Koken op vakantie I Wat neem je mee?

koken op vakantie

Het is zomer! De vakanties zijn geboekt, je hebt al kladblokken volgeschreven met wat er allemaal mee moet op vakantie en je hebt er zin in! Ga jij op vakantie naar een camping? Dan gaat er zeker, een aantal keer,  gekookt worden. Als je met je eigen caravan of tent gaat neem je natuurlijk al veel kookgerei mee. Maar ga je in een stacaravan (wij wel!) of in een bungalow tent dan heb je misschien het idee dat je niks aan kookgerei me moet nemen. Want alles is daar immers?! Noooou ik heb een paar tips voor je. Dus ga jij koken op vakantie, wat neem je dan mee?

 

Wat neem je mee van huis

Snijplanken. Heb je wel eens een snijplank gebruikt die standaard in een Bungalow tent of stacaravan zit? Ooo man die stinken! Echt vreselijk. Neem daarom 1 of 2 snijplanken mee om je eigen eten op te snijden. Wel zo hygiënisch!

 

Grote koekenpan. De koekenpannen op een camping zijn al zo ontzettend vaak gebruikt dat eigenlijk alles wat je er in wil bakken, zowieso aanbakt. Heb je net verse vis gekocht op de markt, bak je die mooie vis helemaal kapot in de pan omdat íe blijft plakken. Gewoon een eigen koekenpan meenemen.

 

Scherp mes. Een scherp mes in de buurt hebben is altijd een goed idee. Handig om groente mee te snijden, dat gaat nou eenmaal makkelijker met een scherp mes. Ik heb zelf een scherp mes die standaard een hard plastic hoesje om het mes heeft. Ideaal.

 

Olijfolie, peper & zout. Deze 3 gaan namelijk erg lang mee en je hebt ze gewoon thuis staan. Handig om mee te nemen, dan hoef je ze op vakantie niet aan te schaffen. Ik nam dit jaar zelf ook nog paprikapoeder, balsamico creme (dressing voor salades) en een bouillonblokje mee (voor het maken van couscous).

koken op vakantie

 

Wat ik verder meeneem
Ik ben zo iemand die niet zonder bepaalde dingen kan. Ik neem daarom AL-TIJD mijn eigen pindakaas, een pak crackers en een pak koffie mee. Zodra we aankomen op de camping kan ik dan in ieder geval na de (lange) reis lekkere koffie drinken en iets eten voor het geval alles al dicht is op de camping. Vergeet niet om ook koffie filters mee te nemen, anders kan je wel huilen als je koffie wil gaan zetten :).

 

Kan jij nog wel wat inspiratie gebruiken voor makkelijke camping recepten? Klik hier voor 5 makkelijke en snelle camping gerechten!

 

Neem jij kookgerei mee op vakantie?

 

 

8 Replies to “Koken op vakantie I Wat neem je mee?”

  1. Ik heb mijn ouders altijd uit gelachen als ze weer eens kratten vol mee sleepten maar weet nu wel dat ze gelijk hebben dat ze zoveel meenemen. Scheelt een hoop frustratie.

    1. Haha ja ik ook. Maar is echt handig om wat dingetjes mee te nemen 🙂

  2. Kamperen doe ik nooit maar huisjes huren wel. En je hebt helemaal gelijk wat die snijplanken en koekenpan betreft! Ook een scherp mes zit standaard in de koffer, net als wat plastic bakjes om (stinkende) kaas of restjes in te bewaren.

    1. Plastic bakjes is ook een goed idee! Dit jaar had ik van die ziplock zakjes gekocht in de supermarkt. Scheelt weer afwas 😀

  3. Wij zijn dus niet de enigen die eigen mesjes en kaasschaaf meenemen! Verder slepen we dit jaar alleen de dingen mee die op moeten, we blijven in Nederland. Een paar potjes kruiden nemen we ook mee, ik wil ook op vakantie zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes koken. Aanrader is piccadillo of cajun kruiden, smaakt bij heel veel dingen lekker (denk kip, aardappels, roerei)

    1. Cajun kruiden is inderdaad een goed idee! Lekker!

  4. altijd handig wij vergeten ook altijd wat als wij op vakantie gaan, de bergschoenen, de soeplepel, een bikini etc. Kruiden heb je op zich genoeg in italie en hagelslag nemen wij ook altijd mee.

Geef een reactie