Gezonde chocolademousse (koolhydraatarm)

gezonde chocolademousse

Gezonde chocolademousse, kan dat? Ja dat kan! En dan ook nog eens koolhydraatarm? Ja zeker! Deze lekker chocolademousse maak je met 3 basis ingrediënten en je kan er eventueel nog wat zoetstof aan toevoegen. Dus eet jij koolhydraatarm en heb je zin in een lekker nagerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner? Dan moet je deze gezonde chocolademousse echt uitproberen. Deze chocolademousse zit ongeveer tussen een mousse en een chocolade creme in. 

 

Het recept is voor 2 porties chocolademousse, maar je kan het recept natuurlijk verdubbelen wanneer je voor 4 mensen een lekker dessert wil maken. Lekker genieten maar toch koolhydraatarm. Ja ja, ik zou het receptje even opslaan als ik jou was want deze ga je zeker meerdere keren maken :D.

 

gezonde chocolademousse

 

Recept is voor 2 porties – Nodig: een blender

Ingrediënten

 • 1 rijpe avocado
 • 2 eetlepels cacao poeder
 • 200 ml kokosmelk
 • 1,5 theelepel zoetstof

Eventueel  een beetje opgeklopte slagroom als topping

 

Bereiding

 1. Zet de blender klaar en haal de avocado uit de schil. Snij in blokjes en doe in de blender. Voeg 200 ml kokosmelk toe, 2 flinke eetlepels cacao poeder en als laatste 1,5 theelepel zoetstof.
 2. Zet de blender aan en laat alles ongeveer 1 a 2 minuten goed door elkaar mixen. Schenk de chocolademousse nu in 2 glaasjes en zet deze minimaal 1 a 2 uren in de koelkast. Klaar!

 

Had jij gedacht dat het zo makkelijk zou zijn? Je kan natuurlijk nog meer lekkere dingen toevoegen zoals een beetje opgeklopte slagroom of misschien een beetje vers rood fruit? Maar net wat je lekker vind.

gezonde chocolademousse

Tips
 • Koop je avocado niet te ver van te voren want dan is deze misschien overrijp. Je moet de avocado licht kunnen indrukken maar hij moet nog wel stevig aanvoelen.
 • Wil je zeker zijn van de perfecte avocado? Koop dan ‘eet rijpe’ avocado’s. Die zitten meestal in een verpakking van 2. Let er wel op dat je deze niet te ver van te voren koopt omdat ze op het moment van kopen dus al ‘eet rijp’ zijn.

 

 

Ga jij deze gezonde en koolhydraatarme chocolademousse uitproberen? Laat dan zeker even weten wat je er van vond!

 

 

Psssssst.. Er komt de komende maand een heel koolhydraatarm kerstmenu online, dus kom zeker nog een keer een kijkje nemen op EASY DAILY FOOD.com!

 

 

 

 

5 Replies to “Gezonde chocolademousse (koolhydraatarm)”

 1. Ik heb dit al vaker gemaakt en het blijft steeds weer een succes (zelfs bij mensen die geen avocado denken te lusten). Had voor afgelopen weekend ook weer een avocado gekocht om dit te maken maar de bleek al helemaal bruin te zijn van binnen (bummer!!).

  1. A dat is zo balen heh! Gebeurd mij ook heel vaak. Ben altijd mega enthousiast als er een mooie groene avocado uit de schil komt 😀

 2. halloheb even een vraagje kun je iets anders gebruiken inplaats van kokos melk m.v.g. martha

  1. Hi Martha, ik denk dat het ook heel goed zou kunnen met ongeklopte slagroom!

 3. Weet iemand hoeveel KHD dit gerechten bevat?

Geef een reactie