Pasta met aubergine I in 15 minuten klaar!

pasta met aubergine

Als je snel een maaltijd op tafel wilt hebben is pasta the way to go! Helemaal als je verse pasta gebruikt ga je als een speer in de keuken omdat de kooktijd dan vaak maar 4 minuten is. De combinatie ‘pasta, tomaatjes, rucola & kaas’ is inmiddels denk ik wel bekend. Daarom dit keer een variatie die compleet anders is. Een pasta die snel klaar is!

 

pasta met aubergine

 

Dit recept is voor 2 personen, en eventueel een kleine eter – Voor dit recept heb je een grillpan nodig, heb je dit niet kan je eventueel ook een grote koekenpan gebruiken.

 

Ingrediënten

 • verse pasta voor 2 personen
 • 1 kleine aubergine
 • ongeveer een halve broccoli
 • 1 gele paprika
 • 1 teentje knoflook
 • handje pijnboompitten
 • 4 theelepels groene pesto

 

Bereiding

 1. Zet drie pannen op het vuur, een grillpan, kleine koekenpan en een middelgrote pan voor de pasta. Laat de grill pan vast heet worden (gebruik geen olie). Zet ondertussen de waterkoker aan, als het water heeft gekookt doe je dit in de middelgrote pan. Dit is voor de broccoli en de pasta.
 2. Was de aubergine en snij in de lengte in plakken van ongeveer 0,5 cm. Leg deze plakken in de grillpan (weer zonder olie). Ondertussen snij je een halve broccoli in kleine stronkjes, was je deze en doe je dit in het kokende water (zonder deksel!). Dit kan je 2 minuten laten koken.
 3. Rooster onder tussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en leg daarna apart. Doe nu in die zelfde pan een beetje olijfolie, snij de knoflook fijn en de paprika in reepjes en bak dit kort aan.
 4. Doe de pasta nu bij de broccoli in de pan en zet de timer op 4 minuten. Vergeet niet de aubergine om te draaien. Dan is alles zometeen tegelijk klaar.
 5. Giet de pasta met broccoli af en doe dit terug in de pan, doe hierbij de paprika en knoflook die je al gebakken hebt. Roer hier de pesto doorheen.
 6. Snij de aubergine in kleine reepjes en voeg ook toe aan de pan, roer nog eens om.
 7. Verdeel over 2 borden, strooi de pijnboompitten er als laatst overheen en klaar is je pasta met gegrilde aubergine!

 

pasta met aubergine

 

Had jij al eens aubergine gegeten? Ga je het met dit recept proberen?

 

8 Replies to “Pasta met aubergine I in 15 minuten klaar!”

 1. Ah ja, pasta vind ik fantastisch. Eigenlijk bijna standaard datgene wat ik maak als ik restjes groente in de koelkast heb liggen bijvoorbeeld. En altijd lekker!

  1. Zo doe ik het ook meestal!

 2. Ziet er lekker uit! Groenten grillen doe ik altijd tussen de contactgrill, paprika, aubergine, courgette, werkt echt goed!

  1. Lijkt mij zo handig. Welke contactgrill heb jij?

 3. Oeh dat klinkt heerlijk! Ik onthoud het 🙂
  Liefs Lonneke

 4. Ik houd van aubergine! Dit lijkt mij heerlijk. Leuk recept weer met mooie foto’s.

 5. Lekker, ga ik proberen! 🙂 Na een keukenverbouwing heb ik na 2 weken eindelijk weer een fornuis en dus enorme zin om te koken!

  1. Ooo dat kan ik mij voorstellen! Geniet van je nieuwe keuken!

Geef een reactie