Kitchen hack: Prei snijden

meest bekeken recepten

Ik kan mij voorstellen dat je nu denkt ‘een prei snijden? Nou dat kan ik wel hoor’. Nu twijfel ik er niet aan dat je een prei in stukjes kan snijden maar ik heb laatst een handigheidje ontdekt waarmee het snijden van een prei nog makkelijk gaat. Ook wel een kitchen hack genoemd!

 

Een prei kan je natuurlijk gewoon in ringen snijden en deze dan een aantal keer wassen om alle modder te verwijderen. Maar het kan nóg makkelijker. Aan de hand van onderstaande foto’s laat ik je deze kitchen hack graag zien!

 

Prei snijden

kitchen hack prei snijden

Snij de minder mooie punten groen van de bovenkant af en leg de prei op een snij plank.

 

kitchen hack prei snijden

Zet nu een scherp mes in het onderste witte deel van de prei. Laat ongeveer 1cm over zodat de prei bij de stronk aan elkaar blijft zitten en snij tot aan het groen.

 

kitchen hack prei snijden

Draai de prei nu een kwartslag en snij de prei nu nogmaals door de lengte. Je hebt nu 4 ‘losse strengen’. Was de modder nu goed van de prei af door de prei onder de kraan te houden. Al het modder kan zo gemakkelijk weg spoelen terwijl de prei ‘aan elkaar’ blijft zitten.

 

kitchen hack prei snijden

Leg de prei nu weer op de snijplank en snij de prei met een scherp mes in stukjes. Dat is alles. Stuk makkelijker dan de prei in ringen snijden en die in een vergiet steeds weer omspoelen toch?

 

 

Een recept idee nodig om je vers gesneden prei voor te gebruiken? Wat dacht je van deze lekkere simpele prei soep! Geen soepliefhebber? Je kan er ook deze makkelijke prei taart mee maken!

 

 

Hoe snij jij een prei? Kende jij deze kitchen hack al?

 

 

 

10 Replies to “Kitchen hack: Prei snijden”

 1. Hé, dat is inderdaad handig!

 2. Handig hé! Ik gebruik deze techniek alweer een paar jaar!! Scheelt zoveel tijd 😉

  1. Wat goed! Ik heb het net pas ontdekt en is inderdaad zoveel sneller!

 3. Dat is handig zeg! Goeie hack 🙂

 4. Jup, die kende ik al! Maar ik snijd prei eigenlijk liever grof, dus in ringen. Vind ik lekkerder! 🙂

 5. Super handig trucje! Makkelijk schoonmaken en ook nog eens snel.

 6. He dat is handig! Ik snijd het eigenlijk altijd in ringen, maar deze is goed om te onthouden.

 7. […] Snij de broccoli en kleine roosjes, de courgette in grote blokjes en de prei in stukjes (lees hier een handige manier om de prei te […]

 8. […] worden ze niet gaar. Leg de broccoli roosjes in de ovenschaal. Was en snij de prei in stukken (klik hier voor een makkelijke manier om dit te doen)  en voeg toe aan de […]

 9. […] Snij de broccoli en kleine roosjes, de courgette in grote blokjes en de prei in stukjes (lees hier een handige manier om de prei te […]

Geef een antwoord