Oreo cheesecake

oreo cheesecake
Dit recept heeft eigenlijk geen introductie nodig. Als ik naar deze foto’s kijk loopt het water mij weer in mijn mond. Deze oreo cheesecake was zo ongelofelijk lekker dat ik het snel weer ga maken. Ik heb gekozen om 2 kleine taartjes te maken, goed voor 4 of 6 personen. Je kan natuurlijk ook gewoon een grote taart maken.

 

oreo cheesecake

 

Ik heb 2 kleine spingvormen gebruik van 10/12cm doorsnee. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een grote taart te maken, verdubbel dan de ingrediënten!

Ingrediënten

 • 3 (vloeibare) eetlepels boter
 • 10 oreo koekjes
 • 4 gelatine blaadjes
 • 400 gram vanille kwark
 • 4 el kokoswater/melk
 • 2 eetlepels kokosrasp

Bereiding

De bereiding zal ik uitleggen aan de hand van onderstaande foto’s….

1. Gebruik bakpapier om de bodem van de taartvorm mee te bedekken, gebruik 1 eetlepel boter om de randen goed in te vetten. Dan voorkom je dat je cheesecake blijft plakken als je deze uit de vorm haalt.
2. Verkruimel de oreo koekjes, bijvoorbeeld in een keukenmachine of sla deze stuk in een theedoek. Smelt de overige 2 eetlepels boter kort in de magnetron en roer door de koekkruimels heen. Verdeel het mengsel nu over de bodem van de taartvorm en laat minstens 45 minuten afkoelen in de koelkast.
3. Meng de vanille kwark met het kokoswater/melk en 1 eetlepel kokosrasp (dit kan je eventueel ook weg laten). Laat de 4 gelatine blaadjes 10 minuten in koud water staan. In een schoon bakje doe je een aantal eetlepels heet water en ‘smelt’ 1 voor 1 de gelatineblaadjes. Als ze allemaal opgelost zijn voeg je deze toe aan de vanille kwark. Nu is de vulling klaar.
4. Verdeel het vanillekwark mengsel over de bodem heen en zet in de koelkast. Laat dit minstens 3 uren staan zodat het een stevige taart kan worden.
5. Als je taart stevig is geworden kan je het beste met een scherp mes de randjes bij langs gaan om er zeker van de zijn dat deze niet blijft plakken als je de taartvorm los maakt. Haal de vorm er daarna omheen weg en klaar is je oreo cheesecake.
oreo cheesecake
Garneer de taart met een beetje kokosrasp en eventueel over gebleven oreo koekjes. Ga jij deze oreo cheesecake proberen?

 

9 Replies to “Oreo cheesecake”

 1. Jammie, ik ben dol op alles met oreo's

  1. Ik ook! Die koekjes zijn echt te lekker 🙂

 2. Heel inspirerend, dit receptje. Ik ben zo'n uitzondering die niet zo heel dol is op Oreo's, maar de Oreo's zou ik natuurlijk kunnen vervangen door iets anders wat ik wel lekker vind. Je brengt me op ideeën!

 3. Heel inspirerend, dit receptje. Ik ben zo'n uitzondering die niet zo heel dol is op Oreo's, maar de Oreo's zou ik natuurlijk kunnen vervangen door iets anders wat ik wel lekker vind. Je brengt me op ideeën!

 4. Oeh wauw, wat ontzettend lekker!
  Je hebt ook echt een toffe blog!
  Liefs Lonneke

  1. Wat lief van je, dankje!

 5. Oh men, ik probeer niet meer te snaaien maar als ik dit zie krijg ik acute trek…

 6. […] 3. LEKKERE TREK I Oreo cheesecake […]

 7. […] 2. Oreo cheesecake […]

Geef een reactie