Uien snijden zonder te huilen!

uien snijden zonder te huilen

Voor sommige mensen is het snijden van een ui een drama. Want traanogen en mascara die uitloopt tot op je kin is voor niemand een feest. Ik heb er op de een of andere manier helemaal geen last van, Lucky me! Maar toen ik tijdens een programma op 24kitchen een hele goede tip zag besloot ik opzoek te gaan naar leuke tips tegen dit kwaaltje.

 

5 tips om er voor te zorgen dat jij uien kan snijden zonder te huilen

 

1. Snij je ui onder een afzuigkap die je op vol vermogen aan zet. Dit helpt het zwavelhoudende stofje wat vrij komt tijdens het snijden sneller te verdwijnen.

 

2. Smeer je mes in met citroensap voordat je gaat beginnen met snijden van de ui. Waarom dit precies werkt, geen idee maar schijnt traanogen te voorkomen.

 

3. Neem een slok water in je mond maar slik deze niet door. Snij nu de ui terwijl jij het water in je mond houd. Het zwavel gas hecht zich nu aan dit water en bereikt je ogen niet. Deze tip zag ik op 24 kitchen terwijl zij dit testen. En het werkte echt!

 

4. Nog een tip met water: Snij je ui met een scherp mes en maak deze eerst nat onder de kraan. Doe dit tijdens het snijden van de ui meerdere keren. Er gebeurd dan hetzelfde als bij tip nummer 3, het vrij gekomen stofje uit de ui hecht zich nu aan het water!

 

5. De laatste tip is voor de coole mensen onder ons, zet je zonnebril op tijdens het snijden! Hierdoor bereikt het zwavelhoudende stofje je ogen minder goed en heb jij je ui al gesneden voordat je er last van krijgt.

 

 

Heb jij ook altijd last van traanogen? Heb jij nog goede tips?

 

 

Kopafbeelding: shutterstock.com

 

 

 

 

 

 

 

7 Replies to “Uien snijden zonder te huilen!”

  1. Goede tips! Ik draag soms lenzen en ook die helpen bij het snijden tegen tranen

    1. Las de tip op Facebook inderdaad. Draag zelf ook lenzen, daarom heb ik er geen last van. Wist ik helemaal niet!

  2. Ik heb er ook geen last van omdat ik lenzen draag, ideaal!!

    1. Grappig dat ik er na dit artikel pas achter kom dat dat de reden is dat ik er ook geen last van heb haha! Draag zelf ook lenzen 🙂

  3. Wat een handige tips! Mijn tip is snijden met lenzen in! 🙂

    1. Heb zelf ook lenzen, kwam er bij de reacties op dit artikel op Facebook pas achter dat dit de reden is dat ik geen last heb van traanogen!

  4. Super handig! Ik ben echt een drama met uien snijden. Ik sta inderdaad ook heel vaak met mijn zonnebril in de keuken hahaha.

Geef een reactie