Makkelijke kokoskoekjes I 2 ingrediënten

herfstvakantie recepten

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Marijke en ik kan niet bakken..

Zo nu dat gezegd is ga ik jou vertellen waarom dit receptje het perfecte koekje is, ook als je niet kan bakken. Nu hoor ik mensen denken ‘tuurlijk kan je bakken’. Maar het is meer een kwestie van ‘ik vind het te veel moeite’. Bakken komt namelijk heel precies. De temperatuur van de bakproducten die je gaat mengen moeten een bepaalde temperatuur hebben, dit kan niet bij dit, enzovoort.  Mij teveel gedoe! Koken daarin tegen vind ik een stuk makkelijker omdat ik gewoon wat kan proberen, komt niet zo precies.

Ik heb daarom het perfecte koekje gevonden om te maken als jij, net als ik, niet kan bakken. Een kokoskoekje! Het mooie van die koekje is dat je de ingrediënten altijd in huis kan hebben. Maar dat maakt het ook meteen een beetje gevaarlijk.. 🙂 Lees snel verder hoe jij deze kokoskoekjes maakt met slechts 2 ingrediënten!

 

makkelijke kokoskoekjes

 

Recept is voor 16 kokoskoekjes

Ingrediënten

 • 1 blik gecondenseerde melk
 • 2 zakjes kokosrasp (bijvoorbeeld van Conimex, 100 gram in een zakje)

 

Bereiding

 1. Zet de oven aan op 180 graden en haal de bakplaat er alvast uit. Leg hier bakpapier op.
 2. Meng in een kom de gecondenseerde melk met de kokosrasp. KLAAR!makkelijke kokoskoekjes
 3. Nou bijna klaar dan. Schep nu kleine hoopjes van het beslag op de bakplaat. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een ijslepel. Leg de hoopjes beslag niet te dicht op elkaar omdat deze een klein beetje uitzakken.makkelijke kokoskoekjes
 4. Laat de koekjes ongeveer 20 minuten in de oven staan, maar check na 15 minuten even hoe ze eruit zien. De kokoskoekjes zijn klaar als ze lichtbruin zijn.
 5. Laat de kokoskoekjes even afkoelen op de bakplaat en daarna eventueel op een rooster. Bewaar de koekjes in een luchtdicht doosje. Maar meteen opeten is natuurlijk het lekkerst!

 

 

makkelijke kokoskoekjes

 

 

Liever een gezond recept voor kokoskoekjes? Die heb ik ook! Namelijk deze gezonde kokoskoekjes met maar 3 ingrediënten! Klik op de foto hieronder om naar het recept toe te gaan!

recepten met kokos

Ga jij de makkelijke kokoskoekjes proberen?

 

 

 

17 Replies to “Makkelijke kokoskoekjes I 2 ingrediënten”

 1. Heerlijk! Zo bakt mijn moeder ook kokosmacronen. Super lekker!
  – X Marloes

  1. Wat leuk! Dan weet jij alvast hoe lekker ze zijn!

 2. Wat leuk zo’n makkelijk recept! Lijkt me heerlijk 🙂

 3. Ziet er lekker uit!
  Fijn dat je er even bij zegt dat je hier geen keukenprinses voor hoeft te zijn. Ik ben er namelijk echt van overtuigd dat ik niet kan bakken, hahaha.

  1. Ja anders haak ik zelf ook altijd af, denk ik zal wel ingewikkeld zijn. Maar deze koekjes niet!

 4. Hmmm lekker!! Ik wil zoveel mogelijk suikervrij eten maar in gecondenseerde melk zit suiker.. Kan dit ook met gewone melk of langlekker melk?

  1. Hoi Marit, in gecondenseerde melk zit inderdaad suiker, heel veel zelfs. Maar met gewone melk gaat het niet werken omdat dit te dun is, helaas!

 5. […] 1. Makkelijke kokoskoekjes I 2 ingrediënten […]

 6. Hoi,
  Zou het ook met kokosmelk uit blijk kunnen ? Wij eten zoveel mogelijk suikervrij en lactosevrij.

  1. Vind ik lastig, omdat gecondenceerde melk heel stroperig en plakkerig is. Kokosmelk is dunner. Maar misschien dat het kan. Als je het gaat proberen, hoor ik het graag! Zou een veel gezondere optie zijn!

   1. Er bestaat ook gecondenseerde kokosmelk

 7. […] 3. Makkelijke kokoskoekjes […]

 8. Owww lekker zeg en zo simpel !!!

 9. JOH! Ik had geen idee dat kokosmacronen zo gemakkelijk zijn! En ik vind ze heerlijk. Gevaarlijk dus. haha

 10. Wow wist niet dat het zo makkelijk was. Ga dit recept onthouden!

 11. Veeg me op! Zo simpel! Ik ben echt dol op kokoskoekjes! Zo lekker. Dankjewel voor het recept 🙂

 12. Zo een gemakkelijk en lekker receptje. Ik at dit vroeger zo vaak 😍

Geef een reactie