Kerst menu op EASYDAILY FOOD!

koolhydraatarm kerstmenu

Ben jij al aan het rond kijken voor een lekker kerstmenu voor de kerstdagen? Het lijkt misschien nog wat aan de vroege kant, maar ik merk om mij heen dat er al veel mensen aan het zoeken zijn naar ideeën en inspiratie voor lekkere kerst recepten. Daarom wil ik je vandaag graag laten weten wat je allemaal kan verwachten de komende maand op EASY DAILY FOOD qua kerst recepten!

 

Een Kerst menu

Vorig jaar deelde ik al veel kerst recepten. En dan voornamelijk voorgerechten, lekkere bijgerechten en makkelijke toetjes! En omdat ik zelf geen vlees eet kwamen er geen hoofdgerechten met vlees online. Dit jaar heb ik besloten om samen met Anne (die regelmatig koolhydraatarme gastblogs schrijft) om een volledig kerstmenu te maken!

En omdat Anne helemaal bezig is met koolhydraatarm eten (en ik ook nog steeds een beetje) besloten wij om er een koolhydraatarm kerstmenu van te maken!

 

koolhydraatarm kerstmenu

 

Waarom een koolhydraatarm kerstmenu

De kerstdagen komen er weer aan en vaak hoor je dat mensen die koolhydraatarm eten, dan “cheaten” omdat ze alle verleidingen op tafel niet kunnen weerstaan. Je ziet borden met friet, aardappeltjes, sausjes met veel suikers, toastjes met smeersels en uiteraard een heerlijk toetje! Wie zegt dat het kerstdiner niet koolhydraatarm kan, moet maar snel deze kerstspecial blogs lezen, want ook jij kan koolhydraatarm genieten met de kerst!

 

Wat is een koolhydraatarm kerstmenu

Nou schrik niet, ook als je niet specifiek koolhydraatarm eet, kan je enorm genieten van dit kerstmenu! Koolhydraatarm eten betekend in dit kerstmenu dat er geen aardappelen, rijst of pasta gebruikt wordt en alle ingrediënten passen in een koolhydraatarm dieet. Maaaaaar als je dan denkt dat het een ‘dieet kerstmenu’ wordt, absoluut niet!

 

Wat kan je verwachten

Om jou een idee te geven van wat je kan verwachten laat ik je vast het kerst menu zien!

Voorgerecht

courgettesoep met creme fraiche en uitgebakken spekjes

Bijgerechten

Asperges met spek & groente uit de oven

Hoofdgerecht

Beenham met home-made saus

Gevulde varkenshaas met cranberrysaus

Nagerecht

Chocolademousse

koolhydraatarm kerstmenu

 

Maar dit is nog niet alles, naast koolhydraatarme recepten komen er ook nog andere kerst specials online, denk aan makkelijke voorgerechten, lekkere bijgerechten, makkelijke salades voor bij het gourmetten, en vergeet niet om deze tips voor het gourmetten te lezen. Of bijvoorbeeld deze leuke ideeën voor het dekken van de kerst tafel!

 

Ik hoop dat jij hier deze maand regelmatig terug komt om alle (koolhydraatarme) recepten te bekijken! Niks missen? Volg EASY DAILY FOOD op Facebook, en vergeet Anne niet te volgen voor tips & tricks!

 

 

 

 

 

 

7 Replies to “Kerst menu op EASYDAILY FOOD!”

  1. Wat goed dat jullie koolhydraat arme gerechten doen!

    1. Dankjewel, dacht er is vast veel vraag naar! 😀

  2. Heerlijke ideeën! Benieuwd naar alle kerstrecepten.

  3. Super leuk! inspiratie voor het kerstmenu heb je nooit genoeg 🙂

    1. Ja toch? Ben ook al druk aan het zoeken naar lekkere recepten en ideeën!

  4. Ik vind het heel leuk dat je met kerst een wat uitgebreid recept kan maken ,trouwens ik vind jullie kolhydr arme recepten zo wie zo goed

    1. Wat lief Tiny, dankjewel! Hoop dat de recepten voor Kerst ook in de smaak zullen vallen!

Geef een reactie