Huzaren salade maken

huzaren salade maken

Vroeger was ik echt gek op huzaren salade. Zo’n klein bakje uit de supermarkt, heerlijk. Nu heb ik al jaren geen huzaren salade meer gegeten. En die kleine supermarkt bakjes spreken mij ook niet meer zo aan moet ik zeggen haha. Ik besloot om zelf een huzaren salade te maken. Blijkt echt ontzettend simpel te zijn! Perfect voor een weekend maaltijd met een lekker soepje, stokbroodje en zelf gemaakte huzaren salade!

 

huzaren salade maken

 

Recept is voor ongeveer 4/6 personen, als bijgerecht

 

Ingrediënten

 • 250 gram aardappelen
 • 75 gram doperweten (uit de vriezer)
 • 1 ui
 • 1 el zoet zure uitjes (uit een pot)
 • 8 mini augurkjes
 • 3 el Griekse yoghurt
 • 2 el mayonaise
 • Peper, zout & paprika poeder

Eventueel als garnering: cherrytomaatjes, gekookt ei of sla.

 

Bereiding

 1. Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar. Kook de doperwten in een apart pannetje ongeveer 3/5 minuten.
 2. Snij de ui in hele (echt héle) kleine stukjes, snij de zoet-zure uitjes door midden en de augurkjes in blokjes.
 3. Stamp de aardappelen met een stamper (of vork). Het moet geen gladde puree worden maar het moet wel goed geprakt zijn. Voeg nu de Griekse yoghurt, mayonaise, peper, zout & paprika poeder toe en roer goed door elkaar.
 4. Als laatste voeg je de doperwten, ui en augurkjes toe en roer dit nogmaals goed door. Proef of je de smaak zo goed vind en voeg anders nog meer kruiden toe.

 

huzaren salade maken

 

Wil je de huzaren salade op een grote schaal presenteren? Leg dan sla bladeren op de schaal, verdeel de huzaren salade erover en maak de schaal mooi op met gekookte eieren, tomaatjes, extra augurkjes en eventueel een beetje curry (vind ik zelf heel lekker erbij).

 

Geen vegetarische versie? Voeg dan gekookte hamblokjes toe en je hebt de klassieke huzaren salade!

 

Ga jij deze huzaren salade maken?

 

 

15 Replies to “Huzaren salade maken”

 1. Mmmh klinkt idd net als vroeger. Heb het ook al heel lang niet gegeten.

  1. Ja toch. Het was voor mij ook al zo lang geleden. Zelf maken is toch echt lekkerder 🙂

 2. Mmm ziet er goed uit. Ga ik zeker eens proberen

  Xx

 3. Wauw, echt zo simpel? Dat ga ik maken van de week!

  1. Veel makkelijke dan je zou denken toch? Ben heel benieuwd wat je er van vind Angela!

 4. een klein gesneden zoetzure appel er door is ook erglekker (vind ik)

 5. Klinkt verrukkelijk! Die kleine bakjes at ik altijd in mijn pauze voor ik ontdekt had dat er 23 E-nummers in zaten, haha!

  1. Zoveel! Wauw, ik eet ze inderdaad ook niet meer maar vroeger vond ik ze zooo lekker!

   1. Jaa het is maar een grove schatting maar volgens mij bestond de hele achterkant uit fake ingrediënten, voor de lol maar eens op die kleine bakjes kijken. Ze waren inderdaad wél lekker, haha.

 6. Klinkt goed en het ziet er lekker uit. Opvallend dat het best makkelijk is, ik had het moeilijker verwacht.

 7. Kijk hier word ik nou vrolijk van. Ik vind huzare salade zo lekker maar laten we eerlijk zijn, die uit de supermarkten zitten sowieso ook vol troep. Erg blij met jouw recept en dit ga ik zeker uitproberen. Xx Laura

  1. Wat leuk om te horen Laura! Super leuk dat je het recept gaat maken!

 8. Dit soort salades zijn van die dingen die je gemakkelijk meeneemt uit de winkel en er niet zo snel bij stil staat om zelf te maken. Maar eigenlijk is het heel makkelijk om zelf te doen, zoals jij laat zien 🙂

 9. een appeltje (zacht zuur) elstar bv fijn gesneden e door is ook erg lekker

  1. Goed idee! Lekker fris en zoet!

Geef een antwoord