & eat. Ik ga het eerst met amandelmeel proberen.

 11. Oh wat ziet dit er heerlijk uit! Ik heb net de boodschappen in huis voor het weekend, maar ik denk dat ik nog even naar de winkel ga om de ingrediënten van deze mug cake te halen. Ik wil en moet hem nu maken en proberen haha!

  1. Haha wat leuk Diana! Echt doen. Ben heel benieuwd wat je er van vind!

 12. Hi, ziet er heerlijk uit! Wil t proberen, maar heb geen magnetron. Enig idee hoe lang zoiets ( en op hoeveel graden) in de oven zou moeten?
  Dank je! hartelijke groet, Esther

  1. Oee dat vind ik altijd zo lastig! Misschien googlen op ‘mug cake in de oven’? Wellicht dat iemand het al heeft geprobeerd. Ik zou het zelf niet durven zeggen!

   1. Oké dank je Marijke ik zal het eens opzoeken

 13. hmm ideaal en makkelijk + LEKKER! wat willen wij vrouwen nog meer? liefs

 14. Hi! dit lijkt me inderdaad veel lekkerder dan zo een zakje en ook nog rap klaar ook! Leuk idee! lieve groetjes Marianne

 15. Jammie, wat lekker!!

 16. Dit klinkt erg lekker! Hij ziet er heerlijk uit en super makkelijk om te maken!

 17. Dit is ECHT heel makkelijk inderdaad. Ik zocht laatst nog naar zo’n makkelijk recept. Nou, gelijk opgeslagen! En trouwens, ik zou het je nog laten weten: de browniemix is prima!

 18. Ik ben een kluns in de keuken, maar dit ziet er echt niet zo moeilijk uit! Hoerahoerahoera, gezonde chocolate mug cake!

 19. Die wil ik morgenvroeg! En ik denk dat ik er dan meer dan eentje moet maken! Ik doe er een lepel yoghurt op en enkele van de eerste aardbeien die op ons liggen te wachten in de keuken.

  1. Klinkt ontzettend lekker met aardbeien! Laat je weten hoe je het vond?

   1. Ik heb ze deze ochtend gemaakt en iedereen vond ze lekker! Ik heb een foto
    op Instagram gezet Ik heb wel havermout gebruikt in plaats van bloem en een beetje minder cacao omdat de smaak voor de kinderen een beetje te sterk zou zijn, dacht ik. We hadden er yoghurt en aardbeien bij en het was echt genieten!

    1. Ooo goed idee. Super leuk dat iedereen het lekker vond. Vind ik altijd zo leuk om te horen! Lief dat je het even laat weten Severien!

    2. Dit recept ziet er lekker uit! Alleen, is een ei uit de magnetron wel veilig om te eten? Dood de magnetron eventuele schadelijke bacteriën? Kan het online zo snel niet vinden..

 20. Wauw! Dit ziet er echt heel erg lekker uit! Ik ga het zelf ook eens proberen!

 21. Oeh, ziet er inderdaad super uit!
  Ik moet opletten op koolhydraten, en hier zitten er helemaal niet zo veel in. Dat komt zelden voor bij cake. Dankjewel!

  1. Dan is dit inderdaad een goed idee Anne!

  1. Ik had een vraagje. Ik heb nu pas de gezonde mug cake uitgevonden….. Maar ik heb dese gemaakt en is best lekker. Alleen is ie echt niet luchtig en superzwaar, ligt dit aan mij of hoort dit zo? Ook is op sommige plekjes nog een beetje nat maar misschien van de banaan? Let me know please. I love it

   1. O wat jammer! Misschien iets langer in de magnetron? Of misschien had je een hele grote banaan, zodat de verhoudingen niet helemaal goed waren? Klopt dat de cake ‘zwaar op de maag’ valt maar de textuur hoort wel luchtig te zijn. Ik heb de mugcake nu 3x gemaakt en de magnetron tijd was elke keer anders. Denk dat ‘ie gewoon ietsje langer in de magnetron moest!

 22. Heb hem net gemaakt hij is heerlijk! En wat makkelijk te maken zeg!

  1. Wat leuk zeg! Super makkelijk heh, ik houd zelf ook niet van moeilijke baksels namelijk haha. Geniet ervan!

Geef een reactie