Meer sap uit je citroen? Dat doe je zo..

meer sap uit je citroen
Een tijd lang dronk ik elke ochtend een glas lauw water met een flinke scheut vers citroen sap. Dit is goed voor de spijsvertering en om o.a. je huid een oppepper te geven. Maar goed, zoals met zoveel dingen, ik vergeet zo’n gewoonte na een tijdje en besef mij dus nu pas dat ik het al heel lang niet meer doe. Maar goed. Mijn grote ergernis was altijd dat ik een duur netje citroenen kocht, ze zijn nou eenmaal niet goedkoop, en dat er vervolgens bijna geen sap uit kwam. Ik heb toen veel verschillende tips opgezocht en heb de beste 3 hier voor je neer gezet!

 

Meer sap uit je citroen halen doe je zo

 

1. Anders snijden

Meestal snij je een citroen recht door het midden. De ‘puntjes’ zitten dan aan elke helft. Maar om meer sap uit je citroen te halen kan je de citroen in de lengte door midden snijden. Dus van ‘puntje’ tot ‘puntje’. Hoe het precies kan weet ik niet, maar het werkt wel!

 

2. Gebruik een magnetron!

Een magnetron? Ja, stop de citroen ongeveer 15 seconden in de magnetron en je krijgt veel meer sap uit je citroen. Heeft te maken met het feit dat de binnenkant soepeler wordt door de warmte en het sap makkelijker los laat.

 

3. Kracht zetten

Druk de citroen op het aanrecht en rol heen en weer terwijl je er wat druk op uitoefent. Hierdoor word het vruchtvlees losser waardoor je meer sap krijgt.

 

 

Dit waren mijn tips om meer sap uit je citroen te halen. Heb je ook een goede tip? Laat het hieronder dan zeker even weten!

 

 

 

12 Replies to “Meer sap uit je citroen? Dat doe je zo..”

 1. Hé wat een handige tips. Ik ga ze eens proberen. Kende ze helemaal niet.

 2. Handige tips! Ik gebruikt niet vaak citroen, maar het is inderdaad zo dat er soms weinig sap uit komt 🙂

  1. Ja en dat vind ik altijd zooo vervelend!

 3. Dat van dat snijden wist ik, maar de andere tips nog niet. Handig!

 4. Wat een handige tips! Voorheen had ik een super handige citruspers, werkte erg goed. Helaas is ie stuk dus nu is het super hard knijpen totdat al het sap eruit is

  1. Citruspers is natuurlijk helemaal handig! Al moet je die dan weer schoonmaken, ben ik iets te lui voor 😉

 5. In de lengte doorsnijden doe ik ook altijd! Van die tweede had ik nog nooit gehoord. Dat ga ik eens proberen! Lijkt mij best wel een ideale manier. 🙂

  1. Elke extra druppel citroen sap is er 1, altijd handig om meer sap uit je citroentje te krijgen!

 6. Oh ja wij snijden ze dus ook ‘fout’ doormidden haha! Ik ga het eens uitproberen 🙂

 7. Wat een handige tips! Ik snijd de citroen ook altijd door de midden waardoor je de puntjes aan beide kanten hebt, volgende keer ga ik jou tip een uitproberen.

  1. Hoop dat ze bij jou ook werken. Bij mij in ieder geval wel!

 8. Lees ik jouw tips net te laat. Vanmorgen 10 citroenen staan persen. Het sap doe ik in ijsblokjezakjes en vries het in. Iedere morgen ontdooi ik twee ijsblokjes met heet water. Zo hoef je niet iedere ochtend staan te persen!

Geef een reactie