Groene smoothie die echt lekker is!

smoothie als ontbijt

Al jaren zijn groene smoothies helemaal hip om te drinken. Ik ben dan ook één van de weinige die groene smoothies echt ontzettend vies vond. Ik heb meerdere recepten en combinaties geprobeerd maar ik vond ze echt allemaal ontzettend vies en naar uitgeperste rauwe groente smaken, bah! Maar wacht..  Nu heb ik een combinatie gemaakt waarvan ik zeker weet dat ook jij deze lekker gaat vinden! Zie hier.. . de groene smoothie die echt lekker is! Ja het is echt mogelijk 🙂

 

groene smoothie die echt lekker is

 

Ingrediënten

 • 150 ml perensap
 • 100 ml water
 • 70 gram verse spinazie (ongeveer 3 handen)
 • 100 gram mango blokjes (uit de vriezer)

groene smoothie die echt lekker is

Bereiding

 1. Doe de perensap en het water in de blender, voeg de helft van de spinazie toe en zet de blender aan. Alles goed gemixt? Voeg dan de overige spinazie toe en zet de blender nogmaals aan.
 2. Ontdooi de mango blokjes kort in de magnetron als je bevroren blokjes gebruikt en voeg dan toe aan de blender. Laat alles nog even goed doormixen en klaar is je lekkere groene smoothie!

 

groene smoothie die echt lekker is

 

Deze groene smoothie is in ieder geval super makkelijk om te maken. Dus heb jij nog nooit een groene smoothie gemaakt? Dan kan ik je deze zeker aanbevelen. Heb je meteen een flinke hoeveelheid van je dagelijkse groente binnen 🙂

 

Heb jij wel eens een groene smoothie gemaakt? Welke combinatie vind jij lekker?

 

 

9 Replies to “Groene smoothie die echt lekker is!”

 1. Klinkt lekker! Door peer toe te voegen aan de smoothie wordt hij lekker zoet. Zo heb ik het ook leren drinken want ik was ook geen fan maar nu drink ik het als sap.

 2. Ziet er goed uit, ik vind de combi van banaan en spinazie in een smoothie toch ook wel heel lekker.. Peer heb ik nog niet eerder geprobeerd.

 3. Dit lijkt me lekker! Ik heb wel eens geprobeerd om groene smoothies te maken, maar vond ze nooit echt geslaagd. Ik denk dat perensap heel erg helpt om die spinaziesmaak een beetje weg te krijgen. Dus dat ga ik maar eens proberen! 🙂

  1. Ja vind ik wel! Laat je het weten als je de smoothie hebt gemaakt? Ben benieuwd wat je er van vind!

 4. Oeh… Dat ziet er heerlijk uit!

  Peer is inderdaad een super combinatie naaste de groenten!

 5. Ik gebruik de bevroren blokjes meteen, vind het wel lekker fris. Deze combinatie vind ik ook erg lekker. Ananas is ook een goede vervanger voor of de sap of de mango.

  1. Klinkt goed! Ik heb een hele goedkope blender en die kan de bevroren blokjes helaas niet aan. Anders is dat zeker lekker fris!

   1. Ik gebruik m’n staafmixer. Blender werkte bij mij ook niet (is daardoor stuk gegaan).

    1. O goede tip! Heb net een nieuwe staafmixer. Ga ik eens proberen!

Geef een reactie