Ontbijt om mee te nemen

lekker en snel ontbijt

Heb jij ‘s ochtends weinig tijd om te ontbijten? Je ontbijt kan je ook heel makkelijk meenemen in een voorraad potje wat je goed dicht kan klemmen. Dit ontbijt is ideaal tijdens drukke ochtenden. Zo kan je op kantoor achter je bureau, of zelfs in de trein genieten van een gezond ontbijtje!

 

ontbijt om mee te nemen

 

Ingrediënten

 • Yoghurt of kwark
 • paar walnoten
 • paar pistache nootjes
 • 1 eetlepel kokosrasp
 • 1 eetlepel granaatappelpitjes

 

Bereiding

 1. Vul je bakje tot 2/3 met je favoriete yoghurt of kwark.
 2. Snij de walnoten en pistache nootjes in stukken en verdeel over de kwark.
 3. Voeg een eetlepel granaatappelpitjes toe (zijn ook te vinden in de vriezer van de supermarkt!). Als laatste schep je er een eetlepel kokosrasp overheen en je ontbijtje is good to go!

 

ontbijt om mee te nemen

 

Vergelijkbare handige meeneem bakjes kan je bijvoorbeeld  hier vinden!

 

Waar ontbijt jij graag mee?

 

10 Replies to “Ontbijt om mee te nemen”

 1. Ik ben zelf een slechte ontbijter, en hoewel ik weet dat het overslaan ontzettend slecht is doe ik het toch met regelmatige regelmaat

 2. Ziet er super lekker uit! Goed idee!

 3. Dit klinkt erg goed en ik vind het potje ook erg handig voor een meeneem ontbijt.

 4. Ziet er zalig uit en wat een goed idee! Omdat ik 2 kinderen heb, ben ik ‘gedwongen’ elke ochtend te ontbijten. En dat gaat goed, we zitten altijd met zijn vieren aan de ontbijttafel om een broodje of wat anders te eten. Het gebeurt dus zelden dat ik zonder ontbijt de deur uit ga. Maar voor zo’n lekker potje zou ik het bijna een keer doen haha!

  1. Wat knap dat er genoeg rust en tijd is om ‘s ochtends samen te ontbijten. Hier gaat dat iets minder soepel haha.

 5. Ik vind dit een bijzonder goed idee, niet alleen voor wie ‘s ochtends weinig tijd heeft, maar veel mensen hebben ook helemaal geen trek wanneer ze net wakker zijn.
  Er wordt altijd op gehamerd dat je goed moet ontbijten, maar voor sommige mensen is dat moeilijk. Zo’n meeneemontbijtje voor bijvoorbeeld in de trein biedt dan uitkomst!

  1. Wat lief, dankjewel! Zeker handig om mee te nemen. Hoeft inderdaad niet alleen door tijd gebrek te zijn, maar misschien omdat je pas later trek hebt, goeie!

 6. Handige tip en zo in een potje ziet er ook nog eens super tof uit.

 7. Ziet er heerlijk uit en mooie foto’s. Inderdaad slim om het mee te nemen als je bijvoorbeeld met de trein reist. Zelf heb ik vrijwel altijd tijd om te ontbijten.

Geef een reactie