Gezonde kokoskoekjes (3 ingrediënten!)

top 3 september

Ik ben gek op koekjes. Ik vind ze suuuuuuuper lekker, maar ik kan er nooit gewoon 1 of 2 nemen. Daarom heb ik eigenlijk nooit koekjes in huis want dan denk ik elk uur.. Accch ik kan best nog éééén koekje nemen. Haha. Maar ik bedacht een oplossing, namelijk gezonde koekjes! Deze koekjes maak je met maar 3 ingrediënten en ze zijn echt ontzettend lekker. Dus hier kan ik (en jij dus ook) gerust iets meer van nemen. Ook zo gek op koekjes? Probeer dan zeker deze gezonde kokoskoekjes even!

 

gezonde kokoskoekjes

 

Recept is voor 12 koekjes

Ingrediënten

 • 2 bananen
 • 100 gram kokosrasp
 • 1 eetlepel honing

 

gezonde kokoskoekjes

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en prak ondertussen de bananen. Doe hier nu de kokosrasp bij en 1 eetlepel honing en roer alles goed door elkaar.
 2. Leg bakpapier op de bakplaat en pak met bijvoorbeeld een ijslepel steeds bolletjes van het mengsel (het mengsel blijft erg ‘vochtig’) en druk deze helemaal plat op de bakplaat. Doe dit tot het beslag op is.
 3. Bak de kokoskoekjes ongeveer 20/25 minuten. Zijn ze nog niet krokant? Maak de kokoskoekjes dan los door er met een scherp mes onderdoor te gaan. Draai ze om en bak nog 5 minuten.

 

gezonde kokoskoekjes

 

Klaar zijn je lekkere gezonde kokoskoekjes! Makkelijk toch? De koekjes zijn direct uit de oven lekker chrunchy. Maar je kan de koekjes ook goed bewaren in een afgesloten bakje, zo blijven ze ongeveer 3 dagen goed. Ze zijn dan niet meer zo crunchy maar nog net zo lekker!

 

 

Ga jij deze gezonde kokoskoekjes proberen?

 

 

 

14 Replies to “Gezonde kokoskoekjes (3 ingrediënten!)”

 1. Lekker zeg! Ben dol op kokos dus dit lijkt me echt superlekker 🙂

 2. Lekker! Gezond en maar 3 ingrediënten dat klinkt wel heel goed.

  1. Haha ja gezond en super simpel. Altijd goed!

 3. Goed idee dit! Ben dol op simpele en snelle bakreceptjes. Lijkt me heerlijk om dit in het weekend te gaan maken 😀

 4. Wauw wat is dit een makkelijk receptje zeg!! Ideaal voor een lazy sunday lijkt mij he?! Geniet van dit lekkere zomerse weer 😉

  Liefs, Merel

  1. Zeker makkelijk, daar houd ik van!

 5. Super! Ik ga deze koekjes zeker bakken.

  1. Leuk Nesrin! Ben heel benieuwd of jij ze net zo lekker vind als ik!

 6. Snel, simpel en gezond. Geweldige combinatie :). Ik ga ze zeker bakken! Dankjewel!

 7. Top koekjes! Fijn en makkelijk recept, ik ben fan 🙂

 8. Kijk.. 3 ingrediënten 🙂 Daar hou ik van haha.. Volgens mij heb ik ook nog alles in huis! Dankjewel voor het recept 🙂

  1. Wat leuk! Ben heel benieuwd wat jij er van vind Elize!

 9. Oh dit lijkt me zo lekker! Heb alles in huis dus ga vanmiddag direct aan de slag ❤

 10. […] een gezond recept voor kokoskoekjes? Die heb ik ook! Namelijk deze gezonde kokoskoekjes met maar 3 ingrediënten! Klik op de foto hieronder om naar het recept toe te […]

Geef een reactie