Gezonde sausjes met Griekse yoghurt

gezonde sausjes

Sausjes zijn vaak het minst gezonde deel van een maaltijd. Maar als je het sausje op basis van Griekse yoghurt maakt ben je al heel goed op weg. Je gebruikt hierdoor namelijk geen room, slagroom of hele vette creme fraiche. Ik heb 3 gezonde sausjes op een rij gezet die je kan maken met Griekse yoghurt en slechts een paar andere ingrediënten. Ideaal voor als je wilt koken zonder pakjes en zakjes. Zo weet je precies wat je eet en kom je erachter dat een gezond sausje maken heel makkelijk is!

 

Yoghurt-limoen dressing

gezonde sausjes

Eigenlijk is deze dressing meer een ‘saus’ maar kennelijk heb ik deze omgedoopt tot dressing :). Dit sausje maak je met maar heel weinig ingrediënten en smaakt ontzettend lekker bij Mexicaanse gerechten zoals taco’s. Maar ook over een wrap met groente erin smaakt deze fantastisch!

Klik op de afbeelding om het recept te bekijken!

 

Knoflook saus

gezonde sausjes

Zelf knoflooksaus maken is echt veel lekkerder dan de saus uit een pakje. Zo weet je precies wat je eet en kom je erachter dat het echt super simpel te maken is. De Griekse yoghurt koop je misschien speciaal voor dit recept maar de overige ingrediënten heb je zowieso al in huis. Handig toch?

Klik op de afbeelding om het recept te bekijken!

 

Tzatziki

gezonde sausjes

Deze Tzatziki maakte ik kort geleden voor het eerst en is misschien iets meer werk, je moet namelijk de komkommer raspen en uit laten lekken, maar verder is deze net zo simpel en lekker als de sausjes hierboven. Lekker bij een stokbroodje of een stukje vlees of over een salade!

Klik op de afbeelding om het recept te bekijken!

 

 

Maak jij wel eens zelf een sausje? Met Griekse yoghurt kan je alle kanten op!

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

6 Replies to “Gezonde sausjes met Griekse yoghurt”

  1. Zelf gemaakte knoflooksaus is zoo lekker!

  2. Lekker! Ik gebruik zelf ook vaak yoghurt als basis voor een saus. Dit geeft meteen een heerlijke frisse toon aan het geheel.

  3. Ja heerlijk, maak graag m’n eigen dips! Heb er ook een artikel over op de planning staan 😀 ik maak m’n sausjes graag met magere kwark, maar de rest is hetzelfde. Veel frisser dan sauzen uit de supermarkt he!

    1. Met magere kwark is het ook nog minder vet, goed idee! En zo makkelijk heh dit soort sausjes, ideaal!

  4. Ja, dat doe ik dus ook, mager en ontzettend lekker. Soms meng ik het met huttekase, want dat is ook vrij mager en dan wordt het weer wat dikker, ook lekker.
    De laatste tijd doe ik het zelfs ipv melk door mijn havermout muffins 🙂

    1. O echt? Wat een goed idee om het door de muffins te doen. Ga ik ook een keer proberen 🙂

Geef een antwoord