Makkelijke babyshower hapjes

makkelijke babyshower hapjes

Heb jij de bijzondere en eervolle taak op je gekregen om een babyshower te organiseren? Dan ben jij hier aan het goede adres! Want bij een babyshower horen natuurlijk lekkere hapjes! Het liefst een beetje makkelijk want naast het eten moet je vaak nog veel meer organiseren voor de babyshower, zoals de versiering, locatie eventueel spelletjes e.d. Dus in dit artikel laat ik je makkelijk babyshower hapjes zien die je makkelijk van te voren kan maken. Maar ook geef ik je wat handige tips voor leuke hapjes die je gewoon uit de supermarkt kan halen en zelf een beetje kan oppimpen!

 

Geboorte cake & soesjes

Ik begin meteen met de twee meest bekeken babyshower hapjes op mijn blog. De geboortecake en de geboorte soesjes. Beide kan je makkelijk een dag van te voren maken. De geboortecake kan je zelfs invriezen en voor gebruik op het aanrecht laten ontdooien. De geboorte soesjes kan je ook maken, in een platte schaal met deksel leggen en in de vriezer bewaren. Ideaal dus! Ik heb voor beide foto’s blauwe muisjes gebruikt omdat wij een zoontje kregen. Maar natuurlijk zijn ze net zo leuk met roze muisjes!

makkelijke babyshower hapjes

makkelijke babyshower hapjes

 

Gezonde mini cheesecakes

En ja wel, ook deze gezonde mini cheesecakes maak je lekker een dag van te voren. Ze moeten toch opstijven in de koelkast dus perfect recept om van te voren te maken. Koop blauwe of roze cupcake papiertjes en maak hier in de mini cheesecakes. Is het een meisje dan gebruik je roze aardbeien kwark in het recept. Voor een jongen zou ik gewoon vanille kwark gebruiken en er bijvoorbeeld een blauw prikkertje in doen met ‘it’s a boy’. Of leg er een paar blauwe snoepjes of muisjes op.

makkelijke babyshower hapjes

Extra lekkernijen

Maar natuurlijk hoeft niet elk hapje voor de babyshower blauw of roze te zijn. Het is gewoon leuk om een tafel vol lekkers te hebben om met zijn allen van te genieten. Versier de tafel in de gewenste kleur door bijvoorbeeld leuke (papieren) borden te kopen. Leg hierop bijvoorbeeld deze oreo chocoladefudge en de lekkerste kokoskoekjes op die je ooit hebt geproefd (en die je maakt met slechts 2 ingrediënten!)

makkelijke babyshower hapjes

 

makkelijke babyshower hapjes

 

Ook iets gezonds

Wil je ook graag iets gezonds op tafel hebben staan? Maak dan vrolijke fruit spiesjes van ananas, blauwe bessen, mango en aardbeien. En is het de babyshower is het roze thema? Maak dan bijvoorbeeld een lekkere aardbei & munt smoothie. Koop leuke wegwerp champagne glazen (bijvoorbeeld bij de HEMA of Action) en giet hier de smoothie in. Mooi roze rietje erbij. Klaar!

makkelijke babyshower hapjes

 

Extra hapjes uit de supermarkt

Wil je de tafel nog meer opvullen met lekkere en makkelijke babyshower hapjes? Je kan natuurlijk ook uit de supermarkt een aantal hapjes halen. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • mini tompouche uit de diepvries
  • langevingers in een roze/blauw schaaltje
  • mini stroopwafels
  • of snoepjes in de roze of blauwe kleur

 

Ik hoop dat je hierdoor genoeg ideeën hebt gekregen om een tafel vol met makkelijke babyshower hapjes op tafel te zetten. Allemaal super lekker en makkelijk van te voren klaar te maken!

 

 

Heb jij een van deze recepten uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

Kopafbeelding: shutterstock.com

 

 

3 Replies to “Makkelijke babyshower hapjes”

  1. Oh, dat sapje is ook een leuk idee. Een lekkere aardbeien smoothie gaat er bij iedereen wel in. Gezond of niet. 🙂

  2. Wat een leuk artikel! Ik heb op mijn website gratis babyshower spelletjes staan, die je in de vorm van printables kunt downloaden. Wellicht een leuke aanvulling hierop 😉

    1. Ooowww ik wil graag naar jou website , maar hoe kom ik daar?

Geef een antwoord