Panna cotta (zonder gelatine)

panna cotta zonder gelatine

Deze maand mocht ik voor de Foodblog swap weer iets koken van een andere foodblog. Dit keer van de lekkere blog de wereld op je bord. Toen ik haar recept tegen kwam voor panna cotta wist ik meteen dat ik dit ging maken. Ik had zelf nog nooit panna cotta gemaakt en het leek mij een heerlijk toetje om te proberen. Haar recept is gemaakt met rood fruit, ik maakte mijn versie met vanille en mango. Wist je dat panna cotta eigenlijk heel makkelijk is om te maken?

 

panna cotta zonder gelatine

 

Recept is voor 4 glaasjes panna cotta

Ingrediënten

 • 200 ml melk
 • 200 ml slagroom
 • 1 tl vanille extract
 • 50 gram suiker
 • 40 gram maizena

Voor de fruit topping:

 • 2 zakjes vanille suiker
 • 250 gram bevroren mango blokjes

 

Bereiding

 1. Pak een steelpannetje (zet deze nog niet op het vuur) en doe hier de 50 gram suiker en de maïzena in. Roer beetje bij beetje de melk er doorheen. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat je klontjes krijgt. Voeg nu ook de slagroom en de theelepel vanille extract toe en roer goed door.
 2. Zet het pannetje nu op een middelhoog vuur en blijf goed roeren. Binnen 1 a 2 minuten wordt het mengsel een stuk dikker tot het lijkt op een soort ‘vla’. Zet het vuur dan uit en verdeel dit mengsel over 4 glaasjes, zet in de koelkast om af te koelen.
 3. De topping maak je door in een schone pan de mango blokjes te verwarmen samen met de 2 zakjes vanille suiker. Laat dit even goed warm worden en haal van het vuur. Pureer het mango mengsel, laat het een beetje afkoelen en verdeel over de 4 glaasjes panna cotta.
 4. Zet de glaasjes nu afgedekt in de koelkast en je panna cotta is klaar om te eten!

 

panna cotta zonder gelatine

 

Heb je een etentje waar je deze panna cotta voor wilt maken? Maak de panna cotta dan maximaal een halve of hele dag van te voren. Dezelfde avond of de volgende dag is deze panna cotta het aller lekkerste! Ik heb de panna cotta 2 dagen in de koelkast laten staan en ik vond de smaak toen minder lekker dan de eerste dag.

 

Heb jij wel eens zelf panna cotta gemaakt? Eigenlijk heel makkelijk om te maken!

 

 

6 Replies to “Panna cotta (zonder gelatine)”

 1. Wauw, wist niet dat dit zo simpel was. Klinkt echt lekker.

  1. Had ik ook niet verwacht want het is echt een klassieker deze panna cotta. Maar inderdaad heel makkelijk!

 2. Ziet er zo lekker uit! Mango lijkt me echt een heerlijke topping voor dit gerecht. Ik zie mezelf dit toetje nu al eten met kerst!

 3. Wat een heerlijk recept, lekker fris en fijn dat er geen gelatine in zit!

  1. Ja meestal is het inderdaad met gelatine!

 4. Lekker en leuk zonder gelatine, ga ik ook een keer maken!

Geef een antwoord