UZUMA DETOX KUUR I Dag 2

Kom je voor het eerst op mijn blog en val je ‘er midden in’? Hier kan je lezen waarom ik gestart ben met de Uzuma detox kuur en hoe de eerste dag is gegaan. Ik moet zeggen dat het zwaarder was dan ik had verwacht. Benieuwd hoe dag 2 is gegaan? Lees dan even verder!

 

DETOX kuur dag 2

Vanochtend voor het ontbijt dronk ik 2 grote glazen water en om 8.00 het eerste sapje. Het smaakje ‘aura’ waar ik mee begon is toch wel een van mijn favoriete drankjes, samen met de smaak ‘zen’. Vol goede moed begon ik deze dag omdat ik nu beter wist wat ik kon verwachten. Om 9.00 kreeg ik echter al enorme hoofdpijn. Vervelend! Lichamelijk heb ik verder weinig klachten gelukkig. Ik had verwacht dat ik veel buikpijn zou hebben maar ik heb tot nu toe nergens last van. Om 10.00 het tweede sapje en weer een flink glas water.

uzuma detox kuur
Een schema om te zien wanneer je welk flesje op mag drinken.

Wat ik vooral moeilijk vind is dat je ‘iets niet mag’. Omdat ik niet mag eten tijdens deze kuur denk ik aan alle recepten die ik nog wil maken en wat ik na mijn kuur als eerste ga eten haha. Belachelijk eigenlijk want het is maar 3 dagen natuurlijk. Maar omdat ik er zoveel mee bezig bent voelt het alsof ik al veel langer bezig ben. Terwijl dit pas de tweede dag is.

Vooral ‘s ochtends was het honger gevoel een stuk minder aanwezig dan gister. Gister had ik echt de hele dag honger. Vandaag lijkt dit al iets minder. Wel heb ik het de hele dag koud. Niet ‘ziek-rillerig’ koud maar gewoon koud. Snap je? 🙂 Dit is niks voor mij want ik heb het altijd bloed-heet. Het liefst zit ik de hele dag in een t-shirt met 18 graden, maar aangezien dat sneu is voor mijn dochtertje gaat de kachel natuurlijk hoger. Maar sinds gistermiddag heb ik het echt koud. Extra vest aan dus!

De hele middag dronk ik mijn sapjes en 2 liter water. Daarnaast dronk ik een paar glazen warme thee omdat ik het steenkoud had. Ik had geen groene thee in huis (dit mag je er ook bij drinken) dus ik heb hele slappe ‘gewone’ thee gehad.

Tijdens het avondeten vond ik het wel weer heel lastig. Ik kookte aardappelschijfjes en broccoli voor mijn vriend en onze dochter. Nu moet ik zeggen dat ik gek ben op broccoli, dus ik vind het moeilijk om hier niet een beetje van te nemen. In mijn gedachten dacht ik steeds ‘maar broccoli is gezond hoor, dus dat kan je best nemen’ haha. Maar ik was sterk en heb vandaag niks gegeten! WOOHOO I CAN DO THIS!

 

Hoe voel ik mij

Gek genoeg voel ik mij zowel moe als ‘scherp’. Ik voel me een beetje slapjes door het gebrek aan eten maar ik voel mij wel productiever. Ik heb niet veel ondernomen en ben vooral thuis geweest. Wel heb ik ook vandaag een stuk gefietst en gelopen om toch een beetje te bewegen. Tijdens actievere periodes merk je wel dat je een beetje licht in je hoofd bent. Dus ik zou je niet aanraden erg actief te zijn.   Wel ben ik minder moe dan gister. Kennelijk wen je snel aan het ‘niet eten’. Ook vandaan ging ik redelijk vroeg op bed omdat ik merk dat ik best moe was en fit wou zijn voor mijn laatste dagje DETOX!

 

Op naar de laatste dag van de DETOX kuur!

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

 

Volg jij EASYDAILYFOOD al op social Media?
Facebook Twitter Pinterest Instagram

 

 

18 Replies to “UZUMA DETOX KUUR I Dag 2”

 1. Leuk om te lezen, knap dat het je is gelukt om helemaal niet te eten vandaag. Ben benieuwd naar je laatste dagje!

  1. Morgen komt het verslagje van vandaag online. Leuk dat je het volgt!

 2. Kom op nog een dag en je bent er vanaf!

  1. Yes! Laatste dagje is ook bijna voor bij 🙂

 3. Wauw, wat ben je goed bezig! Ik weet niet of zo’n detoxkuur wat voor mij zou zijn, hihi. Je bent echt sterk! Heel veel succes met de laatste dag! 🙂

  1. Wat ontzettend lief van je Renske, dankjewel!

 4. Ik denk dat je het zo koud hebt omdat je gewoon weinig energie binnenkrijgt. Normaal gesproken gebruikt je lichaam de energie uit voeding deels om je lichaam op te warmen, dit ontbreekt nu. Ben benieuwd hoe je de laatste dag ervaart 😉

 5. Vind het knap hoor, ik stopte na 1 dag. Vond sowieso een aantal van die sapjes zo smerig dat ik het amper op kon en ik kreeg gewoon niet alle glazen weg. Mar achteraf gezien had ik toen ook last van mijn slaapapneu wat er alleen maar voor zorgde dat ik me extra slecht voelde. Dus dat heeft ook meegeholpen..

  1. O dan is het zeker niet te doen als je de sapjes vies vind. Ik vind ze gelukkig allemaal lekker behalve die donker rode, dat is de minst lekkere vind ik. Ben wel blij dat dit mn laatste dagje is vandaag!

 6. Dit lijkt mij best wel moeilijk, je bent goed bezig!

 7. Oh ik vind dit wel echt onwijs knap. Ook dat je die broccoli hebt laten staan haha, dat zou ik denk ik niet kunnen. Sowieso zou ik er zelf niet zo snel aan beginnen aan zo’n sapkuur, ik word daar helemaal niet lekker en gammel van gok ik.

  1. Ja daar heb ik ook wel last van hoor. Het scheelt dat ik thuis ben en niet aan het werk!

 8. Super knap van je! Die laatste dag gaat je ook nog lukken 😀

 9. Succes!! Je gaat dit zeker goed afsluiten. Knap werk hoor.

 10. […] laatste dag van de detox kuur! Heb je mijn detox avontuur 😉 niet gevolgd? Hier kan je dag 1 en dag 2 lezen. Had jij die al gelezen? Lees dan zeker even verder over hoe de laatste detox dag mij af […]

Geef een antwoord