Ontbijt smoothie I banaan & pruim

ontbijt smoothie banaan

Heb jij ‘s ochtends altijd tijdgebrek? Chronisch tijdtekort of snooze je gewoon net iets te lang? Dan is deze ontbijt smoothie perfect voor jou. Ik heb weer een nieuwe combinatie gemaakt, wat er voor zorgt dat jij super snel de deur uit kan. Eventueel kan je deze ontbijt smoothie ook meenemen en onderweg opdrinken!

 

ontbijt smoothie banaan

 

Recept is voor 1 grote smoothie

Ingrediënten

 • 1/2 banaan
 • 4 kleine pruimen
 • 2 eetlepel Brinta of eventueel havermout
 • 100 ml melk

 

Bereiding

 1. Schil de pruimen en doe deze samen met de banaan, Brinta en melk in de blender.
 2. Meng goed door elkaar en je ontbijt  smoothie is klaar om op te drinken!

 

ontbijt smoothie banaan

 

Wat is jouw favoriete snelle ontbijtje? Ga jij deze snelle ontbijt smoothie proberen?

18 Replies to “Ontbijt smoothie I banaan & pruim”

 1. oehhh lekker! Ik zou er alleen geen melk in doen maar jus! xx

 2. Ik vind het ‘s ochtends ook vaak fijner om te ontbijten met een shake. Meestal een eiwitshake met havermout, makkelijk en lekker 🙂

 3. Smoothies zijn ook mijn favoriete ontbijt! Je kunt ze zo voedzaam maken als je zelf wilt en je kunt ze zo lekker maken als je zelf wilt. Bovendien heb je ‘s ochtends vaak geen trek in een boterhammetje. Als je dan toch goed wilt ontbijten is zo’n smoothie echt een uitkomst.

 4. Heerlijk! Zelf doe ik alijd havermout er door

 5. Klinkt goed! Ik heb nog nooit een smoothie met pruim op maar ik vraag me af waarom eigenlijk. Ik maak ook heel vaak een volle blender en dan bewaar ik dat in de koelkast, dan heb ik voor 2 dagen smoothies!

  1. Dat is ook een goed idee om de helft in de vriezer te doen!

 6. Klinkt goed. Ik begin de dag altijd met een smoothie en dit recept ken ik niet, lijkt mij lekker met pruimen.

 7. Lijkt me een heerlijke smoothie, alleen drink ik al een jaar geen melk meer maar dat kan ik volgens mij wel vervangen door wat anders

  1. Je kan bijvoorbeeld soja of rijstmelk proberen?

 8. Ik maak ook heel vaak een smoothie. Ik gebruik dan alleen maar vers fruit (van het seizoen) en sinaasappelsap (ook vers natuurlijk). Meestal neem ik 1 banaan, 1 avocado, halve liter vers sap en dan nog divers fruit naar keuze. Alles even in de blender, snel klaar. Uiteraard maak ik altijd teveel, maar wat ik over heb dat doe ik in de vriezer. Ik doe het gelijk in een grote beker, genoeg voor nog een ontbijtsmoothie. Je moet er dan wel om denken om jouw smoothie de avond van tevoren uit de vriezer te halen.

  1. Klinkt goed! Handig om het in de vriezer te bewaren!

 9. Hmm, heerlijk! Nu moet ik zeggen dat ik altijd te lang doe snoozen, dus ik ga dit recept misschien eens proberen. Thanks voor dit recept! 🙂

  1. Dan komt dit recept zeker van pas 🙂

 10. Heerlijk was het. Moet je niet TE rijpe pruimen hebben, die ontvel je zo moeilijk 😉

  1. Wat leuk dat je deze smoothie hebt gemaakt! Het is alweer even geleden dat ik deze heb gehad. Ga ik snel weer eens maken!

Geef een reactie