Gezonde kindertraktatie I Fruit rups

traktaties met rozijntjes

Als er iets is waar mijn website vaak op gevonden wordt via google is het wel de kindertraktaties met fruit. Super leuk natuurlijk! Toen ik opzoek ging naar een gezonde traktatie voor mijn mini-me, kwam ik allemaal leuke dingen tegen. In het artikel over traktaties met fruit liet ik al deze leuke rups zien.  Het originele idee komt trouwens van deze website.

De traktatie is zeker niet moeilijk om te maken maar ik wou er toch een apart artikel aan besteden omdat een paar handige tips nooit weg zijn! Dus binnenkort een kinderfeestje of gaat jouw mini-me trakteren op school of op de opvang? Deze traktatie kan je helemaal klaar maken op de dag voor het trakteren. Geen stress dus in de ochtend! 

 

De ingrediënten zijn voor 20 fruit rupsen

Ingrediënten

 • 2 bakken witte druiven
 • 20 cherry tomaatjes
 • 1x eetbare lijm (te koop voor €3,75)
 • 1x eetbare oogjes (€3,35 per verpakking)
 • goedkoop klein kwastje (bijvoorbeeld action)
 • lange saté prikkers

 

Bereiding

1. Maak de druiven los van de tros door ze er af te  ‘draaien’. Trek er niet aan want dan zitten er scheurtjes in de druif waardoor het snel bruin wordt. Was ze hierna en rijg ze in de lengte op het saté stokje, prik hierbij door het gaatje waarmee de druif vast zat aan de tros. Laat 0,5 cm over waar later de cherrytomaat komt. Dit kan je een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren, de druiven worden niet bruin, ik heb het getest :).

gezonde kindertraktatie fruit rups

 

2.  Was de tomaatjes en maak ze goed droog. Leg het tomaatje zo neer dat het ‘puntje’ waarmee het vast heeft gezeten aan de plant, onderop ligt, dan ligt de tomaat stevig.

3. De oogjes erop lijmen is moeilijker dan het klinkt. De oogjes gleden bij mij steeds van de tomaat af omdat deze zo glad is. Dip de kwast in de lijm en doe een beetje van de lijm op de tomaat. Pak nu 2 oogjes, doe lijm op de onderzijde van de oogjes en leg ze tegen elkaar aan op de tomaat. Laat nu een flinke druppel lijm ‘vallen’ tussen de oogjes. Doe dit met alle tomaatjes en leg ze in een bakje. Laat dit op het aanrecht staan, niet in de koelkast dan werd de lijm zachter. Dit kan je ook een dag van te voren doen!

 

gezonde kindertraktatie fruit rups
gezonde kindertraktatie fruit rups

4. Op de ochtend dat je kleintje gaat trakteren hoef je alleen nog maar de tomaat op de prikker te doen waar de druiven al op zitten en je traktatie is klaar!

 

Ik kocht de eetbare lijm en de oogjes op bakgoed.nl. Dit is niet gesponsord maar een van de goedkoopte sites die ik tegen kwam. Daarnaast waren mijn bestelde items een dag later al in huis. Dat is nog eens snelle service. Dus moet jij deze week nog traktaties maken voor je kleine? Geen probleem met deze makkelijke fruitrups!

 

gezonde kindertraktatie fruit rups

 

Heb je deze fruitrups al een keer gemaakt en ben je opzoek naar een andere leuke kindertraktatie? Wat dacht je van deze vrolijke pannenkoek prikkers!

herfstvakantie recepten

 

Wat vind jij van deze fruit rups? Heb jij een goed idee voor een gezonde kindertraktatie? Laat het dan vooral even weten!

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

20 Replies to “Gezonde kindertraktatie I Fruit rups”

 1. Mijn zoon is over een maand jarig en mag trakteren…Ik hoop dat ik zoiets maak en niet de Dr. Oetker cupcakes pak uit de kast trek 😉

  1. Hahaha ja dat word een lastige denk ik. Brownies zijn ook zo lekker!

 2. Wat een leuk idee!

 3. Zo leuk! Mag ik deze delen?

  1. Hi Tineke, ja zeker! Leuk zelfs. Als je de bron er maar bij zet vind ik het prima!

 4. Ziet er supertof uit! Maar is druif en tomaat een lekkere combi?

  1. Nou de kids eten ze los van elkaar op. Die proeven eerst een druif en later een tomaat, vonden de kids op de opvang geen probleem geloof ik 🙂

 5. Wat leuk Marijke! Makkelijk en gezond.

  1. Dankjewel Mary-Lou! En was een grote hit tijdens het takteren op de opvang 🙂

 6. […] kindertraktatie is zeker niet moeilijk om te maken maar kost wel wat meer tijd dan bijvoorbeeld deze fruitrups. Je moet namelijk een flinke stapel pannenkoeken bakken. Af laten koelen en dan alles op een […]

 7. […] op de hier om te kijken hoe je deze fruit rups […]

 8. Ik wil dit gaan maken volgende maand, maar ik vraag me af of de eetbare lijm niet een hele vieze nasmaak geeft.
  Ik heb wel eens eetbare lijm gebruikt maar die was zo vies dat ik alles kon weggooien…

  1. Hi Michelle, deze lijm proef je niet! Leuk dat je het gaat maken!

 9. Heb deze traktatie vanmorgen voor mijn dochter gemaakt! Dat met die lijm zag ik niet zitten omdat je al schreef dat het moeilijker is dan het lijkt… Ik heb de tomaatjes een hoofdbandje van fondant gegeven en daar 2 oogjes van decoratieballetjes in gedrukt. Deze versie was ook leuk! Bedankt voor het superleuke idee!

  1. Wat een goed idee zeg! Zag er vast heel leuk uit. Super leuk dat je deze traktatie hebt gemaakt Nynke!

  2. Heb je een foto?

 10. […] Gezonde kindertraktatie I Fruit rups […]

 11. […] worden. Een hele tijd geleden liet ik al een paar leuke gezonde kindertraktaties zien. Zoals deze fruitrups, maar ook deze 4 ideeën voor een kindertraktatie met fruit. Wat trouwens een van de meest bekeken […]

 12. […] Gezonde kindertraktatie I Fruit rups […]

 13. […] meer leuke ideeën opdoen voor kindertraktaties? De favoriet van mijn dochter is deze gezonde fruitrups, hier heeft zij inmiddels al 3 jaren achter elkaar op getrakteerd en ze wil niks anders meer […]

Geef een antwoord