Gezonde chocolade pannenkoeken

gezonde chocolade pannenkoeken

Regelmatig probeer ik gezonde snacks te verzinnen met chocola. Ik ben namelijk verslaafd aan pure chocola. Nou is dit natuurlijk geen probleem maar het is dan wel handig om een paar gezonde chocolade snacks te weten die je zo op tafel kan zetten. Eerder maakte ik al deze chocolade rijstwafels en deze chocolade muffins. Maar er is weer een nieuw lievelings recept, gezonde chocolade pannenkoeken! WOEEHOEE!

gezonde chocolade pannenkoeken

 

Deze chocolade pannenkoeken zijn super makkelijk om te maken en het resultaat zijn deze prachtige ‘fluffy’ pannenkoeken. Wat wil je nog meer!

 

Recept is voor 3 kleine pannenkoeken

Ingrediënten

 • 3 eetlepel havermout meel (havervlokken in een blender fijnmalen)
 • 2 eieren
 • 1 banaan
 • 1 (afgestreken) eetlepel cacao poeder

 

Bereiding

 1. Maak havermout meel door de 3 eetlepel havermout in een blender fijn te malen.
 2. Snij de banaan in stukjes en doe nu alle ingrediënten samen in een blender, of meng door elkaar met een mixer.
 3. Laat een koekepan warm worden en doe er een klein beetje boter/olie in.
 4. Giet nu 1/3 van het mengsel in de pan zodat de pannenkoek ongeveer zo groot is als een klein schoteltje. Bak kort aan (let op, dit gaat vrij snel). Draai om en maak ook de volgende 2 pannenkoeken. Klaar!

Nu ben ik persoonlijk gek op kokos. Dus ik heb een beetje cacao poeder en kokosrasp over de pannenkoeken heen gedaan. Voor mijn mini-me heb ik er een beetje poedersuiker overheen gedaan en ook zij vond het heerlijk. KIDS-PROOF dus! 🙂

 

gezonde chocolade pannenkoeken

 

Zou jij deze chocolade pannenkoeken als ontbijt eten of liever tijdens de lunch?

 

 

17 Replies to “Gezonde chocolade pannenkoeken”

 1. Lekker he die pannenkoekjes. Ik maak ze ook graag. 😍

 2. Oh lekker en een goed idee. Ik zou ze lekker voor de lunch maken 🙂

 3. Klinkt heel erg goed en ze zien er perfect uit (iets wat mij nooit lukt met pannenkoeken).

  1. Met deze pannenkoeken lukt het je wel hoor, het beslag is vrij dik waardoor het niet uitloopt!

 4. ziet er heerlijk uit en nog simpel om te maken!

 5. Ik heb me nog niet eerder gewaagd aan bakken met banaan maar deze pannenkoekjes zien er wel heel lekker uit!

  1. Dankjewel! Zou deze zeker proberen, zijn namelijk erg lekker!

 6. Jee wat een idee zeg om er choco door te gooien. Ik ga deze van het weekend maken voor Mel

  1. Ja dat vond ik zelf ook wel een goed idee ;). Benieuwd wat hij er van vind!

 7. Wow dat ziet er heerlijk uit, een recept om te onthouden. Leuk als extra voor bij een hightea of een kinderfeestje.

 8. Heerlijk, ik ben gek op pannenkoeken en op chocola, mjam!

 9. Lijkt me een heerlijk ontbijtje op zondagochtend! Ga deze zeker snel uitproberen.

  1. Leuk Jeske, ik ben erg benieuwd wat je er van vind!

 10. […] ze nieuwe recepten blijft verzinnen met dit lekkers. Lijkt me ook super om een keer met de kinderen chocoladepannenkoeken te bakken als […]

 11. […] gebruiken. Wat jij wil! Eigenlijk lijkt dit recept voor ontbijt pannenkoeken wel heel erg op mijn gezonde chocolade pannenkoeken, maar dan zonder de chocolade smaak. Vandaag toch ook deze simpele versie nog even […]

Geef een antwoord