Moederdag taart die niet kan mislukken!

moederdagtaart

Veel mensen ‘doen niet aan moederdag’. Maar toch is het leuk om er aandacht aan te besteden. Het gaat dan natuurlijk niet om een mooi cadeau maar juist het idee dat je extra tijd en aandacht hebt besteed aan iets leuks, dat is wat moeders extra leuk vinden. Dus ga jij komende Moederdag bij je moeder op de koffie? Neem dan deze zelfgemaakte Moederdag taart mee die letterlijk niet kan mislukken. Binnen 20 minuten heb je deze taart gemaakt dus opzich een kleine moeite. Zelfs voor de vaders die dit lezen; ook leuk om met je kinderen te maken, speciaal voor mama!

Ik moet zeggen dat ik al meerdere keren een hint heb gegeven aan mijn vriend en dochtertje dat deze taart echt hééééél makkelijk is om te maken. Hopen dat ze de hint hebben begrepen. Of nou ja, kan je het nog ‘een hint’ noemen als ik 3x heb gezegd dat ik graag een zelfgemaakte taart wil van vriendlief en kids dit jaar? Haha!

 

moederdagtaart

 

Nodig: Mengkom, mixer en eventueel staafmixer

 

Ingrediënten

 • 250 ml slagroom, die je nog moet opkloppen
 • 1 eetlepel suiker
 • 250 ml mascarpone
 • kant & klare cake bodem, bij de AH in het schap bij de cakemix e.d. ligt onderin. Is een ronde verpakking met 3 lagen taartbodem van ongeveer €1,30.
 • grote bak aardbeien

 

moederdagtaart

 

Bereiding

 1. Maak de mengkom vetvrij door deze goed af te wassen of met een beetje citroensap schoon te vegen. De slagroom wil namelijk niet opkloppen als de binnenkant niet ontvet is. Klop de slagroom nu samen met de suiker in ongeveer 3/5 minuten stijf.
 2. Pak een schone kom, doe hier de mascarpone in roer dit met een vork ‘ los’ met 1 eetlepel water tot er een glad mengsel ontstaat. Roer dit nu met een vork door de geklopte slagroom heen.
 3. Heb je een staafmixer? Pureer dan een handvol aardbeien of prak deze gewoon fijn met een vork en voeg toe aan het slagroom en mascarpone mengsel.
 4. Haal de kant & klare taartbodems uit de verpakking en snij deze heel voorzichtig met een lang mes los van elkaar. Doe dit voorzichtig want anders scheurt de bodem. Als er 1 kapot is gegaan, geen zorgen je hebt maar 2 van de 3 nodig!
 5. Leg een taartbodem op een groot bord en besmeer met de helft van het slagroom en mascarpone mengsel. Leg hier de tweede taartbodem op en besmeer deze met de overige helft van het mengsel.

 

Versier als laatste de taart door de aardbeien te wassen en droog te maken. Haal de kroontjes er met een scherp mesje af en snij de aardbeien in pakjes. Verdeel deze over de taart en voila! De fantastische Moederdag taart is klaar!

moederdagtaart

 

Ga jij iets lekkers maken voor Moederdag deze keer? Ik ben heel benieuwd!

 

 

 

 

6 Replies to “Moederdag taart die niet kan mislukken!”

 1. Dit is de taart voor mij 😉

 2. Joehoe, wat makkie! Hoe gaat het verder met jou?

  1. Ja het gaat inmiddels aardig goed! De kleine is vandaag alweer een maand, wat gaat de tijd snel heh!

 3. Wat handig dat je kant-en-klare taartbodems kan kopen. Dat heb ik nog nooit gezien! Nice. Deze taart kan inderdaad echt niet mislukken. En hij ziet er ook nog eens onwijs lekker uit met die aardbeien!

  1. Handig heh die taart bodems! Super makkelijk voor als je geen zin hebt om zelf een bodem te maken en in de oven te zetten 😀

 4. Lekkere easy taart, ideaal ook voor een verjaardag als je alles ‘zelf’ wilt maken, maar niet super veel tijd hebt. 🙂

Geef een reactie