Healthy meloen-mango ijs

recepten met mango

Gezond ijs klinkt al heel goed toch? Maar gezond meloen-mango ijs klinkt nog veel beter! Met mooi weer eet ik graag een ijsje, het liefst twee, maar die zijn niet altijd gezond. Natuurlijk niks mis mee, maar als je af en toe een gezonde variant maakt die net zo lekker is als roomijs, dan is dat wat mij betreft een top idee!

Ik kwam het recept voor meloen ijs tegen op de leuke blog van Anne, Healthyfoodlove.nl en ik besloot het ook te maken want het zag er zo lekker uit! Ik heb Anne gevraagd of ik haar recept mocht gebruiken en dit vond ze goed. De credits gaan daarom volledig naar haar :). Ik heb het recept een klein beetje aangepast maar het is nog steeds ontzettend simpel om te maken, met maar 4 ingrediënten. Dus wil jij ook healthy meloen-mango ijs? Je hebt het binnen no-time gemaakt!

 

healthy-meloen-mango-ijs

 

Recept is voor 4 kleine porties..

Nodig: een sterke blender/staafmixer

 

Ingrediënten

 • halve meloen
 • 100 gram bevroren mango blokjes (is een half pakje)
 • klein scheutje (soja)melk
 • 1 eetlepel honing

 

Bereiding

  1. Schep met een lepel de zaadjes uit de halve meloen en haal de schil eraf. Snij nu in blokjes en leg in een zakje of bakje ongeveer 4 uren in de vriezer (langer kan ook).
  2. Zijn de meloenblokjes bevroren? Doe deze dan samen met de bevroren mango blokjes, scheutje melk en een eetlepel honing in een sterke blender en maal tot alles fijn gemalen is. Je perfecte healthy meloen-mango ijs is nu al klaar!

 

Geen sterke blender? Probeer dan het hakmolentje van de staafmixer eens. Werkt bij mij veel beter dan mijn blender. Leg er nog een blokje mango of meloen bovenop en je lekker ijsje ziet er prachtig uit en bestaat (bijna) helemaal uit fruit!

 

healthy-meloen-mango-ijs

 

Ga jij dit gezonde meloen-mango ijs proberen? (Ik zeg: DOEN!)

 

 

15 Replies to “Healthy meloen-mango ijs”

 1. Jaaa ga ik zeker proberen. Grote ijs fan hier 🙌

 2. Hmmm. Dit ziet er wel erg lekker uit!!

 3. Wat een fijn recept! En zo makkelijk ook. Dit is iets wat ik zeker deze vakantie ga proberen. Lekker gezond voor de kids, maar ook voor mezelf :).

  1. Mijn dochtertje van 3 vond het ook heel lekker, dus het is zeker kids-proof 😉

 4. Ziet er super goed uit! Ik ga dit zeker uitproberen!

 5. Wat een lekker goed idee. Moet ik zeker een keer proberen!

  1. Zo lekker en dan ook nog gezond, zeker de moeite waard om te proberen!

 6. Oeh la la dit lijkt mij heerlijk. Ik ga dit samen met de kindjes proberen te maken.

  1. Leuk! Benieuwd wat jullie er van vinden!

 7. Spontaan zin in ijs gekregen! Lijkt me enorm lekker deze combinatie. Ik heb de laatste tijd diepvries mango weer ontdekt, ontzettend handig én lekker, al helemaal in zo’n receptje 🙂

  1. Inderdaad zo handig! Perfect in smoothies en in ijs 🙂

 8. Oh dankjewel, wat ziet het er goed uit, ik ga jou meloen mango versie ook snel uitproberen!

  1. Leuk! Jij bedankt voor het makkelijke recept!

 9. dat ziet er heerlijk uit!

Geef een antwoord