Havermout appelmoes repen

havermout recepten

Ik ben altijd opzoek naar nieuwe gezonde tussendoortjes. Ik heb zo rond 10/11 ‘s ochtends namelijk zin in iets, maar niet in een stuk brood. Het liefst wil ik dan iets eten wat ook goed vult en niet alleen maar lekker is anders eet ik er weer te veel van. Natuurlijk heb ik al een aantal lekkere gezonde tussendoortjes gemaakt zoals deze muesli reep en deze appeltaart koekjes maar ik ben altijd opzoek naar nieuwe combinaties. De appeltaart koekjes brachten mij op het idee om havermout repen met appelmoes te gaan maken. Ik heb het internet afgezocht en gekeken naar de verhoudingen en zo kwam ik op dit ontzettend makkelijke recept voor havermout appelmoes repen!

 

havermout repen

 

Recept is  voor 16 stukken of 8 grote repen  –  nodig: brownie bakblik

Ingrediënten

 • 250 gram havermout
 • 100 gram tarwemeel
 • 250 gram appelmoes
 • 1,5 theelepel bakpoeder
 • 4 theelepel kaneel (en/of speculaaskruiden)
 • 1 eetlepel kokosolie

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de eetlepel kokosolie smelten in de magnetron tot deze  vloeibaar is.
 2. Meng de havermout, het tarwemeel, bakpoeder en kaneel in een kom, roer door elkaar. Giet de appelmoes en de (gesmolten) kokosolie erbij en meng goed door. Het mengsel moet behoorlijk plakkerig zijn maar zeker niet waterig. Heb je het idee dat het te nat is dan meng je er meer tarwemeel doorheen.
 3. Bedek het brownieblik met bakpapier en doe het havermout appelmoes mengsel hierin, druk goed aan. Zet nu in de oven, ongeveer 30 minuten.
 4. Het is klaar als de bovenkant mooi verkleurd is en een sate prikker droog blijft als je deze erin steekt. Laat de havermout repen 5 minuten afkoelen in de bakvorm op een rooster. Haal het hierna uit de vorm en laat helemaal afkoelen op het rooster. Is de onderkant toch te zacht gebleven? Doe deze dan omgekeerd weer in de bakvorm en bak de onderzijde nog 5 minuten.
havermout repen
Snij de havermout appelmoes repen in 8 grote repen of in 16 vierkantjes. Deze repen zijn lekker crunchy en dat maakt ze wat mij betreft extra lekker!

 

Wat is jouw favoriete gezonde tussendoortje?

 

 

16 Replies to “Havermout appelmoes repen”

 1. Deze lijken me echt lekker!

 2. Oh heerlijk. Ik moet echt zoveel meer gaan eten, door alle stress en door de pleister ben ik als een malle afgevallen. Dit zijn dan echt die dingen die ik wil eten.

  1. Ach wat vervelend debby! Hoop dat jij je snel weer beter gaat voelen xx

 3. Dit klinkt heel goed. Ik heb nog nooit appelmoes als ingrediënt gebruikt en ik ben heel benieuwd hoe dit smaakt.

 4. Dat ziet er goed uit zeg! Lijkt me een fijn tussendoortje.

 5. Dit lijkt me echt lekker <3 P.s wat heb je een leuke blog!!

 6. Ben je even gaan volgen op Bloglovin want ik moet al dat lekkers wel bijhouden en terug kunnen vinden!

  1. Haha wat leuk! Dankjewel Mariska!

 7. Dit klinkt zo heerlijk zeg! Fijn tussendoortje!

 8. Ik heb ze nu in de oven zitten, ben erg benieuwd! Hoe kan ik ze na het bakken het best bewaren? En hoe lang blijven ze ongeveer goed?
  Top site! Ga zeker meer recepten proberen!

  1. Wat leuk dat je de repen hebt gemaakt! Ik heb ze in een plastic bakje bewaard met een goede deksel. Denk dat ze ongeveer 4 a 5 dagen lekker bleven! Geniet ervan 🙂

 9. Thx voor je reactie!! Ik heb er al 1 geproefd hoor en goed gelukt. Had zelf wel suikervrije appelmoes gebruikt en er rozijnen doorheen gedaan. Echt easy peasy om te maken, heel fijn. Heb me voorgenomen weer wat meer gezonde tussendoortjes te gaan maken want sinds ik zwanger ben is de verleiding om te snaaien toch wel wat groter 😀

  1. Haha ja dat herken ik wel hoor! Hoeveel weken ben je nu? Ik 26 weken. Ik heb niet heel veel ‘snaai momenten’ maar iets met chocola gaat er altijd wel in haha

 10. Ow wat goed! Ik vind het zo lastig om die verleidingen te weerstaan. Normaal hou ik er ook wel van maar ben ik veel strenger voor mezelf. Ja wat leuk, ik zag dat pas later! Ik ben nu 27,5 week dus scheelt niet veel 🙂

 11. Annemiek Borders zegt: Beantwoorden

  Bakpoeder is de arm and hammer baking powder?

Geef een reactie