ijskoffie de luxe

ijskoffie

IJskoffie is helemaal hip om te drinken. Logisch ook, met warm weer is warme koffie het laatste waar je zin in hebt. Om toch je dagelijkse dosis cafeïne binnen te krijgen is ijskoffie de oplossing! Ik heb een aantal keer een ijskoffie geprobeerd maar het enige wat ik dan proef is… koude koffie. ‘Logisch’ denk je misschien. Maar een ijskoffie hoort voor mij net even wat meer te hebben om lekker te smaken!

Deze koffie zou ik niet elke dag gaan drinken, aangezien deze niet echt gezond is, maar voor af en toe is dit erg lekker!

Extra leuk.. Super simpel om te maken!

 

Ingrediënten

 • 100 ml (hele) sterke koffie
 • 100 ml koude melk
 • 1 bolletje vanille ijs
 • 3 ijsblokjes
 • slagroom
 • eventueel cacao poeder

 

ijskoffie

 

Bereiding

 1. Zet een bakje sterke koffie. En met ‘sterk’ bedoel ik STEEEERRRK. Als je je koffie alleen ‘ietsje’ sterker zet, smaakt je ijskoffie straks amper naar koffie! Laat de koffie helemaal afkoelen.
 2. Als je houd van zoete koffie, voeg dan een beetje (riet)suiker toe aan de koffie als deze nog heet is, dan smelt dit beter. Schenk de 100 ml koffie in een groot glas.
 3. Voeg 100ml koude melk toe en schep een flinke bol vanille ijs in de beker. Voeg de ijsklontjes toe. (Die kan je overigens kant en klaar kopen in de supermarkt, heel goedkoop).

Spuit als laatste een flinke toef slagroom in je koffie glas en strooi er eventueel een beetje cacao poeder toe. Mooi rietje erbij, en geniet ervan!

 

ijskoffie

 

Dit is mijn favoriete versie tot nu toe! Drink jij graag een ijskoffie?

 

13 Replies to “ijskoffie de luxe”

 1. Wij drinken heel vaak ijskoffie. Maken dat meestal zelf met enkel roomijs en koffie. Heerlijk!!!

  1. Dat is ook een goed idee, hou van makkelijk recepten!

 2. Het ziet er echt heerlijk uit!

  1. Dankje!

 3. Oooooh nu heb je me op een idee gebracht! Oh wacht heb geen vanille ijs in huis, saved bij the ice!

  1. Hahaha, ik heb het ook niet standaard in huis uit zelf bescherming 😉

 4. Wat een heerlijk en makkelijk recept! Het zal wel een enorme calorieënbom zijn, maar ik MOET dit gewoon een keer proberen. Heel benieuwd of ik het lekker vind, want ik drink al zo lang geen koffie meer 🙂

  1. Haha ja je moet het qua calorieën zien als een ijsje met slagroom en daarnaast een koffie. Haha kan best voor een keer, echt lekker!

 5. Oooh deze moet ik eens voor mijn vriend klaar maken. Hij is dol op ijskoffie 🙂

 6. Oh wauw, ziet er onwijs lekker uit! Ik heb vaak vriendinnen horen zeggen dat ijskoffie zo lekker is, maar ik heb het nog nooit gehad. Shame on me… maar ik móet zeggen dat deze foto’s er heerlijk uit zien <3

  1. Nou vind ijskoffie vaak net naar water smaken. Deze is door alle lekkere toevoegingen lekker romig

 7. Dat ziet er heerlijk uit maar ik ben totaal niet van de koffie.

 8. Aaahh klinkt heel erg goed!

Geef een reactie