Makkelijke noodles soep (vega)

makkelijke noodles soep

Makkelijke noodles soep, of noedel soep of misschien noem jij het ramen soep? Maakt niet uit, lekker is het zowieso. Ik heb nu een lekker makkelijk recept voor een snelle noodles soep, ooo zo lekker. Eet jij wel eens een roerbak gerecht met noodles? Bijvoorbeeld met deze zoete zure saus? Probeer dan ook eens een noodles soep! Ja, noodles in een soep! Super lekker, snel klaar en bomvol smaak.

 

Je hebt slechts 1 pan nodig voor deze makkelijke noodles soep, wat weer scheelt in de afwas. Ook niet verkeerd toch? Om veel smaak in een soep te krijgen moet je een soep meestal lang staan om de smaken echt te laten ontwikkelen. Maar deze snelle en makkelijke noodles soep heeft slecht 15 minuten nodig van begin tot eind. Ik gebruik als groente Chinese kool en champignons. Maar je kan hiermee natuurlijk variëren. Geen fan van champignons? Gebruik dan bijvoorbeeld een ui of wortel of een andere groente die je wel graag eet. Handig om restjes groente mee om te maken!

 

makkelijke noodles soep

 

Recept is voor 2 a 3 personen

Ingrediënten

 • noodles voor 2 personen
 • 1/2 Chinese kool
 • bakje kastanje champignons
 • 2 teentjes knoflook
 • 1/2 theelepel sambal
 • 1 blokje groente bouillon + 1 liter water
 • 4 eetlepel ketjap
 • 2 eetlepel sesamolie (heb je dat niet? Olijfolie kan ook)

Eventueel sesamzaadjes voor over de soep

 

makkelijke noodles soep

 

Bereiding

 1. Giet 2 eetlepel sesamolie in een (soep) pan. Pers de knoflookteentjes fijn (of snij zo fijn mogelijk) en voeg samen met een beetje sambal toe aan de pan. Bak dit op middelhoog vuur een paar minuten aan, roer af en toe. Voeg nu de ketjap, het groentebouillonblokje en +/- 1 liter water toe.
 2. Was en snij de helft van een Chinese kool in reepjes en doe deze in de pan. Maak de champignons schoon met een theedoek en snij de grote champignons een keer door midden, de kleintjes kan je heel laten. Voeg toe aan de soep. Laat dit nu ongeveer 5 minuten staan met een deksel erop. Zorg dat de soep niet gaat koken.
 3. Voeg nu de noodles toe. Ik gebruik altijd de noodles van Conimex, die kan je in 1-persoons blokken uit de verpakking halen. Duw de noodles in de soep zodat ze bedekt zijn onder de soep. Roer de noodles na 1 minuut los met 2 vorken en laat nu nog 1 a 2 minuten staan. Klaar is je makkelijke noodlessoep bomvol smaak!

 

Ik vind het zelf altijd heel lekker om geroosterde sesamzaadjes over de soep te doen. Ik rooster ongeveer 2 eetlepel sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze licht verkleurd zijn en strooi ze dan over de soep. Geen zin in? Dan laat je die gewoon weg!

 

makkelijke noodles soep

 

 

Heb jij wel eens noodles soep gegeten? En ga jij deze makkelijke versie uitproberen? Ik hoop het, want het is zo lekker en zo makkelijk!

 

 

Heb jij dit recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

 

2 Replies to “Makkelijke noodles soep (vega)”

 1. Klinkt lekker en makkelijk. Beter dan die pakjes noodle soep

 2. […] beginnen de week met deze makkelijke noodles soep. Inmiddels eten wij dit bijna elke week omdat het zo makkelijk te maken is en wij, inclusief onze […]

Geef een antwoord