Gezonde eenpersoons maaltijd

Gezonde eenpersoons maaltijd

Eigenlijk kook ik altijd voor 2 personen, of nou ja 3 maar onze kleine eet vrij weinig. Wanneer ik een keer alleen moet eten neem ik eigenlijk altijd iets van couscous of quinoa en dan groente die nog in de koelkast ligt, omdat eenpersoons maaltijden nou eenmaal niet te uitgebreid moeten zijn. De laatste keer dat ik voor mezelf moest koken heb ik verse zalm gehaald en dit recept gemaakt. Dit was zo lekker en makkelijk dat ik deze eenpersoons maaltijd natuurlijk met je deel! Dus moet jij wel eens (of altijd) alleen eten? Dan is deze eenpersoons maaltijd zeker een aanrader, en binnen 10 minuten op tafel!

 

Gezonde eenpersoons maaltijd

 

Ingrediënten

 • 1 verse zalm moot
 • 1 bosui
 • 2 handen rucola
 • halve bol mozzarella
 • hand cherry tomaatjes
 • paar radijsjes
 • peper & zout, olijfolie & balsamico azijn
 • eventueel sesamzaadjes

 

Bereiding

 1. Zet een koekenpan op het vuur met een theelepel olijfolie, en laat warm worden. Haal de zalm uit de verpakking en kruid 1 zijde met peper & zout en strooi er een eventueel een paar sesamzaadjes over.
 2. Wanneer de pan warm is leg je de gekruide kant van de zalm in de pan en kruid je de andere zijde weer met peper & zout en sesamzaadjes. Laat de zalm nu ongeveer 4 minuten bakken.
 3. Leg onder tussen de rucola in een bord, was en snij de bosui, radijsjes en tomaatjes en voeg toe aan de rucola. Snij de mozzarella in stukken en leg er ook bij.
 4. Giet over je salade 1 eetlepel olijfolie en een scheutje balsamico azijn.
 5. Kijk naar de zalm, als de zalm licht roze begint te worden draai je deze om en bak je ook de andere zijde (een beetje hard) aan. Afhankelijk van hoe dik je zalm is zal deze maximaal 8 minuten in de pan moeten liggen. De zalm is gaar als deze licht roze is met een beetje donker roze in het midden. Het lijkt of de binnenkant nog niet helemaal gaar is, maar zo smaakt je zalm het allerlekkerste! Als je kijkt naar de foto hieronder zie je wat ik bedoel.
 6. Is je zalm klaar? Maak de zalm nu los met een vork, dit gaat erg makkelijk, en leg boven op je salade. Klaar is je eenpersoons maaltijd!

Gezonde eenpersoons maaltijd

 

Wat is jouw favoriete maaltijd als je alleen eet?

10 Replies to “Gezonde eenpersoons maaltijd”

 1. Mmmh sounds good en lekker makkelijk!

 2. ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker van de week proberen te maken

  1. Leuk Jamey! Heel benieuwd wat je er van vind!

 3. Ziet er lekker uit!
  Ik kook vaak eenpersoonsmaaltijden. Je vindt ze op http://dekookfabriek.blogspot.nl/, mocht je nog eens inspiratie zoeken.

 4. Zo dat ziet er lekker uit zeg!!! Die onthoud ik 🙂

  1. Dankjewel, leuk! Altijd makkelijk als snel receptje!

 5. Ik heb deze snel opgeslagen, die ga ik binnenkort maken als mijn vriend een avondje met zijn vrienden heeft.

  1. Dat is precies het moment waarom ik deze maaltijd toen ook had gemaakt haha!

 6. Heerlijk! Deze salade heeft alles wat ik lekker vind. Dit recept ga ik even onthouden, lekker.

 7. Inderdaad heerlijk..Bij mij thuis zijn we er gek op…beetje pasta doe ik er bij..gluten vrij natuurlijk..
  Groetjes B.

Geef een reactie