Lekkere hapjes maken I Deel 1

lekkere hapjes

Een tijd geleden werd mijn vriend 30, tijd voor een feestje! Het leek mij leuk om daarom eens uit te pakken en lekkere hapjes te maken. Ik heb veel op internet gekeken en dan voornamelijk Pinterest en kwam zo op veel lekkere ideeën. Ik heb behoorlijk wat hapjes gemaakt dus genoeg inspiratie! Dit is lekker hapjes maken deel 1, deel 2 kan je hier vinden!

 

1. Brie met granny smith appel
lekkere hapjes
Nodig: Brie, een groene (granny smith) appel, honing & pistache nootjes

Bereiding: Snij de brie en de appel in vierkante blokjes (oefen hier even mee want dit klinkt makkelijke dan het is), anders blijft het hapje niet goed staan. Hak de pistache nootjes klein, voeg een flinke drup honing toe boven op het appelstukje. Bestrooi dit met de nootjes, klaar. Dit hapje kan je niet ver van te voren maken ivm verkleuring van de appel.

 

2. Dadel met roomkaas

Nodig: Dadels (liefst zonder pit), roomkaas naturel, parmaham

Bereiding: Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een inkeping in de dadel en doe hier de roomkaas in. Wikkel er een (half) plakje parmaham omheen en zet even in de oven zodat de parmaham knapperig wordt. Je kan deze dadels prima van te voren maken, in de koelkast bewaren en vlak voor serveren 10 minuutjes in de oven te doen.

 

3. Cherrytomaat – mozzarella stick

Nodig: cherry tomaatjes, bolletjes mozzarella (kant en klaar te koop), zwarte peper en prikkertjes.

Bereiding: Prik een cherry tomaatje op een leuke (houten) prikker, schuif daaronder een bolletje mozzarella en bestrooi met een beetje zwarte peper.

 

 

Inmiddels staat ‘lekker hapjes maken, deel 2’ ook online. Die kan je hier vinden. Zo hoop ik je inspiratie en ideeën te geven voor lekkere hapjes die makkelijk te maken zijn!

 

 
 

6 Replies to “Lekkere hapjes maken I Deel 1”

  1. Dat ziet er rg smakelijk uit!

  2. Ziet er allemaal echt superlekker uit!

  3. Ziet er erg lekker uit! Die dadels met roomkaas ga ik gauw een keer proberen, yum.

    1. Ben benieuwd wat je er van vindt!

  4. […] goed? Klik hier om te lezen hoe je deze lekkere hapjes met oud en nieuw kan […]

  5. […] je misschien hebt gelezen in ‘lekker hapjes maken, deel 1’ werd mijn vriend een tijdje geleden 30! Wooohoooo! Nou is hapjes bedenken en maken iets wat ik erg […]

Geef een reactie