Mexicaanse (vega) ovenschotel met nacho topping!

lekkere ovenschotel

Zin in een lekkere ovenschotel? Ik maak niet zo vaak een ovenschotel maar als ik een maak dan moet het een wel héle lekkere zijn. En dat is deze Mexicaanse ovenschotel zeker! Ik was van plan om dit recept voor 2 personen te maken maar door het toevoegen van alle ingrediënten bleek ik een wel hele volle pan te hebben! Vandaar dat dit recept voor 4 personen is, in plaats van 2. Zelf heb ik de helft van bonenvulling in de vriezer gedaan, zodat ik er de volgende keer alleen nog maar nacho’s en kaas overheen hoef te doen. Handig!

De vulling van dit recept zit boordevol groente en bonen, super gezond! De nacho’s en kaas maken deze ovenschotel wat minder gezond. Maar ach, je bepaald zelf hoeveel nacho’s en kaas je erover heen doet natuurlijk 🙂

 

mexicaanse ovenschotel

 

Recept is voor 4 personen

Ingrediënten

Vulling:

 • blik kidneybonen (400 gram)
 • klein blikje mais
 • 1,5 paprika (ik gebruik de helft van een paprika trio)
 • 1 pak vega gehakt
 • 1 grote ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 blikjes tomatenpuree
 • Kruiden: 1/2tl paprikapoeder, 1/2tl uienpoeder, beetje chilipoeder, peper & zout
mexicaanse ovenschotel
Topping:
 • nacho chips naturel
 • gerapte kaas

 

 Bereiding

 1. Verwarm je oven voor op 200 graden. Snij de ui en knoflook fijn en bak in een grote pan ongeveer 3 minuten aan. Snij onder tussen de paprika’s in blokjes. Spoel de kidneybonen en de mais goed af in een vergiet en laat even uitlekken.
 2. Voeg nu de paprika, het vegetarische gehakt, de kruiden, de tomatenpuree en een klein glas water toe aan de pan en laat dit ongeveer 5 minuten staan. Doe de bonen en de mais ook in de pan en laat nog 2 minuten staan.
 3. De vulling van de schotel is nu al helemaal klaar. Doe deze in een ovenschaal, breek wat nacho chips door midden en verdeel over de vulling. Strooi er geraspte kaas overheen en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Is de kaas nog niet goed gesmolten? Doe dan de grill nog even aan. Maar blijf erbij staan want dan gaat het snel!
 4. Serveer er eventueel wat nacho chips bij en je Mexicaanse ovenschotel is klaar!

 

Tip van flip: is je mengsel te scherp geworden door de kruiden? Dan kan je eventueel een theelepel suiker toevoegen om het iets minder scherp te maken.

 

mexicaanse ovenschotel

 

Heb jij wel eens een Mexicaanse ovenschotel gemaakt? Of heb je een andere favo ovenschotel?

 

 

32 Replies to “Mexicaanse (vega) ovenschotel met nacho topping!”

 1. Dit vind ik toch wel een van de lekkerste gerechten die er zijn, ultiem comfort food als je het mij vraagt!

  1. Zeker comfort food, en makkelijk om te maken. Wat wil je nog meer! 🙂

 2. Hmmm dat ziet er lekker uit!

 3. Heerlijk! Een van mijn favorieten al heb ik m zelf nog nooit als ovenschotel gemaakt maar juist uit de pan of slowcooker. Dit ga ik de volgende keer eens proberen, lekker!

  1. In de pan zou inderdaad ook kunnen, niet eens aan gedacht 🙂

 4. Marijke, je doet me meteen honger krijgen met dit receptje, en dat ‘s morgens vroeg al 😉

 5. Heerlijk! Ook al is het nog in de ochtend, dit lust ik nu wel haha

  1. Dat is een goed teken Kelly 🙂

 6. Ooohhh super lekker!

 7. Wat een prachtige lichte foto’s van een bijzonder smakelijk uitziend recept! Krijg er trek van!! 😉

  1. Dankjewel Bas! Zeker de moeite waard om te gaan proberen 🙂

 8. Klinkt ontzettend lekker!

 9. Heerlijk! Ik doe er meestal nog gehakt bij… mjammjam!!!!!

  1. Sorry bedoelde gehakt ipv vegayatisch gehakt.

  2. Dat kan inderdaad net zo makkelijk!

 10. Wauw, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik eet niet zo graag bonen, maar buiten dat, ik krijg er honger van.. x

  1. Dat is dan helemaal een groot compliment 🙂

 11. Heerlijk voor op de bank met een filmpje erbij! Ik maak ook vaak nachoschotel. En nog veel meer ovenschotels, de oven is mijn beste vriend. Wat een geweldig leuk pannetje trouwens!

  1. Ik maak echt bijna nooit een ovenschotel maar ik heb nou de smaak te pakken! Lief pannetje heh, was 1 euro bij de kringloop. Handig omdat ik veel verschillende pannen en bakjes nodig heb voor de foto’s 🙂

 12. Dit is echt zo ontzettend lekker! Ik maak dit wel is en soms maak ik er ook nog verse guacamole bij, heerlijk :).

 13. Ziet er erg lekker uit. Ik ga het uitproberen.

 14. Wat heerlijk dit! Toevallig heb ik laatst ook een vegetarische Mexicaanse ovenschotel gemaakt, maar dan zonder ‘vlees’. Voor de structuur is vegagehakt een goede toevoeging, denk ik. We vonden het nu wat ‘saai’, haha.

  1. Ja dat voegt zeker wat toe! 🙂

 15. Dit doet mij denken aan zo’n 8 jaar geleden! Toen mocht ik nog alles eten en toen was dit één van mijn favoriete gerechten. Vond dat toen zó lekker! Nu is het helaas geen optie meer voor mij. Alsnog wel leuk om te zien, want het ziet er heerlijk uit! 🙂

 16. Ziet er lekker uit. Ben zelf alleen niet zo’n fan van kidney bonen, deze laat ik dan weg haha.

  1. Wel van Bruine bonen? Die kan je gewoon vervangen hoor!

 17. […] aten wij deze makkelijke Mexicaanse ovenschotel met nancho-topping. Diezelfde dag kwam dit recept ook online. Ik had er extra veel van gemaakt en ingevroren waardoor […]

 18. […] deze ovenschotel is zo makkelijk en zo lekker. Wil je deze ovenschotel proberen? Het recept kan je hier vinden. Maak extra extra extra veel en vries dit in 1 of 2-persoons porties in. Dan hoef je de […]

 19. […] Pasta pesto rosso en romige ovenschotel met vis en aardappelen van Lekker en Simpel. Ook de Mexicaanse ovenschotel van Easy Daily Food was mega lekker èn heel snel klaar. Maar ook de quiche met broccoli en […]

 20. […] smikkelden nog maar eens van de Mexicaanse ovenschotel van Easy Daily Food, die ondertussen al tot ‘favoriete gerecht’ werd uitgeroepen ten […]

 21. […] 12 de eerste gasten toe. Na een aperitiefje en het cadeautjes openen schoven we aan tafel voor een Mexicaanse ovenschotel, weliswaar met ‘echt’ vlees. Geen vegetariërs in de familie en hier ga je niet met […]

Geef een antwoord