Power ontbijtje – Havermoutpap!

lekkere ontbijtjes

Ik heb pas kort geleden havermout ‘echt ontdekt’. Omdat het al een hele tijd super hip is om havermout te eten, heb ik er niet zoveel mee gedaan. Gek eigenlijk dat havermout hip is aangezien het al super oud is en je het waarschijnlijk nog wel kent bij je opa en oma thuis. Maar goed. Tijdje geleden maakte ik al deze lekkere havermout repen met chocola. Super lekker als tussendoortje en door de havermout vult het ontzettend goed waardoor je niet snel naar een ander tussendoortje grijpt.

 

Nieuw favorietje hier in huis is de simpele, oer-degelijke havermoutpap! Vol met vezels waardoor je ook met dit ontbijtje lekker vol zit en pas na uren weer zin hebt in een tussendoortje. Klinkt goed toch? Nog een reden waarom ik havermout altijd links liet liggen is omdat ik er vaak veel buikpijn van kreeg. Ik dacht dat het gewoon iets was waar ik niet goed tegen kon. Maar bij deze havermoutpap kook je de havermout 15 minuten waardoor ze niet zo ‘onbewerkt’ je buik in gaan. Geen buikpijn meer, jeeeej! Dus ik kan vanaf nu genieten van een lekker vol ontbijtje. En jij ook, want dit power ontbijtje maak je met maar een paar ingrediënten die ook nog eens heel goedkoop zijn. Win-win!

 

havermoutpap

 

Recept is voor 1 schaaltje/bordje havermoutpap

 

Ingrediënten

 • 200 ml melk
 • 3 flinke eetlepels havermout (Ik gebruik het budget merk van AH)
 • 1 theelepel rietsuiker
 • beetje kaneel

 

havermoutpap

 

Bereiding

 1. Doe de melk samen met de 3 flinke eetlepels havermout in een steelpannetje en breng heel langzaam aan de kook. Zet het vuur nu (heel erg) laag, anders brand het aan.
 2. Laat de havermout pap nu ongeveer 15 minuten zachtjes indikken en roer de theelepel rietsuiker en een beetje kaneel door de pap heen. Schep in een bordje of schaaltje en je havermout pap is klaar om te eten!

 

havermoutpap

 

Ontbijt jij wel eens met havermout pap? Wat is jouw favoriete ontbijtje?

 

 

 

 

11 Replies to “Power ontbijtje – Havermoutpap!”

 1. Ik ben geen grote fan van havermout. Vind het naar karton smaken en alleen lekker als ik er heel veel zoets bij doe 🙈

  1. Haha ja ik doe er zelf ook altijd een beetje rietsuiker bij. Anders vind ik het ook niet lekker hoor!

 2. Ik leerde van een herboriste dat een beetje honing met kaneel erbij lekker is. Door de kaneel zou je suikerspiegel ook niet zo n pieken en dalen kennen.

 3. Vriendlief eet dit dagelijks, ik ben niet zo’n fan. Behalve met HEEL VEEL suiker haha of een beetje stroop

 4. Ik eet dit bijna altijd! Vaak met heel veel fruit of noten, heerlijk. En ook erg goed voor mij, want ondanks dat ik fruit heerlijk vind eet ik het te weinig! Malou x

 5. Ja!!!! Havermout! Een van mijn favoriete ontbijtjes. Ook lekker met een geprakte banaan en een klodder pindakaas erdoor.

 6. Ik begin bijna elke dag met een schaaltje met havermout. Havermout is echt een supergezond ontbijtje. Ik deed er vroeger ook altijd suiker in, maar ben er nu al helemaal aan gewend om het zonder suiker te eten – Extra gezond dus! Als ik een keer zin heb in een beetje variatie doe ik er ook altijd kaneel er door heen, lekker!

  1. Wat goed dat je er helemaal geen suiker meer door heen doet. Ik doe dit nog wel want ik ben nog niet helemaal gewend haha. Ik kreeg altijd super veel buikijn van havermout (door smoothies enzo) maar op deze manier niet. Ben ook groot fan ineens 🙂

 7. Ik eet het vaak als volgt: 3/5 muesli met fruit en noten en 2/5 havermout. Halfvollle melk erbij tot de granen het onder de melk verdwijnen en dan 3 minuten in de magnetron. Heeeerlijk.
  Als je het toch iets zoeter wil, kun je er extra rozijnen bij doen

  1. Wat een goed idee. Klinkt super lekker!

   1. Maak ook havermout pap wat je inzakjes kan koppen dan de melk erbij en in magnetron ook muesli of granola erdoor,maar heb zo weer trek .
    Daarvoor smootie gemaakt .kan je mijn anders nog een tip geven .
    Het liefs ook wat jij doet in zo 3minuten

Geef een antwoord